Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Νοεμβρίου 28, 2019

ΠΡΕΒΕΖΑ: "Άνθρακες ο θησαυρός" για τον Δήμαρχο Πρέβεζας

...Σύμφωνα με τους δύο πρώην Προέδρους του ΔΛΤ

Σε μεγάλο ατόπημα, φαίνεται ότι έπεσε ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος, αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις που υπήρξαν μετά τα όσα ανέφερε σε συνέντευξή του.

Ο Δήμαρχος λοιπόν, ανέφερε ότι ως πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, είναι υποχρεωμένος να στείλει 2000 κλήσεις (πρόστιμα) του Λιμεναρχείου, που βρίσκονται στο ΔΛΤ και  χρονολογούνται από το 2012 μέχρι και σήμερα, τις οποίες οι προκάτοχοί του, για ευνόητους λόγους, δεν στέλνανε  στους πολίτες για να πληρώσουν τα πρόστιμα.

Μάλιστα για να γίνει πιο κατανοητό, το επανέλαβε λέγοντας χαρακτηριστικά "ότι για περίπου 7 χρόνια δεν αποστέλλονταν οι κλήσεις στους παραβάτες κάτι που πρέπει να κάνω εγώ.."

Δεν γνωρίζουμε αν ο δήμαρχος, αντιλήφθηκε ότι εμμέσως πλην σαφώς, εγκαλεί τους προηγούμενους προέδρους "για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους»".

Ούτε γνωρίζουμε αν πριν πει, αυτά που είπε, είχε ζητήσει από τους υπαλλήλους του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου να του εξηγήσουν το λόγο που όλες αυτές οι παραβάσεις δεν είχαν αποσταλεί στους πολίτες.

Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι ήδη δύο από τους πρώην Προέδρους του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, τόσο η κ. Καζάκου,  με σχετική διευκρινιστική ανακοίνωσή της, δείτε σχετικά ΕΔΩ , ενώ, θα μπορούσε να πει κανείς πως "κλείνει το μάτι στον κ.Γεωργάκο", αφού, η ίδια δεν λησμονεί ν' αναφέρει τα σοβαρά θέματα λέγοντας "Θέλω να τονίσω ότι τα σοβαρά αυτά προβλήματα είναι οφειλές οι οποίες δεν μπορούν να εισπραχθούν και αφορούν το Δημόσιο, η μείωση του Δημόσιου χώρου που ανήκει στους πολίτες και την πόλη, οι παραχωρήσεις δίχως ανταλλάγματα, η έλλειψη περιβαλλοντικών μελετών και εγκρίσεων για έργα που εκτελούνται ή εκτελέστηκαν, η Ανατολική προβλήτα, το Master Plan του λιμανιού, η απώλεια του 5% των μετοχών του Δ.Λ.Τ. και άλλα συναφή, τα οποία χρήζουν άμεσης τακτοποίησης και επίλυσης"., όσο και ο κ. Κατσαούνος (δείτε παρακάτω), ουσιαστικά τον διαψεύδουν, αναφέροντας τα πραγματικά  περιστατικά και τους λόγους της καθυστέρησης αποστολής κάποιων κλήσεων ..

Μεγάλο "φάουλ" λοιπόν για το Δήμαρχο, οποίος και θα πρέπει τώρα να ανασκευάσει.

Όμως στο μέλλον δεν πρέπει μόνο να προσέχει τι του δίνουν να διαβάσει, αλλά και τι λέει όταν είναι υποχρεωμένος να μιλάει "εκτός χειρογράφου"…Άλλωστε, το PrevezaBest,  σε παλαιότερη ανάρτηση είχε επισημάνει πως οι όποιοι σύμβουλοι του Δημάρχου τον εκθέτουν με αυτά που γράφουν σε κάποια από τα δελτία τύπου.

Χρήστος Ανεμοζάλης 

Η ανακοίνωση του κ.Κατσαούνου :

"Αναφορικά με την συνέντευξη που παραχώρησε ο Κος Δήμαρχος στο ράδιο prisma91.6, στο οποίο αναφέρθηκε σε κλήσεις παρελθουσών χρήσεων (2000 τον αριθμό) που καλείτε να αποστείλει σε πολίτες από το Λιμενικό Ταμείο , προς διευκρίνηση θέλω να αναφέρω τα εξής . Πρόκειται για ένα θέμα καθαρά υπηρεσιακό και αφορά κλήσεις οι οποίες έγιναν κατά κύριο λόγο πρίν την σύσταση του νέου Δ.Λ.Τ.Π την 12.06.2013 και αφορούσαν τις χρήσεις 2010 , 2011, 2012 , 2013 και 2014 . Στο σύνολό τους ήταν κοντά στις 2.500 κλήσεις και απομένουν περίπου 1.100 να αποσταλούν . Οι υπόλοιπες είχαν αποσταλεί τα προηγούμενα έτη από την Κα Καζάκου και τον Κύριο Συγκούνα . Τις κλήσεις αυτές τις αποστέλει το λιμεναρχείο με λίστα και πρέπει η υπηρεσία να βρει τα στοιχεία σε ποιον ανήκει το όχημα να αποστείλει έγγραφο στον ααδε για τα αφμ , στην συνέχεια να βεβαιώσει τις παραβάσεις και να αποστείλει έγγραφο στον οφειλέτη . Για να ολοκληρώσει όλα αυτά τα χρόνια όλες τις παραβάσεις χρειάζεται χρόνος και προσωπικό που δεν υπήρχε και στέλνονταν σταδιακά όπως βεβαιώνονταν από την υπηρεσία . Και οι προηγούμενοι πρόεδροι έγιναν κακοί και έστελναν ομαδικά τις παραβάσεις για χρήσεις που δεν γνώριζαν καν τι είχε συμβεί το 2010 και το 2011 . Δυστυχώς όταν ασκείς Διοίκηση ορισμένες φορές πρέπει να γίνεις δυσάρεστος και δεν γίνετε να τα καλύπτουμε όλα για επικοινωνιακούς λόγους και να επιρρίπτουν αλλού τις ευθύνες για καθαρά θέματα υπηρεσιακά που ο εκάστοτε Πρόεδρος δεν επεμβαίνει καθόλου . Κατά την άποψή μου υπάρχουν αρκετά σημαντικότερα θέματα που αφορούν το Λιμενικό Ταμείο και αναφέρθηκα διεξοδικά στον απολογισμό μου . Με εκτίμηση . Κ.Θ"




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου