Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Αυγούστου 12, 2019

Στην κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης εκτάσεων ακινήτων για λόγους Δημόσιας Ωφέλειας και ειδικότερα για την κατασκευή του έργου “Βελτίωση -αποκατάσταση οδού Παράκαμψης Φιλιππιάδας με αφετηρία τον κόμβο της Καμπής| προχώρησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου


Το συνολικό εμβαδόν των εκτάσεων που θα αποζημιωθούν ανέρχεται στις 18.380,88 τ.μ και βρίσκονται στους Δήμους Αρτας (Δ.Ε Ξηροβουνίου) και Ζηρού ( Δ.Ε Φιλιππιάδας).

Η απαλλοτρίωση κηρύσσεται υπέρ της Περιφέρειας Ηπείρου για λόγους δημόσιας ωφέλειας και η δαπάνη θα καλυφθεί από αντίστοιχες πιστώσεις με τίτλο έργου “Βελτίωση αποκατάσταση οδού παράκαμψης Φιλιππιάδας με αφετηρία τον κόμβο Καμπής”.

Η απόφαση θα δημοσιευτεί σε ΦΕΚ προκειμένου στην συνέχεια να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την υλοποίησή της.

Να θυμίσουμε ότι το έργο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών με προυπολογισμό 2.2 εκ. ευρώ.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για την πόλη της Φιλιππιάδας που θα ελαφρύνει κατά πολύ το κυκλοφοριακό φορτίο που δέχεται σήμερα το κέντρο της πόλης και θα βελτιώσει την οδική ασφάλεια.

Η μελέτη του έργου εκπονήθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου και περιλαμβάνει:

α. την επέκτασή της οδού με αμφίδρομη προσθήκη πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων από την Καμπή έως τη Φιλιππιάδα.
β. την ανάπτυξη αντιπλημμυρικής προστασίας και αποστράγγισης της οδού, για την αντιμετώπιση πλημμυρρικών φαινομένων στον κάμπο της Φιλιππιάδας.
γ. τη βελτίωση των γεωμετρικών στοιχείων και διαπλάτυνση της υπάρχουσας γέφυρας του Λούρου ποταμού.
δ. τη δημιουργία κυκλικού κόμβου, στο ύψος της οδού, προς τα γήπεδα ‘πέντε επί πέντε’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου