Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Αυγούστου 01, 2019

ΤΩΒΙΤ, το νέο βιβλίο του Απόστολου Τάσση, στο βιβλιοπωλείο Κύκλος στην Πρέβεζα



Όπως και με το προηγούμενο βιβλίο του Απόστολου Τάσση, είχα τη χαρά να διαβάσω τον «ΤΩΒΙΤ», ήδη στην ηλεκτρονική του μορφή και πριν να τυπωθεί.

Ο κάμπος της Άρτας είναι ο χώρος που διαδραματίζεται η ιστορία του ΤΩΒΙΤ, στη δεκαετία του 1950. Μια πρωτότυπη ιστορία, που διαπραγματεύεται τα ήθη της εποχής και τον αιώνιο φόβο των ανθρώπων για το θάνατο. Ο ΤΩΒΙΤ είναι μορφή της παλιάς διαθήκης που επιχειρεί να αναδιατυπώσει την ιστορία, παριστάνοντας το νεκροθάφτη και τον προπομπό των ψυχών. Αν περιμένετε να κρύβονται μακάβριες ιστορίες πίσω από αυτό τον πρόλογο θα ξεγελαστείτε, ο ΤΩΒΙΤ δεν είναι ένας απλός νεκροθάφτης. Η ιστορία υποβάλει τον αναγνώστη με έναν τρόπο τόσο απλό, ώστε στο τέλος να αναρωτιέται: Λες τελικά να είναι αλήθεια;

Ο κάμπος της Άρτας, καθίσταται πρωταγωνιστής, Αλή Μπέη, Ανέζα, Απόμερο, Κωστακιοί, Γαβριά, Φιδόκαστρο, Λογαρού και Τσοκαλού, Ροδιά, δεν επιλέχθηκαν τυχαία. Μέσα από μία εύθυμη ιστορία αναπαρίσταται η εποχή που η ελονοσία, οι κακουχίες και ο μόχθος επέβαλαν στους ανθρώπους του κάμπου, μία σύντομη ζωή.

Οι ιστορίες της αφήγησης διαδέχονται η μία την άλλη, γεννώντας συναισθήματα και ζωντανές εικόνες. Ο «ΤΩΒΙΤ» σαν ταινία, κινείται διαρκώς με δράση και χιούμορ και απευθύνεται τόσο στο κοινό με λογοτεχνικές απαιτήσεις, όσο και στους λιγότερο μυημένους, που θα βρουν ομοιότητες με το ευφάνταστο των χαρακτήρων που υποδύονται ονόματα της περιοχής.

Ο συγγραφέας, με τον «ΤΩΒΙΤ», - ένα βιβλίο εμφανώς διαφορετικό από το προηγούμενο «Φώτα ομίχλης που έκανε και 2η έκδοση», επιχειρεί να τοποθετήσει τον αναγνώστη μέσα στην ιστορία και να τον αφήσει να ταξιδέψει στο παρελθόν. Διατηρώντας το ίδιο λογοτεχνικό βάθος, γίνεται πιο προσιτός και πιο εύθυμος.    

Τον «ΤΩΒΙΤ» των εκδόσεων Γαβριηλίδης μπορείτε να προμηθευτείτε με παραγγελία από οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σας, αναφέροντας απλώς τον τίτλο και τον εκδοτικό οίκο «Εκδόσεις Γαβριηλίδης» και από όλες τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες (ΙΑΝΟΣ – ΠΟΛΙΤΕΙΑ – PUBLIC – ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ – eshop-gr και αλλού), ενώ μπορείτε να τον προμηθευτείτε τηλεφωνικά και από το κεντρικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων  Γαβριηλίδη 210 -3228839.

Στην Πρέβεζα ο ΤΩΒΙΤ, βρίσκεται στις προθήκες του βιβλιοπωλείου ΚΥΚΛΟΣ.

Οι εκδόσεις Γαβριηλίδη (ποίηση – μυθιστόρημα), έχουν ήδη συμπεριλάβει το συγκεκριμένο βιβλίο στις προτάσεις τους για το φετινό καλοκαίρι.


Καλό ταξίδι ΤΩΒΙΤ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου