Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 12, 2019

Αθώος ο 48χρονος Πρεβεζάνος, πρώην επιχειρηματίας που κατηγορούνταν για συμμετοχή στην υπόθεση των 27 κιλών κοκαΐνης στη ΒΙΠΕ Πρέβεζας

Ολική ανατροπή στο Εφετείο/Δήλωση του συνηγόρου Βασιλείου Γιάπρου

Εκδικάσθηκε στο Εφετείο Ιωαννίνων η υπόθεση, η οποία είχε προκαλέσει πολύ μεγάλη αναστάτωση στην κοινή γνώμη της περιοχής, με την ποσότητα των 27 κιλών κοκαΐνης που είχε βρεθεί το Μάρτιο του 2018 στη ΒΙ.Π.Ε. Πρέβεζας.


Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες κοκαΐνης που έχουν βρεθεί στον Ελλαδικό χώρο. Συνολικά παραπέμφθηκαν για να δικασθούν 5 άτομα (2 Σέρβοι υπήκοοι, 2 Ιταλοί και 1 Έλληνας, κάτοικος Πρέβεζας). Οι τρεις αλλοδαποί κρίθηκαν ένοχοι και τους επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 15 ετών στον καθένα ενώ, ο ένας Ιταλός και ο Έλληνας (Πρεβεζάνος) αθωώθηκαν.

Την υπεράσπιση του 48χρονου Πρεβεζάνου είχαν αναλάβει οι Δικηγόροι κ.κ. Βασίλειος Γιάπρος (Πρωτοδικείου Πρέβεζας) και Δημήτριος Δήμου (Πρωτοδικείου Ιωαννίνων).

Το PrevezaBest επικοινώνησε με τον κ. Γιάπρο ο οποίος μας έκανε την ακόλουθη δήλωση:


Με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων και αφού προηγήθηκε απαλλακτική πρόταση της Εισαγγελικής έδρας, μετά από μια εξαντλητική ακροαματική διαδικασία, η οποία διήρκησε 3 ημέρες, ΑΘΩΩΘΗΚΕ πανηγυρικά ο συμπολίτης μας – εντολέας μου ο οποίος κατηγορούνταν για συμμετοχή στην πολύκροτη υπόθεση της ποσότητας των 27 κιλών κοκαΐνης που είχε βρεθεί το Μάρτιο του 2018 σε αποθηκευτικό χώρο εργοστασίου στη ΒΙ.ΠΕ. Πρέβεζας. Αξίζει να επισημανθεί ότι η ποινή που αντιμετώπιζε ήταν αυτή της ισόβιας κάθειρξης. Ο εντολέας μου, τον οποίο υπερασπίστηκα μαζί με τον συνάδελφο κ. Δημήτριο Δήμου, από την πρώτη στιγμή, με κάθε δυνατό μέσο και τρόπο, επέμενε στην αθωότητά του και ότι η όλη «εμπλοκή» του στην υπόθεση οφείλονταν σε εγκληματικό λάθος – χειρισμό των διωκτικών αρχών. Δυστυχώς οι ισχυρισμοί του δεν έγιναν δεκτοί στο στάδιο της προδικασίας με αποτέλεσμα να παραμείνει προσωρινά κρατούμενος για 18 ολόκληρους μήνες. Το επόμενο διάστημα θα κατατεθεί στο αρμόδιο Δικαστήριο αίτηση προκειμένου να του επιδικασθεί η προβλεπόμενη υπό του νόμου αποζημίωση. Όποια όμως υλική αποζημίωση κι αν υποχρεωθεί η Πολιτεία να καταβάλει στον εντολέα μας είναι δεδομένο ότι δεν μπορεί να αποκατασταθεί η ηθική βλάβη που του προκάλεσε η άδικη κράτησή του και η στέρηση της ελευθερίας του για 18 μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου