Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 13, 2019

ΠΡΕΒΕΖΑ: Νέα απόφαση δικαστηρίου - GEA ΑΕΠΙ 100 ευρώ το χρόνο


Πολλές φορές ως μέσο έχουμε ασχοληθεί με το θέμα των οργανισμών συλλογικής διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων των καλλιτεχνών για χρήση εικόνας και ήχου.


Η εικόνα που διαμορφώνεται τα τελευταία χρόνια για τους καταστηματάρχες εστιατορίων, καφενείων, ξενοδοχείων κλπ είναι τραγική. Πάνω από 20 οργανισμοί συλλογικής διαχείρισης, επισκέπτονται τους καταστηματάρχες ο ένας μετά τον άλλο και απαιτούν υπέρογκα ποσά ως αποζημίωση. Το κράτος αντί να περιορίσει τους οργανισμούς αυτούς ώστε να ξέρει ο κάθε καταστηματάρχης με ποιον έχει να κάνει και τι να πληρώσει, έχει αφήσει να διαμορφωθεί μια κατάσταση όπου κανείς δεν ξέρει τι του ξημερώνει. Οι εταιρίες αυτές επισκέπτονται όποιο κατάστημα επιλέξουν, ενώ στα υπόλοιπα μπορεί να μην περάσουν ποτέ. Οπότε η κατάσταση είναι ποιος θα την πατήσει. Πρώτα ζητάνε ένα ποσό για να καταλήξουν στη συνέχεια από δήθεν διαπραγμάτευση στο μισό. Όποιος δεν δέχεται, είτε δεν ξαναενοχλείται είτε οδηγείται στο δικαστήριο. 

Απόφαση λοιπόν του Μ Πρ Αθηνών, περιόρισε σε απόλυτα λογικά όρια τα δικαιώματα των καλλιτεχνών, για τη χρήση μουσικής από καταστήματα εστίασης. 

Ειδικότερα έκρινε ότι πρέπει να καταβληθεί το ποσό των 100 € το χρόνο στην GEA. Η GEA ζητούσε το ποσό των 1.500,00 € / ΧΡΟΝΟ !!! Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο σημαντική είναι η απόφαση αυτή, που θέτει νέα όρια στην αγορά. 

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΟΥ ΧΕΙΡΊΣΘΗΚΕ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΥΠΌΘΕΣΗ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΣ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ ΣΕ ΠΕΡΙΛΗΨΗ, κάνοντας κλικ atassis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου