Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Νοεμβρίου 07, 2019

Με επιτυχία και σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα η Eπετειακή Εκδήλωση για τα 21 χρόνια λειτουργίας του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στην Πρέβεζα


Με επιτυχία και σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 6/11 η Επετειακή εκδήλωση για τα 21 χρόνια Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Πρέβεζα από το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα, σημαντική ήταν η χθεσινή μέρα για το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων όπου στις 7 το απόγευμα στο αμφιθέατρο των εγκαταστάσεων στο Ψαθάκι πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη γιορτή για τα 21 χρόνια της Σχολής, τα 20 εκ των οποίων λειτούργησε ως ΤΕΙ και το 1 έτος ως παράρτημα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. 






Στην εκδήλωση και μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν σύσσωμες οι αρχές και οι φορείς της πόλης καθώς και η εκπαιδευτική κοινότητα, ενώ το παρόν έδωσε και ο πρώην Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. 



Εκτός από τις ομιλίες και τους χαιρετισμούς πραγματοποιήθηκε απονομή βραβείων για τις τρεις καλύτερες επιστημονικές εργασίες που εκπονήθηκαν από φοιτητές του τμήματος στα πλαίσια του Διαγωνισμού "Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα" και οι οποίες συνοδεύτηκαν από χρηματικό ποσό, χορηγία του Εμπορικού Επιμελητηρίου Πρέβεζας.




Στον χώρο λειτούργησε έκθεση φωτογραφίας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πρέβεζας, ενώ η Χορωδία Αρμονία πλαισίωσε μουσικά και έκλεισε με όμορφο τρόπο την εκδήλωση.


Το τμήμα λειτουργεί με επιτυχία τρεις κύκλους σπουδών: τον προπτυχιακό, τον μεταπτυχιακό (Μ.Π.Σ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών) και τον διδακτορικό (εκπόνηση Διδακτορικών Διατριβών). 

Έτσι, το τμήμα με αφορμή των 21 χρόνων παρουσίας του στην κοινωνικοοικονομική ζωή του νομού Πρεβέζης και γενικότερα στην περιφέρεια Ηπείρου, είτε ως παράρτημα του ΤΕΙ Ηπείρου είτε ως εκπαιδευτική μονάδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διοργάνωσε με επιτυχία την επετειακή εκδήλωση από την οποία διαφάνηκε και μέσα από τα λεγόμενα των ομιλητών πως το τμήμα και εκ του αποτελέσματος λειτούργησε θετικά για την ανάπτυξη της πόλης, σε διάφορους τομείς, ενώ, η πόλη, ο δήμος, συμπαραστέκεται στο τμήμα το οποίο θέλουν να παραμείνει στην Πρέβεζα. Επίσης, εκ μέρους της διοίκησης του Πανεπιστημίου, ζητήθηκε η μείωση του εισιτηρίου για τους φοιτητές όπως επίσης, με την συμβολή των αρχών, ζητήθηκε η μέριμνα της φοιτητικής εστίας. 

Ομιλίες πραγματοποιήθηκαν από τον Πρύτανη Παν. Ιωαννίνων, κ.Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, τον Πρόεδρο Συμβουλίου Ένταξης, κ.Τσίνα, τον Πρώην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ.Γαβρόγλου, τον Βουλευτή ΝΔ Ν.Πρέβεζας,  κ.Στέργιο Γιαννάκη, την εντεταλμένη σύμβουλο του δήμου, κ.Κωνσταντακάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη, κ.Ιωάννου τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, κ.Μπούρη καθώς και από τον Πρόεδρο του Τμήματος, κ.Ναξάκη. 











Επίσης ομιλίες πραγματοποίησαν τόσο ο εκπρόσωπος των μεταπτυχιακών σπουδαστών οποίος εξήρε το επίπεδο των σπουδών, όσο και αριστούχος απόφοιτος του τμήματος ο οποίος σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα ανέφερε τις εμπειρίες του ως σπουδαστής του τμήματος, ενώ,συμβούλευσε τους νέους σπουδαστές αλλά και ευχαρίστησε τους καθηγητές του τμήματος για τα εφόδια που του έδωσαν.



Μάλιστα, από τους ομιλητές έγινε μνεία στον πρώην Δήμαρχο Πρέβεζας, κ.Παπαγεωργίου, ο οποίος ήταν παρών στην εκδήλωση και επί θητείας του δόθηκε ο χώρος - ένα κτήμα κληροδότημα στον Δήμο - ο οποίος το παραχώρησε για την εγκατάσταση των τμημάτων.  
















Χρήστος Ανεμοζάλης

Τέλος, καθηγητές του τμήματος, παρουσία του πρώην Υφυπουργού, κ.Γαβρόγλου, συνέφαγαν σε φιλικό και εγκάρδιο κλίμα στο κατάστημα "Φίλιππας" οπού σε ήρεμο και χαλαρό κλίμα δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουν θέματα που απασχολούν τόσο το Πανεπιστήμιο όσο βεβαίως και το ίδιο το τμήμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου