Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Ιουλίου 01, 2019

Η πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για την επόμενη μέρα. ΣΧΕΔΙΟ ΕΛΛΑΔΑ, Άρθρο του Χρήστου Θ. Πεπόνη



Άρθρο του Χρήστου Θ. Πεπόνη, Υποψηφίου Βουλευτή με το Κίνημα Αλλαγής


Το Κίνημα Αλλαγής αποτέλεσε το πρόσφορο έδαφος για την ένωση των Σοσιαλιστών, των Σοσιαλδημοκρατών, της Ανανεωτικής Αριστεράς, του Προοδευτικού Μεταρρυθμιστικού Κέντρου, της Πολιτικής Οικολογίας.
Στο Κίνημα Αλλαγής και θέλουμε να αλλάξουμε την Ελλάδα και ξέρουμε πώς να το κάνουμε. Και κυρίως μπορούμε να το κάνουμε! Γιατί πριν από οτιδήποτε άλλο, ξέρουμε να ενώνουμε και όχι να διχάζουμε.
Το Κίνημά μας δεν είναι παρά μια διευρυμένη και ισχυρή Συμμαχία Εμπιστοσύνης. Φέρνουμε στο προσκήνιο τις υγιείς και παραγωγικές δυνάμεις, που δεν φοβούνται τη δουλειά. Τις δυνάμεις που αντιμάχονται την πελατειακή σχέση οικονομίας - κοινωνίας - πολιτικής.
Έχουμε τη θέληση, έχουμε την εμπειρία, έχουμε και το σχέδιο για να πετύχουμε τη μεγάλη αλλαγή.
Απέναντι στις ασάφειες των αντιπάλων μας και στην κούρσα για προεκλογική πλειοδοσία, εμείς αντιπροτείνουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση πολιτικής αλλαγής και αλλαγής πολιτικής!
Προτείνουμε ένα σχέδιο με σαφή στρατηγική, και αναπτυξιακό προσανατολισμό. Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θέτει προτεραιότητες, φέρνει καινοτομίες και συγκεκριμένα μέτρα για να πετύχουμε τρεις μεγάλους εθνικούς στόχους:
·        Βιώσιμη ανάπτυξη
·        Απασχόληση για όλες και όλους και ιδιαίτερα για τους νέους
·        Ενίσχυση της Κοινωνικής Δικαιοσύνης
Προτείνουμε ένα σχέδιο που βασίζεται σε ευρεία κοινωνική αποδοχή. Είναι η απάντησή μας στις πολιτικές φτωχοποίησης και οπισθοδρόμησης.
Είναι το «Σχέδιο Ελλάδα».
Είναι ένα σχέδιο που χτίζει πάνω στην κοινωνική πρόοδο των προηγούμενων δεκαετιών, που εγγυήθηκε την κοινωνική ειρήνη και την ευημερία.
Ένα σχέδιο που δημιουργήθηκε για να υπηρετήσει κρίσιμους εθνικούς στόχους, αξιοποιώντας στο έπακρο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, το δυναμικό των συμπολιτών μας και τις πηγές παραγωγής νέου πλούτου.
Ένα σχέδιο που βασίζεται στην αποτελεσματική συνεργασία των παραγωγικών τομέων, στην ενίσχυση της καινοτομίας, στην αναβάθμιση της Παιδείας.
Το «Σχέδιο Ελλάδα» αλλάζει εκ βάθρων το μοντέλο παραγωγής. Βάζει τέλος οριστικά στην κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα και μέσω της αξιοποίησης της γνώσης και της καινοτομίας δημιουργεί επιχειρήσεις εξωστρεφείς, υγιείς, ανταγωνιστικές που δημιουργούν υπεραξία.
Στην καρδιά του Σχεδίου Ελλάδα είναι η λειτουργική καινοτομία, που βοηθά μικρές χώρες σαν την Ελλάδα να πρωταγωνιστούν διεθνώς σε τομείς όπως: το ηλεκτρονικό εμπόριο, τη σύγχρονη δημόσια διοίκηση, τον ήπιο τουρισμό, την πράσινη ενέργεια, την εκπαίδευση κλπ.
Στο Κίνημα Αλλαγής πιστεύουμε βαθιά ότι είναι σήμερα επιτακτική η ανάγκη για μια πραγματική επανάσταση στο κράτος.
Το Σχέδιο Ελλάδα προκρίνει την άμεση αποκέντρωση της διακυβέρνησης και των εξουσιών με ανακατανομή αρμοδιοτήτων και πόρων.
Πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη της Περιφέρειας πρέπει να είναι μέλημα της Αυτοδιοίκησης, ενώ το κράτος θα έχει το ρόλο του «στρατηγείου» που θα διατηρεί μόνο επιτελικές και ελεγκτικές αρμοδιότητες.
Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η ηλεκτρονική διακυβέρνηση και η ψηφιοποίηση. Σε κάποια κράτη οι πολίτες μπορούν να διεκπεραιώσουν τα πάντα ηλεκτρονικά, εκτός από το να…. παντρευτούν! Εν αντιθέσει, στη χώρα μας, όλοι γνωρίζουμε πόση γραφειοκρατία και ταλαιπωρία περιμένει τους πολίτες για να διεκπεραιώσουν καθημερινές, απλές υποχρεώσεις.
Μιλούν όλοι για ανάπτυξη. Εμείς λέμε ότι αερολογούν για άλλη μια φορά. Ας μη γελιόμαστε. Η ανάπτυξη απαιτεί επενδυτικό σοκ! Χρειάζεται να προσελκύσουμε άμεσα ξένες επενδύσεις. Πώς θα έρθουν όμως οι ξένοι επενδυτές;
Αυτό που λείπει από τη χώρα μας είναι η κοινή λογική. Πώς είναι δυνατόν να φέρεις νέες επενδύσεις όταν διατηρείς όλες τις αγκυλώσεις και τις παθογένειες του παρελθόντος στο ακέραιο; Πώς είναι δυνατόν να φέρουν οι επενδυτές τα χρήματά τους στον τόπο μας, όταν ξέρουν ότι θα έχουν να αντιμετωπίσουν το τέρας που λέγεται γραφειοκρατία του Ελληνικού Δημοσίου; Πρέπει:
ü να καταργήσουμε όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια.
ü να θεσπίσουμε fast track διαδικασίες.
ü να επεκτείνουμε τις συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα.
ü να ενισχύσουμε τα κίνητρα για την παραγωγή νέων ποιοτικών υπηρεσιών, όπως «πράσινες υποδομές», αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, διαχείριση των αποβλήτων.
Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι γίνεται να έρθει η αλλαγή χωρίς τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις;
Το Σχέδιο Ελλάδα ενσωματώνει μεταρρυθμίσεις όπως:
ü τα βιομηχανικά, βιοτεχνικά και επιχειρηματικά πάρκα
ü τα αγροτικά, κτηνοτροφικά πάρκα
ü τις επενδύσεις σε αλυσίδες αξίας και σε παραγωγικές διασυνδέσεις
ü τη διασύνδεση παιδείας, έρευνας και παραγωγής
ü τα σύγχρονα χρηματοοικονομικά εργαλεία
ü την επέκταση του μηχανισμού ΣΔΙΤ και σε άλλους τομείς πέραν των υποδομών
ü την ίδρυση και λειτουργία αναπτυξιακών τραπεζών συμπεριλαμβανομένων των σημερινών συνεταιριστικών
ü τις ειδικές πολιτικές για τις μακροπεριφέρειες
ü τις ολοκληρωμένες χωρικές επεμβάσεις και τα σχέδια βιώσιμης αστικής ανάπτυξης
ü τα προγράμματα διαπεριφερειακής συνεργασίας
ü τη σύσταση ρυθμιστικής αρχής για τις επενδύσεις
και πολλές άλλες αλλαγές.
Έτσι θα φέρουμε νέες επενδύσεις. Ο στόχος του Σχεδίου Ελλάδα είναι να φέρουμε 100 δις Ευρώ σε βάθος τετραετίας, πετυχαίνοντας με αυτό τον τρόπο, ρυθμό ανάπτυξης άνω του 2,5% και φυσικά, δημιουργώντας ταυτόχρονα πολλές, νέες θέσεις εργασίας.
Νέες θέσεις εργασίας όμως δεν θα δημιουργηθούν σε αυτό το καθεστώς υπερφορολόγησης.
Το Κίνημα Αλλαγής με το Σχέδιο Ελλάδα προτείνει το αυτονόητο: λιγότερους και δικαιότερους φόρους. Φόρους που να μπορούν να τους σηκώσουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις, ώστε να μπορούν να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους.
Να τελειώσουμε και με τα κόκκινα δάνεια.
Να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές, για να μπορούν οι επιχειρήσεις να προσλάβουν κόσμο! Να γίνει κινητροδότηση για πρόσληψη, νέων, μακροχρόνια ανέργων με απαλλαγή από φόρους και εισφορές.
Να δώσουμε επιτέλους τη δυνατότητα στους νέους να δημιουργήσουν, χωρίς να τους «πνίγουμε» στο ξεκίνημά τους. Στήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας των νέων με απαλλαγή από την φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές για τρία χρόνια, όπως γίνεται σε τόσα και τόσα προηγμένα κράτη.
Με το Σχέδιο Ελλάδα σκοπεύουμε να δώσουμε πίσω την αξιοπρέπεια στους νοικοκυραίους που την έχασαν.
Που τους την στέρησαν οι συνεχόμενες περικοπές των συντάξεων και ο νόμος Κατρούγκαλου ο οποίος και οφείλει να αλλάξει ριζικά.
Το σχέδιό μας προβλέπει:
ü Θέσπιση κατώτατης σύνταξης 500 Ευρώ για κάθε συνταξιούχο.
ü Ελάφρυνση των οικογενειών, καθότι όλα τα παιδιά θα μπορούν να πάνε σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.
ü Υποστήριξη των κοινωνικά αδύναμων, οι οποίοι δεν εγκαταλείπονται στο έλεός τους, ούτε ζουν με ελεημοσύνες από το κράτος, αλλά με το εγγυημένο κοινωνικό εισόδημα και υποστηρίζονται από δομές όπως τα ανοικτά κέντρα ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων και της «Βοήθειας στο Σπίτι».
Το Κίνημα Αλλαγής προτείνει και κάτι ακόμα στο πλαίσιο της κοινής λογικής. Τη στήριξη του ακρογωνιαίου λίθου της οικονομίας μας, ιδιαίτερα αυτή στην Περιφέρεια. Των Μικρομεσαίων και των Αγροτών.
ü άμεση μείωση του φόρου εισοδήματος,
ü κατάργηση τέλους επιτηδεύματος,
ü θέσπιση ειδικού ακατάσχετου λογαριασμού,
ü διευκόλυνση ένταξης στον εξωδικαστικό συμβιβασμό και
ü κατοχύρωση πραγματικής δεύτερης ευκαιρίας για τις επιχειρήσεις που πτώχευσαν χωρίς δόλο.

Είναι κάποια από τα πολλά που προτείνει το Κίνημα Αλλαγής στο πλαίσιο του Σχεδίου Ελλάδα.
Είναι όλες οι απαραίτητες αλλαγές, οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν σήμερα, τώρα, για να πάει η οικονομία και η κοινωνία μας μπροστά.
Για να είμαστε ξανά υπερήφανοι που ζούμε στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου