Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Νοεμβρίου 12, 2019

ΠΡΕΒΕΖΑ: Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου


Αύριο Τετάρτη 13/11, η εκκλησία μας τιμή τη μνήμη του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης, κ.Χρυσόστομο να άγει τα ονομαστήριά του.

Σήμερα, το απόγευμα της Τρίτης, στο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου Πρέβεζας, πραγματοποιήθηκε  Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, Χοροστατούντος του Σεβ.Μητροπολίτου Σύρου, κ.Δωρόθεου και συγχοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ναυπάκτου, κ.Ιερόθεου, του Μητροπολίτη Πρεβέζης, κ.Χρυσοστόμου και του Πανοσιολογιώτατου, Καθηγουμένου της Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους, κ.Βαρθολομαίου. Στον Πανηγυρικό Εσπερινό, μεταξύ άλλων συμμετείχαν Ιερείς, αλλά και αρκετοί πιστοί που βρέθηκαν για να ευχηθούν στον Μητροπολιτή μας. 







Μάλιστα, ο Μητροπολίτης Σύρου κ.Δωρόθεος απευθυνόμενους στους πιστούς, μεταξύ άλλων ανέφερε "Ευχαριστώ τον ποιμενάρχη σας για πολλούς λόγους, για την αγάπη του, για τον πνεύμα της φιλαδελφείας που διακατέχει τη καρδιά του, ήρθαμε απόψε να γιορτάσουμε εδώ μαζί του στον Ιερό αυτό Ναό ενός μεγάλου πατέρα της εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου ο οποίος αύριο και τιμάται και δοξολογείται αλλά και να τον συγχαρούμε επί της ονομαστικής του εορτής". Στη συνέχεια ο κ.Δωρόθεος αναφέρθηκε στο βίο και στην πνευματικότητα του Αγίου. 



"Η καρδιά του είναι γεμάτο αγάπη και καλοσύνη και εδώ στην Ιερά αυτή Μητρόπολη που η εκκλησία τον απέστειλε ως καλό άγγελο, αυτά τα χρόνια που είναι κοντά σας είναι ο στοργικός σας πατέρας. Είναι ο αδελφός σας, είναι ο συνοδοιπόρος σας . Είναι αυτός που όταν εσείς ξεκουράζεστε, αγρυπνεί και με την προσευχή του παρακαλεί τον Θεό για την ζωή σας, για την καθημερινότητά σας, για τα έργα σας, κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου, αναφερόμενος στον Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης, κ.Χρυσόστομο.  

Έπειτα, ο Μητροπολίτης Πρεβέζης, κ. Χρυσόστομος απευθυνόμενους στους παρευρισκόμενους  αφού αναφέρθηκε στον Άγιο, τόνισε "Σήμερα είχαμε την ιδιαίτερη χαρά να έχουμε κοντά μας, προκειμένου να συνεορτάσουν μαζί μας και να ευχηθούν στην ταπεινότητά μου με την ευκαιρία των ονομαστηρίων και του εορτασμού της μνήμης του Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου, δύο εκλεκτούς αρχιερείς, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, κ.Ιερόθεος ο οποίος πολύ σωστά χαρακτηρίστηκε Πρύτανης της Θεολογίας, αλλά και τον Μητροπολίτη Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ.Δωρόθεο . Τους ευχαριστώ που μέσα σε αυτή την κακοκαιρία έφτασαν στην Πρέβεζα για να είναι απόψε στον Εσπερινό. Ευχαριστώ και εσάς που σήμερα βρεθήκατε εδώ, να ευχαριστήσω τους πατέρας που προσήλθαν με προεξάρχοντα τον Πανοσιολογιότατο Άγιο Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους, Πατέρα Βαρθολομαίο, καθώς και όλους τους παριστάμενους ιερείς που συμμετείχαν στον Εσπερινό, αλλά και όλους εσάς που ήρθατε πρώτα απ'΄όλα να τιμήσετε τον Άγιο και δια του Αγίου την ελαχιστότητά μου. Χρόνια Πολλά σε όλους".  

Αύριο, ανήμερα της εορτής, στον φερώνυμο Ιερό Ναό, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία από τον Σεβ. Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης, κ.Χρυσόστομο.

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου