Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 13, 2019

ΠΡΕΒΕΖΑ: Άδοξο τέλος για τον πολιτικό έρωτα Γεωργάκου-Νίτσα;


Άδοξο τέλος για τον πολιτικό έρωτα Γεωργάκου-Νίτσα; Τους έπιασε κακό… πολιτικό μάτι; Αυτοί δεν είχαν πανηγυρίσει μαζί τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών στο δήμο Πρέβεζας, δεν ύψωναν τα χέρια; Δεν τα σταύρωναν για να μη τους πιάσει το κακό (πολιτικό) μάτι ή όχι;


...και τώρα άλλος για… Μύτικα (ή Χίο) τράβηξε κι άλλος για Χειμαδιό (ή Μυτιλήνη); Αναπτύχθηκε ένας τρόπον τινά πολιτικός έρωτας ανάμεσα στις δύο παρατάξεις... Έσβησε όμως τόσο άδοξα; 

Καταρχάς είναι ξεκάθαρο ότι ο συνδυασμός «Ανάπτυξη Τώρα» δηλαδή ο Γιώργος Νίτσας και οι 4 δημοτικοί σύμβουλοι που εξελέγησαν μαζί του, είναι εκτός διοικητικών θέσεων του δήμου Πρέβεζας. 

Κάποιοι παράγοντες γνωρίζουν και μιλάνε ότι δόθηκαν χέρια παρουσία τους.

Ρωτάμε εμείς τώρα ; Είχε υποσχεθεί διοικητικές θέσεις ο κ. Γεωργάκος στον κ. Νίτσα και τον συνδυασμό του; (να θυμίσουμε ότι ο κ. Νίτσας παραβρέθηκε στην κεντρική ομιλία του κ. Γεωργάκου την δεύτερη Κυριακή με το σύνολο του συνδυασμού του) 

Αν ναι, ποιοι λόγοι τον οδήγησαν στην αθέτηση της συμφωνίας; Τι τον επηρέασε ώστε να μη τηρηθούν τα συμφωνηθέντα; (Κακό πράγμα να αθετείς συμφωνίες με το καλημέρα !!!) 

Υπάρχουν δηλώσεις από το βράδυ που ο Νίκος Γεωργάκος έγινε δήμαρχος Πρέβεζας, όπως και στις 3 Ιουνίου που ο νυν δήμαρχος σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην λαϊκή αγορά επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά την συμφωνία – συνεργασία με τον κ. Νίτσα…. ας βγει ο νυν δήμαρχος κ. Γεωργάκος με επίσημη δήλωσή του, να ξεκαθαρίσει το τοπίο. 

Γιατί χάλασε η συνεργασία; 

Γιατί ο νυν δήμαρχος να αθετήσει τον λόγο του; Εκτός και ήταν άλλος ….αυτός που μιλούσε μπροστά στις κάμερες στην συνέντευξη τύπου….; Κάποιος σωσίας του ίσως…; (Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Νίτσα δεν θέλησε να απαντήσει και μας παρέπεμψε στις επόμενες μέρες όπου και θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου εφ’ όλης της ύλης.) 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο 17 χρόνια δημοτικός σύμβουλος Πρέβεζας Γιώργος Νίτσας, νιώθει ότι τον "άδειασαν" (και αηδιασμένος;) από πολιτικές συμπεριφορές ανθρώπων χωρίς μπέσα.. (όπως χαρακτηριστικά λέει σε φίλους του). Χαράς στην υπομονή του…. Και η πλειοψηφία του Δημοτικού συμβουλίου που με την παράταξη του κ. Νίτσα θα έφθανε τους 17,… τώρα ; 

Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο είδαμε μια στήριξη από την πλευρά του κ. Μπαίλη στην εκλογή προέδρου. Με ποια λογική άραγε; ….. ειδικά μετά από όλα αυτά που έλεγε ο κ. Γεωργάκος προεκλογικά!!! 

Υπάρχουν φήμες και τις μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη ότι υπάρχει σιωπηρή συμφωνία με την παράταξη του κ. Μπαίλη; Αν ναι τι είδους συμφωνία είναι αυτή;  
Επαναλαμβάνουμε ότι πρόκειται για κάτι το εντελώς ανεπίσημο. 

Δηλαδή ο κ. Γεωργάκος που εκτέθηκε ως υποψήφιος δήμαρχος, για να αλλάξει ο δήμος και να αλλάξει και ο δήμαρχος, ξαναγυρίζει στην προηγούμενη κατάσταση; 

Δεν θα αλλάξει τίποτα στο δήμο Πρέβεζας, θα είναι μία από τα ίδια; 

Στην καθαριότητα βλέπουμε τον επί 7 χρόνια στενό συνεργάτη και αντιδήμαρχο του κ. Μπαΐλη τον κ. Ροπόκη που κατά πολλούς …(αυτό φάνηκε βεβαίως και από το εκλογικό αποτέλεσμα ).. πέρασε ως επιτυχημένος αντιδήμαρχος. 

Η στροφή πάντως στο παρελθόν κατά πολλούς υποστηριχτές του κ. Γεωργάκου είναι τεράστιο πισωγύρισμα. Με κάθε επιφύλαξη η παραπάνω εκτίμηση.

Εμείς θα παρακολουθούμε και θα σας ενημερώσουμε το συντομότερο δυνατό για όλο το παρασκήνιο. 

Πάντως με την παράταξη του κ. Νίτσα στο δημοτικό συμβούλιο απέναντι, θα είναι λίγο …δύσκολα για τον ίδιο τον κ. Γεωργάκο!!! (ιδιαίτερα αν ευσταθούν τα σενάρια για σιωπηρή συμφωνία με τον πρώην δήμαρχο). 

Με το πέρασμα του χρόνου θα φανεί, για το αν έγιναν συμφωνίες με τον κ. Μπαΐλη και τι είδους συμφωνίες έχουν γίνει. Περιμένουμε μια απάντηση από τον κ. δήμαρχο …. Όπως θα περιμένουμε και την συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει τις επόμενες μέρες ο κ. Νίτσας. 

Ο χρόνος πάντα, μας κάνει πιο σοφούς.

Χρήστος Ανεμοζάλης 

Τι είχε δηλώσει ο Νίκος Γεωργάκος την επόμενη μέρα των εκλογών στα τοπικά ΜΜΕ

"Την Κυριακή δεν έχασε κανείς αλλά κέρδισε ο Δήμος την έναρξη μιας νέας εποχής σύγχρονης διακυβέρνησης και συνεργασίας μετατρέποντας την απλή αναλογική σε δυναμική της κοινής λογικής όσων θέλουν το καλό του τόπου" είπε μεταξύ άλλων ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος επικεφαλής του Συνδυασμού "ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ!" σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους.Παράλληλα απηύθυνε ανοικτό κάλεσμα σε όλους για να συνεχιστεί το πλάνο του προγράμματος του Συνδυασμού μαζί με τις συνεργαζόμενες Δημοτικές Παρατάξεις που θα στηρίξουν τη δημοτική αρχή από την 1η Σεπτεμβρίου.Έκανε λόγο για θεματικές ομάδες με επικεφαλής ανά τομέα ώστε να προετοιμαστεί με τον καλύτερο τρόπο η επόμενη διακυβέρνηση και τόνισε πως "Ως νέος Δήμαρχος μαζί με τους 8 εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους του Συνδυασμού, τους 41 μη εκλεγμένους καθώς και με τους συνεργάτες και τους συμβούλους μου, αλλά και με τους εκλεγμένους επικεφαλής τους κ. Γιώργο Νίτσα και τον κ. Βαγγέλη Ροπόκη, και τους εκλεγμένους συμβούλους τους των δύο άλλων Συνδυασμών θα οργανώσω, θα διοικώ και θα επιβλέπω ένα λειτουργικό δυναμικό οργανόγραμμα διακυβέρνησης από το γραφείο του Δημάρχου έως και το γενικό συμβούλιο της πλειοψηφίας".Ο Νίκος Γεωργάκος μίλησε για ένα Δημοτικό συμβούλιο παραγωγής και συμφωνίας αποτρέποντας μέσα από το έργο και τη συνεργασία τις όποιες παραφωνίες μπορεί να προκαλέσει θεωρητικά η απλή αναλογική και σημείωσε πως θα προτείνει στον κ. Μπαΐλη να περάσουν σε ένα μοντέλο σταδιακής παράδοσης της διοίκησης του Δήμου με αποκορύφωμα την ορκωμοσία της 1ης Σεπτεμβρίου. Σημείωσε δε, πως ο νυν δήμαρχος με ήθος και πολιτικό πολιτισμό αφού πρώτα του εξέφρασε τα συγχαρητήριά του τηλεφωνικά πέρασε με το επιτελείο του από το εκλογικό κέντρο για να τον συγχαρεί και αυτοπροσώπως.Το καλοκαίρι, συνέχισε ο κ. Γεωργάκος, θα οργανώσει στις τρεις Δημοτικές Ενότητες ανοιχτούς διαλόγους και κάλεσε τους Δημότες να συνεργαστούν και ως προς την ενημέρωση αλλά και ως προς τη ρεαλιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων σημειώνοντας πως "Όλα θα γίνουν με σχεδιασμό και συντονισμό".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου