Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Αυγούστου 20, 2019

ΠΡΕΒΕΖΑ: Τα πρόσωπα που θα αναλάβουν θέσεις ευθύνης στην νέα δημοτική αρχή - ονόματα


Πολύς λόγος έγινε το προηγούμενο διάστημα για το ποιοι θα αναλάβουν τις θέσεις ευθύνης στην νέα δημοτική αρχή η οποία αναλαμβάνει επισήμως την 1η Σεπτέμβρη.


Όλοι θυμόμαστε το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο, το οποία μάλιστα αποθανατίστηκε με την φωτογραφία όπου οι κ.κ.Νίτσας και Ροπόκης έπειτα την νίκη του Νίκου Γεωργάκου, έσπευσαν στο εκλογικό του κέντρο για τον συγχαρούν.


Άπαντες, βλέποντας το στιγμιότυπο αυτό και με βάση τον νέο εκλογικό νόμο, της απλής αναλογικής, θεώρησαν, κάποιοι μάλιστα διακίνησαν σενάρια περί συνδιοίκησης των παρατάξεων Γεωργάκου, Νίτσα και Ροπόκη, αφού οι δημοτικοί σύμβουλοι των οποίων μαζί με τους επικεφαλής, έχουν την απαιτούμενη πλειοψηφία των 17 δημοτικών συμβούλων εκ των 33. (Δήμος της Καρδιάς μας 8, Ανάπτυξη Τώρα 5 και Δημοτική Ανατροπή 4). 

Με την εκλογή όμως της Νέας Δημοκρατίας και όπως ήταν αναμενόμενο ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αυτοδιοίκηση με το οποίο επιχειρείται να βάλει φρένο στο νόμο του Σύριζα και της απλής αναλογικής, δίνοντας περισσότερες αρμοδιότητες στον δήμαρχο, δίχως σε ορισμένες περιπτώσεις να έχει την απαιτούμενη πλειοψηφία. 

Μάλιστα, όπως διαφάνηκε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, δείτε ΕΔΩ, από τα όσα ανέφερε ο Γιώργος Νίτσας "Στο νέο Δ.Σ. ως ελάσσων αντιπολίτευση θα κινηθούμε βάση των αρχών της παράταξης μας" μάλλον το υποτιθέμενο πάντρεμα των παρατάξεων Νίτσα - Γεωργάκου, οδηγείται σε ναυάγιο, αφού, ασφαλείς πληροφορίες του PrevezaBest, κάνουν λόγο πως σε πρόσφατη συνάντηση τους δεν βρέθηκε κανένα κοινό σημείο επαφής...

Τώρα, όσον αφορά τις θέσεις ευθύνης στη νέα δημοτική αρχή, έγκυρες πληροφορίες μας, για όσο χρόνο ορίζει ο νόμος θα αναλάβουν οι παρακάτω:

1)Αντιδήμαρχος Οικονομικών: Γιάννης Δαρδαμάνης

2)Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών: Κώστας Ακρίβης

3)Αντιδήμαρχος Καθαριότητας: Βαγγέλης Ροπόκης (εφόσον έχει την έγκριση των 2/3 των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων της παράταξης του) προφανώς και θα την έχει...

4)Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Λούρου: Νίκος Παγγές

5)Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ζαλόγγου: Γιώργος Σαριάνογλου

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου: Δημήτρης Καραμανίδης (Δίχως να απαιτείται η ψήφιση του από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου)

Πρόεδρος Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου όπως όλα δείχνουν θα αναλάβει ο ίδιος ο δήμαρχος, Νίκος Γεωργάκος, όπως επίσης από συνεργάτες του δέχεται εισηγήσεις να κρατήσει και την προεδρία στην ΔΕΥΑΠ, δίχως βεβαίως να έχει πλήρως αποσαφηνιστεί, αν, εν τέλει την κρατήσει.

Εντεταλμένος Σύμβουλος Πρασίνου, Αγροτικής Ανάπτυξης: Γρηγόρης Κουμπής

Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού: Δημήτρης Καραμανίδης

Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού: Αθηνά Κωνσταντάκη 

Πρόεδρος Δημοτικής Ραδιοφωνίας: Λεωνίδας Αργυρός 

Θέση Γενικού Γραμματέα Δήμου: Πρόκειται για μια θέση η οποία για την ώρα δεν έχει ξεκαθαρίσει το πρόσωπο που θα αναλάβει, πλην όμως για το πόστο αυτό, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως θα δούμε κάποιο πρόσωπο έκπληξη και όχι από την περιοχή μας...

*Μεταξύ άλλων θεμάτων στην χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. ήταν η Αποδοχή χρηματοδότησης ποσού 578.000,00 ευρώ από την επιχορήγηση του Προγράμματος ‘’ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ ‘’ σύμφωνα με την υπ’αριθμ 30292/19.04.2019 Υπουργική Απόφαση και ένταξη - συμμετοχή στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ». 

Χρήματα τα οποία θα κληθεί να διαχειριστεί η νέα δημοτική αρχή. Κάποιοι μάλιστα από την παρούσα δημοτική αρχή έκαναν λόγο για "μποναμά" που αφήνει η δημοτική αρχή Μπαίλη, στο νέο δήμαρχο, Νίκο Γεωργάκο. Τα χρήματα όμως αυτά είναι με κωδικούς και δεν γνωρίζουμε πόσες μελέτες και δη ώριμες, θα βρει ο νέος δήμαρχος, Νίκος Γεωργάκος στο συρτάρι του γραφείου του δημάρχου έτσι ώστε να προλάβει προθεσμίες όπως αυτή της Περιφέρειας Ηπείρου η οποία λήγει 31//11/2019.

Σχετικά με το πόσες ώριμες μελέτες αφήνει πίσω της η δημοτική αρχή Μπαίλη, προφανώς είναι ένα ερώτημα το οποίο θα απαντήσει ο νέος Δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος, και απ΄ότι υποψιάζομαι από τις πρώτες κιόλας συνεδριάσεις του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, αν όχι και από την πρώτη....Περί αυτού οψόμεθα !

Χρήστος Ανεμοζάλης














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου