Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Αυγούστου 01, 2019

ΠΡΕΒΕΖΑ: Το PrevezaBest φέρνει στη δημοσιότητα το αποκαλυπτικό έγγραφο για τις γαλάζιες σημαίες


Οι θυελλώδεις αντιδράσεις σχετικά με την απώλεια της γαλάζιας σημαίας από τρεις ακτές του Δήμου Πρέβεζας, καταγράφτηκαν και σε επίσημες ανακοινώσεις τόσο για το ποιος έχει την ευθύνη όσο και για τους χειρισμούς από την απερχόμενη δημοτική αρχή.


Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση - απάντηση που εξέδωσε η Περιφέρεια Ηπείρου, δείτε ΕΔΩ, "Με βάση σε ο,τι αφορά  τις «Γαλάζιες Σημαίες» σε  Μονολίθι, Πλατάνια και Τσούκες- για τις οποίες δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα των υδάτων-  αρμόδιος για τα διαδικαστικά ζητήματα που προέκυψαν είναι ο Δήμος Πρέβεζας ο οποίος  μπορεί να προσλάβει το κατάλληλο προσωπικό (ναυαγοσώστες κ.α.)". 

Ενώ, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, Γιάννης Μπούρης, στην σχετική ανακοίνωση, δείτε ΕΔΩ, μεταξύ άλλων επισημαίνει "Θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή θα έχει επίπτωση στον τουρισμό της περιοχής μας, την ώρα μάλιστα που ο τουριστικός κλάδος πλήττεται βάναυσα ως αποτέλεσμα της μακροχρόνιας οικονομικής κατάστασης που επικρατεί.

Εκτιμούμε ότι η Δημοτική Αρχή δεν ενήργησε ως όφειλε, προκειμένου της προάσπισης των συμφερόντων του τουριστικού κλάδου και γενικότερα των πολιτών της περιοχής μας και για άλλη μια φορά έδειξαν την επιπολαιότητα και την αδυναμία τους να πράξουν τα αυτονόητα".

Εμείς, ως PrevezaBest,  στη χθεσινή μας ανάρτηση, δείτε ΕΔΩ, θέσαμε δημόσια ένα ερώτημα, το οποίο έπειτα από ένα 24ωρο έμεινε αναπάντητο. 

Το ερώτημα που θέσαμε ήταν το εξής:

Είναι αλήθεια, βάσιμο, πως το πρόγραμμα γαλάζιες σημαίες, είναι μια υπηρεσία που ενδεχομένως μπορεί να παρασχεθεί από προσωπικό του Δήμου και έτσι ο Δήμος να εξοικονομήσει ένα σημαντικό ποσό από την προυπολογισθείσα δαπάνη...;;;;; 

Έως και αυτή την ώρα απάντηση δεν λάβαμε...Και καλά, εμάς μπορεί να μας απαξιώνουν, δεν έχουν όμως κανένα δικαίωμα να απαξιώνουν τους πολίτες και το αναγνωστικό μας κοινό που ζητά απαντήσεις....

Είναι τουλάχιστον ανήθικο να φεύγεις και να αφήνεις πίσω σου, καμμένη γη.....

Πάμε όμως στο προκείμενο...

Σύμφωνα με το αποκλειστικό - αποκαλυπτικό έγγραφο με αρ. πρωτοκόλλου 8869 που φέρνει στη δημοσιότητα το PrevezaBest,  το πρόγραμμα γαλάζια σημαία, το οποίο στην φετινή μελέτη δεν σχετίζονταν άμεσα με την ναυαγοσωστική κάλυψη, όπως τονίζεται ..."Πρόκειται για μια υπηρεσία που ενδεχομένως μπορεί να παρασχεθεί από το προσωπικό του Δήμου και έτσι ο Δήμος να εξοικονομήσει ένα σημαντικό ποσό από την προυπολογισθείσα δαπάνη..."(της μελέτης)

Άρα, σύμφωνα με το παραπάνω, πέφτει στο κενό ο ισχυρισμός ότι τρεις φορές δόθηκε παράταση έτσι ώστε να βρεθεί ανάδοχος του έργου για το πρόγραμμα Γαλάζια σημαία, αφού αυτή τη δουλειά θα μπορούσε να γίνει από προσωπικό του Δήμου...

Άρα, αβίαστα προκύπτει το ερώτημα, αφού κανείς ιδιώτης δεν θέλησε να αναλάβει το πρόγραμμα γαλάζια σημαία, γιατί αυτό δεν ανατέθηκε σε κάποιον υπάλληλο του Δήμου...; ; Έτσι, ώστε να μην φτάναμε στο σημείο να χάσουμε τη γαλάζια σημαία από τις ακτές του Δήμου μας...

Ορίστε τι αναφέρει το έγγραφο (Ναυαγοσωστική κάλυψη και πρόγραμμα γαλάζια σημαία...)

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΕΜΟΖΑΛΗΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου