Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Νοεμβρίου 01, 2019

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας» Για τις εξελίξεις στο νοσοκομείο



Το νοσοκομείο της πόλης μας, βρίσκεται σε μια διαδικασία χρόνιας  ραγδαίας υποβάθμισης. 


Το υπάρχον προσωπικό, ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό λειτουργεί και προσφέρει υπηρεσίες στα όρια της ψυχικής και σωματικής αντοχής. Η ελάχιστη χρηματοδότησή του από το κράτος δημιουργεί  τεράστια προβλήματα στη λειτουργία  του. Αυτό  το σκηνικό έρχεται τώρα να συμπληρωθεί με τη προσπάθεια συγχώνευσης κλινικών με το νοσοκομείο της Λευκάδας επιβάλλοντας «εντέλλεσθε» σε γιατρό  του νοσοκομείου προκειμένου να καλύψει επ’αορίστον εφημερίες στο εν λόγω νοσοκομείο.

Καλούμε  σε μαζικό και ανυποχώρητο αγώνα ενάντια στη πολιτική υποχρηματοδότησης της δημόσιας υγείας που  πάει χέρι – χέρι με την εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίησή της.  Πλήρη υποταγή των νοσοκομείων στους νόμους της αγοράς αποτελεί  η μετατροπή τους από νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου (ΝΠΔΔ) σε νομικά  πρόσωπα ιδιωτικού  δικαίου (ΝΠΙΔ).

Αυτό είναι το όραμα της κυβέρνησης της ΝΔ που αντί για την κάλυψη των αναγκών μας , προσπαθεί να πιάσει τα αιματηρά  πλεονάσματα του ευρωμνημονίου διαρκείας  που έχει ψηφίσει μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ.  Αυτή η πολιτική υποβαθμίζει  το νοσοκομείο, αλλά και τα κέντρα υγείας του νομού μας.

Για να «αξιολογείται» θετικά η ανάπτυξή  τους, για να πιάνουν τα αιματοβαμμένα πλεονάσματα (για τα οποία πανηγυρίζει ο πρωθυπουργός),  θα κόβουν από υγεία-παιδεία και κοινωνικές παροχές.

Παλεύουμε για ένα σύστημα υγείας, πραγματικά δημόσιο και δωρεάν και για υψηλού επιπέδου υπηρεσίες για όλους τους συνανθρώπους μας, χωρίς διακρίσεις, χωρίς αποκλεισμούς με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. Παλεύουμε για ένα νέο αποκλειστικά δημόσιο νοσοκομείο στη πόλη της Πρέβεζας.

Για να έχουμε λεφτά για υγεία με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και τις δυνατότητες της εποχής μας,  (μιας εποχής  τεραστίων δυνατοτήτων) πρέπει να σπάσει η πολιτική της λιτότητας , να ανατραπεί το ευρωμνημόνιο διαρκείας και τα αιματηρά πλεονάσματα , να  διαγραφεί   το χρέος ,  να  εθνικοποιηθούν  χωρίς αποζημίωση οι τράπεζες  και οι επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας με δραστική φορολόγηση του κεφαλαίου έξω  από το ευρωενωσιακό πλαίσιο.

Μόνο αν χάσει δύναμη και πλούτο το κεφάλαιο θα έχουμε υγεία και παιδεία που μας αξίζουν.  Δεν υπάρχει άλλη ρεαλιστική λύση για να έχουμε δημόσια υγεία, παιδεία και αξιοπρεπή εργασία.

Η διεκδίκηση αποκλειστικά δημόσιας δωρεάν υγείας αποτελεί υπόθεση όλου του λαού και των οργανώσεών του (συνδικάτα, σύλλογοι) για αυτό είναι απαραίτητη η ισότιμη κοινή δράση όλων των  μαχόμενων δυνάμεων. Συμβάλλουμε στην ανάπτυξη αγώνων και κινητοποιήσεων ενάντια στα σχέδια παραπέρα υποβάθμισής του  μέσω των συγχωνεύσεων με κλινικές του νοσοκομείου Λευκάδας.

Οι διεκδικήσεις αυτές περνάνε μέσα από τον αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ και με αυτό  το  κριτήριο  συμμετέχουμε και στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων του νοσοκομείου και των κατοίκων της περιοχής μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου