Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Οκτωβρίου 15, 2019

Δελτίου Τύπου: Η Δημοτική αρχή ακολουθεί πολιτικές που υπηρετούν επιχειρηματικά συμφέροντα σε βάρος του λαού της Πρέβεζας



Δελτίο τύπου Λαικής Συσπείρωσης για το ΔΣ στις 14/10/2019 και ψήφισμα συμπαράστασης της Λ.Σ στον Συριακό λαό


Από την συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε  στις 14/09/2019 ξεκαθάρισαν με ακόμα πιο σαφή τρόπο τόσο οι σχεδιασμοί όσο και οι στοχεύσεις της σημερινής Δημοτικής αρχής.
Συγκεκριμένα:

1. Από την μέχρι τώρα στάση της δημοτικής αρχής διαπιστώνεται ξεκάθαρα η διάθεση του Δημάρχου να εξαφανίσει κυριολεκτικά την αντιπολίτευση και να πνίξει την φωνή της Λ.Σ στον Δήμο με μια σειρά από μεθοδεύσεις. Συγκεκριμένα, και ενώ ο η παράταξη του Δημάρχου ουσιαστικά συγκυβερνά με την παράταξη της Δημοτικής ανατροπής , αυτό, εσκεμμένα, δεν αποτυπώνεται εγγράφως, ως σύμπραξη ώστε η παράταξη του Δημάρχου να <<κερδίσει>> έναν ακόμα σύμβουλο στην οικονομική επιτροπή, στερώντας την εκπροσώπηση της Λ.Σ σε αυτή. Θυμίζουμε πως η οικονομική επιτροπή έχει μετατραπεί στο κύριο όργανο διακυβέρνησης του Δήμου, επισκιάζοντας ακόμα και το δημοτικό συμβούλιο. Τέτοια είναι  η αγωνία της δημοτικής αρχής   που δεν μας καλεί στις συνεδριάσεις της οικονομικής επιτροπής ούτε καν ως παρατηρητές προσπαθώντας να μας απομονώσει!! Το πόσο μεγάλη είναι η αγωνία του Δημάρχου να εξαφανίσει την αντιπολίτευση από τις επιτροπές φάνηκε ξεκάθαρα στο χθεσινό ΔΣ που με νομικές ακροβασίες προσπάθησε όπου μπορούσε να περιορίσει την εκπροσώπηση της αντιπολίτευσης ακόμα και σε επιτροπές ελάσσονος σημασίας.

2. Εντύπωση προκάλεσε η αρχική στάση του Δημάρχου, όταν του κατατέθηκε ψήφισμα από την ΛΣ και προσχέδιο ψηφίσματος από την Ανάπτυξη Τώρα για την ωμή ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Συρία, να θέλει να το παραπέμψει προς συζήτηση 15 ημέρες αργότερα !! Τελικά, αφού δέχτηκε το Προεδρείο να μπει το θέμα,  οι λοιπές παρατάξεις πλην της ΛΣ συμφώνησαν, χωρίς ουσιαστικά να γίνει διάλογος στο ΔΣ, σε ένα ψήφισμα που απλά καταδίκαζε την εισβολή χωρίς να ονοματίζει και να καταδικάζει ούτε τους αίτιους, ούτε τις αιτίες του πολέμου.  Λες και δεν είναι το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, οι ΗΠΑ και τα επιχειρηματικά συμφέροντα που εκπροσωπούν οι βασικοί αίτιοι της εισβολής. Λες και δεν έχει ευθύνες τόσο η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ όσο και η προηγουμένη του ΣΥΡΙΖΑ που η χώρα μας είναι βαθιά εμπλεκόμενη σε αυτούς τους σχεδιασμούς, μετατρέποντας την Ελλάδα σε Νατοϊκό ορμητήριο, βάζοντας σε σοβαρό κίνδυνο την εθνική μας ασφάλεια. Γι αυτό λοιπόν και η ΛΣ κατέθεσε το δικό της ψήφισμα, που επισυνάπτουμε, το οποίο στηρίχθηκε και από την παράταξη της Ανυπότακτης κίνησης

3. Ένα άλλο θέμα για το  οποίο η δημοτική αρχή συνειδητά σιωπά  είναι αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων.  Ενώ είχε στα χέρια της έγγραφο από την Περιφέρεια από τις 03/09 και ενώ ουσιαστικά ευθυγραμμίζεται τόσο με την πολιτική της Περιφέρειας όσο και με την πολιτική της ΝΔ να κερδοφορεί η ΤΕΡΝΑ στις πλάτες και του Πρεβεζιάνικου λαού το αποσιωπά. Ουσιαστικά έχει συναινέσει, σύμφωνα και με  το έγγραφο αυτό, στο να καταβάλει για το έτος 2019 επιπλέον, 411.000 Ευρώ για τα απορρίμματα.  Δηλαδή σκοπεύει να αυξήσει τα δημοτικά τέλη επιπλέον κατά 411.000 Ευρώ και το αποκρύβει τόσο από το Δημοτικό συμβούλιο όσο και από τον λαό της Πρέβεζας!! Σε ερώτηση που έγινε από τη ΛΣ για το θέμα ο Δήμαρχος είπε πως είναι πάγια τακτική κάθε νέας Δημοτικής αρχής να χαρατσώνει τους πολίτες με επιπλέον αύξηση των δημοτικών τελών και πως κι ο ίδιος θα ακολουθήσει την ίδια ρότα!. Αυτό είναι ένα σοβαρότατο θέμα για το οποίο καλούμε τα συνδικάτα και τον Πρεβεζιάνικο  λαό να εμποδίσουν με την κινηματική τους παρέμβαση και δράση αυτή την μεθόδευση.

4.  Ως αναφορά το θέμα που τέθηκε για την ελεύθερη διέλευση των εργαζομένων από την ζεύξη του Ακτίου, πάγια θέση της ΛΣ είναι η ελεύθερη διέλευση όλων των πολιτών και η κατάργηση των διοδίων. Θέση που διαχρονικά στηρίζουμε και με κινηματικούς τρόπους μαζί με τα ταξικά σωματεία της περιοχής

Η Λαϊκή Συσπείρωση, ως παράταξη που υπερασπίζεται τα συμφέροντα των πιο αδυνάτων στα όρια του Δήμου θα συνεχίσει με την δράση της μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά κυρίως έξω από αυτό, στα συνδικάτα και στους χώρους δουλειάς , να ασκεί αντιπολιτευτικό έλεγχο και να παλεύει για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των φτωχών λαϊκών στρωμάτων του δήμου, βάζοντας εμπόδια με κινηματικές δράσεις, σε κάθε σχεδιασμό που δεν λαμβάνει υπ όψιν τις ανάγκες τους και που τους βάζει στο κοινωνικό περιθώριο.

Πρέβεζα 15/10/2019


Λαική Συσπείρωση Πρέβεζας
Ψήφισμα Συμπαράστασης στον Συριακό λαό
Η Λαική Συσπείρωση Πρέβεζας καταγγέλλει και καταδικάζει τη νέα, τρίτη κατά σειρά, εισβολή της ΝΑΤΟικής Τουρκίας στο έδαφος της Συρίας. Καλεί τον λαό σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση για την επικίνδυνη αυτή εξέλιξη, που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για τους λαούς στην ήδη εύφλεκτη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.
«Η εισβολή έρχεται να προστεθεί στα βάσανα του συριακού λαού που στενάζει οχτώ χρόνια τώρα από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και αντιθέσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ με τη Ρωσία, την Κίνα και με τη συμμετοχή δεκάδων κρατών για την κυριαρχία στη μεγάλης γεωστρατηγικής σημασίας περιοχή της Μέσης Ανατολής - Ανατολικής Μεσογείου.
Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας και καλούμε το λαό μας σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση για την επικίνδυνη αυτή εξέλιξη, που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για τους λαούς στην ήδη εύφλεκτη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Η νέα αυτή επίθεση στη Συρία έρχεται να προστεθεί στην κλιμάκωση της επιθετικότητας της τουρκικής αστικής τάξης, δημιουργώντας νέο κύμα προσφύγων και κατατρεγμένων από το πολεμικό μέτωπο.
Οι ΗΠΑ "άναψαν" το "πράσινο φως" για την επίθεση ενάντια στο συριακό λαό και στον κουρδικό πληθυσμό της περιοχής. Στον περιλάλητο, άλλωστε, "Στρατηγικό Διάλογο" ανάμεσα στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ, που ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες μέρες, αποτυπώνεται ανάγλυφα η κοινή σύμπραξη Ελλάδας - ΗΠΑ σε πολεμικές επιχειρήσεις, με το πρόσχημα της αντιμετώπισης της αστάθειας, της τρομοκρατίας, φωτογραφίζοντας ιδιαίτερα την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου.
Η εξέλιξη αυτή αφήνει στην κυριολεξία έκθετη τόσο την κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και όλους τους άλλους που έσπευσαν να πανηγυρίσουν για την επίσκεψη του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στην Αθήνα, για την ανανέωση της Συμφωνίας για τις Βάσεις. Καταρρίπτονται στην πράξη ο επικίνδυνος εφησυχασμός που καλλιεργεί η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα, καθώς και τα επιχειρήματα περί "προστασίας" που θα παρέχουν στη χώρα μας οι ΗΠΑ από την τουρκική επιθετικότητα.
Δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια στον ιμπεριαλισμό, ενάντια στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά τη φτώχεια, την εξαθλίωση, τους πολέμους, την προσφυγιά».
Πρέβεζα 14-10-2019



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου