Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Οκτωβρίου 14, 2019

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ξεκίνησε το μαρκάρισμα ο Γιώργος Νίτσας - Ζητήθηκε ενημέρωση για τα οικονομικά του Δήμου και τις σχέσεις που διέπουν τις παρατάξεις Γεωργάκου, Ροπόκη


Ενδιαφέροντα θέματα - ερωτήματα έθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, πριν ξεκινήσει η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας με τα τακτικά ζητήματα.


Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της παράταξης, Ανάπτυξη Τώρα,  Γιώργος Νίτσας ζήτησε από τον Δήμαρχο, κ.Γεωργάκο να ενημερώσει το σώμα του Δ.Σ. για το στρατηγικό σχέδιο της επόμενης μέρας της δημοτικής αρχής και ορμώμενος από τις συναντήσεις του Δημάρχου με Υπουργούς ζήτησε από τον κ.Γεωργάκο να ενημερώσει τι ειπώθηκε σ'αυτές τις συναντήσεις. Τον λόγο έλαβε ο κ.Γεωργάκος όπου προς απάντηση των θεμάτων που έθιξε ο κ.Νίτσας ανέφερε .



"κ.Νίτσα βιάζεστε πολύ, αλλά ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι οι προγραμματικές δηλώσεις που πρέπει να κάνουμε θα γίνουν οσονούπω, είμαστε μόνο ένα μήνα και κάτι δημοτική αρχή, δεν έχουν ολοκληρωθεί όλα τα τοπικά συμβούλια, εντός των ημερών θα έχουμε το τεχνικό πρόγραμμα, θα έχουμε μέχρι τέλος του έτους το υπηρεσιακό πρόγραμμα για την  τετραετία οπότε μην βιάζεστε, όσον αφορά τις συναντήσεις που κάνουμε, εγώ, ως δήμαρχος και ευχαριστώ που επικροτείται αυτή την εξωστρέφεια, οι συναντήσεις αυτές θα έρθουν προς ενημέρωση στο δημοτικό συμβούλιο και θα αναφέρουμε τι θέλουμε για την επόμενη μέρα, οπότε λίγη υπομονή και όλα θα τα πούμε". 


Έπειτα, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης, ανυπότακτη κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας, κ.Γεωργούλης, αλλά και ο δημοτικός σύμβουλος της Λαικής Συσπείρωσης, Σταύρος Αμάραντος ρώτησαν για τις σχέσεις που έχουν αναπτύξει οι παρατάξεις "Δήμος της Καρδιάς μας" και "Δημοτική Ανατροπή", Γεωργάκου, Ροπόκη, με τον Δήμαρχο κ.Γεωργάκο να απαντά πως "Δεν είναι απαραίτητο να κάνουμε σύμπραξη παρατάξεων, έτσι είναι ο νόμος έτσι λειτουργούμε, μακάρι να συμμετέχουν περισσότεροι στις επιτροπές και εδώ είναι το γραφείο μου ανοιχτό και τις επιτροπές τις ξέρετε και μπορείτε να συμμετέχετε". Στη συνέχεια ο κ.Ροπόκης μεταξύ άλλων τόνισε πως "Εμείς στηρίζουμε την παράταξη Γεωργάκου, πήραμε ομόφωνα την απόφαση για την θέση του αντιδημάρχου και δεν υπάρχει κανένα θέμα, δεν είναι υποχρέωση μας να υπογράψουμε  μεταξύ μας και ο καθένας έχει την παράταξή του".





Επίσης, ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση του δήμου και τι παρέλαβε η νέα δημοτική αρχή από την προηγούμενη ζήτησαν να μάθουν οι δημοτικοί σύμβουλοι, Ευάγγελος Ροπόκης και Λάζαρος Πιπιλίδης. 



Στο επόμενο συμβούλιο θα δούμε όλο το απολογιστικό, οπότε θα ξεκαθαρίσουν πολλά θέματα, ούτως η άλλως κάθε τρίμηνο θα κάνουμε απολογισμό, υπογράμμισε ο Δήμαρχος κ.Γεωργάκος. 

Στη συνέχεια ακολούθησαν τα τακτικά θέματα του δημοτικού συμβουλίου.

Χρήστος Ανεμοζάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου