Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 02, 2019

Ποιοι θα πάρουν κοινωνικό μέρισμα από 500 ευρώ -Τι θα γίνει με 13η σύνταξη & επίδομα γέννας & Υπ. Προστασίας του Πολίτη: Προσλήψεις 220 ατόμων στην υπηρεσία Ασύλου


Κοινωνικό μέρισμα από 500 έως και 1.000 ευρώ «μετρητά και στο χέρι» όπως είχε προαναγγείλει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, προετοιμάζεται να καταβάλλει σε 200.000 νοικοκυριά η κυβέρνηση πριν τα Χριστούγεννα.

Συνολικά, κοινωνικό μέρισμα θα λάβουν 200.000 νοικοκυριά μακροχρόνια ανέργων, πολύτεκνων οικογενειών και οικογενειών με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ ενώ δρομολογούνται οι πληρωμές των δικαιούχων για επίδομα θέρμανσης (68 εκατ. ευρώ) και οι επιστροφές φόρου στις επιχειρήσεις (138 εκατ. ευρώ) μετά την εφάπαξ μείωση της προκαταβολής φόρου από το 100% στο 95%.
Τα σενάρια για μια εφάπαξ μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης τα οποία είχαν δει το φως της δημοσιότητας δεν επιβεβαιώθηκαν, όπως ανέφεραν άλλωστε πηγές του οικονομικού επιτελείου τις προηγούμενες ημέρες, οι οποίες επέμεναν να μιλούν για ενίσχυση συγκεκριμένων ομάδων πολιτών.
Το ακριβές ύψος του μερίσματος δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, ωστόσο όπως επιβεβαίωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, θα είναι μεταξύ 500 έως 1.000 ευρώ.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, άνοιξε παράθυρο μείωσης της εισφοράς αλληλεγγύης «νωρίτερα από το 2021» όπως δήλωσε το Σάββατο (στον Σκάι) ενώ την περασμένη εβδομάδα ο Πρωθυπουργός είχε ζητήσει από τους υπουργούς του να υπενθυμίζουν την κυβερνητική δέσμευση για κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος σε ορίζοντα τετραετίας.
Αλλαγές έρχονται και στη λεγόμενη «13η σύνταξη». Ο υφυπουργός Οικονομικών με αρμοδιότητα τη δημοσιονομική πολιτική Θόδωρος Σκυλακάκης δήλωσε (στα ΝΕΑ) ερωτηθείς σχετικά με το εάν θα επαναληφθεί η καταβολή της 13ης σύνταξης και το 2020 όπως έγινε το 2019, πως το κονδύλι των 908 εκατ. ευρώ «θα χρησιμοποιηθεί όλο για τους συνταξιούχους με τρόπο που θα προσδιοριστεί στο πλαίσιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που θα πραγματοποιηθεί από το υπουργείο Εργασίας στους επόμενους μήνες. Τα χρήματα υπάρχουν».
Το 2020 όμως, 13η σύνταξη όπως δόθηκε φέτος δεν πρόκειται να υπάρξει.
Τα υπό επεξεργασία σενάρια αναφέρουν πως ένα μέρος των 908 εκατ. ευρώ εξετάζεται να ενσωματωθεί στις μόνιμες αυξήσεις των αποδοχών των συνταξιούχων τις οποίες δρομολογεί η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.
Ένα δεύτερο «κομμάτι» αναμένεται να καλύψει τα αναδρομικά που απορρέουν από τις πρόσφατες αποφάσεις του ΣτΕ και ένα μέρος εξετάζεται να χρηματοδοτήσει ένα νέο μόνιμο μηχανισμό στήριξης των συνταξιούχων με έξτρα ενίσχυση η οποία θα καταβάλλεται στο τέλος κάθε έτους. Οι όποιες αλλαγές αποφασιστούν τελικά θα ενσωματωθούν στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Το επίδομα γέννησης του υπουργείου Εργασίας
 Αναφορικά με το επίδομα γέννησης, που θεσπίζει το υπουργείο Εργασίας από 1-01-2020, η υφυπουργός κ. Μιχαηλίδου τόνισε ότι θα έχει ύψος 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται.
Εξήγησε πως τα εισοδηματικά κριτήρια θα είναι οριζόντια, 40.000 ευρώ εισόδημα για ένα άτομο και για ζευγάρι που δεν έχει ακόμη παιδί 60.000 ευρώ, καθώς το εν λόγω επίδομα θα έχει δημογραφικό και όχι προνοιακό χαρακτήρα.

Υπ. Προστασίας του Πολίτη: Προσλήψεις 220 ατόμων στην υπηρεσία Ασύλου

Την Τετάρτη 10/12 λήγουν οι αιτήσεις για την προκήρυξη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που αφορά την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 220 ατόμων για την κάλυψη παροδικών αναγκών της Υπηρεσίας Ασύλου του Αυτοτελούς Κλιμακίου Ασύλου Αμυγδαλέζας, του Αυτοτελούς Κλιμακίου Ασύλου Εξέτασης Αιτήσεων Διεθνούς Προστασίας Ποινικών Κρατουμένων, του Αυτοτελούς Κλιμακίου Ασύλου Κορίνθου, του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Θεσσαλονίκης, του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Θράκης – Αλεξανδρούπολης, του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Θράκης – Παρενέστι – Δράμας, του Αυτοτελούς Κλιμακίου Ασύλου Φυλακίου – Ορεστιάδας – Έβρου, του Αυτοτελούς Κλιμακίου Ασύλου Ξάνθης, του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Λέσβου, του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Σάμου, του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Χίου, του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Ηρακλείου-Κρήτης, του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Λέρου και του Αυτοτελούς Κλιμακίου Ασύλου Κω, στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης «Ενίσχυση της Διαδικασίας Ασύλου» του Εθνικού Προγράμματος του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης 2014-2020 (συγχρηματοδότηση 75% από ΕΕ και 25% από Εθνικούς Πόρους)».
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.6 και να την υποβάλουν ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας, στην ακόλουθη διεύθυνση:
Υπηρεσία Ασύλου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Π. Κανελλοπούλου 2, T.K. 10177- Αθήνα και απευθύνοντάς την στο Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού υπόψη κας Ουρανίας Σουλτάνη, με την ένδειξη για την ΣΟΧ2/2019, (τηλ. επικοινωνίας: 210-6988582, 210-6988583).
 Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας σε τοπικές εφημερίδες ή της ανάρτησής της στην Κεντρική Υπηρεσία Ασύλου στην Αθήνα  (λήγει στις 4/12/2019 ημέρα Τετάρτη 10 ημερολογιακές ημέρες), στα καταστήματα αυτής, όπου προκηρύσσονται οι ανωτέρω θέσεις καθώς και στο χώρο ανακοινώσεων των δημοτικών καταστημάτων των δήμων Αθηναίων, Αχαρνών, Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Θεσσαλονίκης, Μενεμένης-Αμπελοκήπων, Κορινθίων, Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, Παρανεστίου, Ξάνθης, Μυτιλήνης, Δυτικής Λέσβου,Ανατολικής Σάμου, Δυτικής Σάμου, Χίου, Ηρακλείου Κρήτης, Λέρου και Κω, εφόσον η ανάρτηση είναι τυχόν μεταγενέστερη της δημοσίευσης στις εφημερίδες. Η ανωτέρω προθεσμία λήγει με την παρέλευση ολόκληρης της τελευταίας ημέρας και εάν αυτή είναι, κατά νόμο, εξαιρετέα (δημόσια αργία) ή μη εργάσιμη, τότε η λήξη της προθεσμίας μετατίθεται την επόμενη εργάσιμη ημέρα.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι ενιαία για όλες τις κατά τόπους Υπηρεσίες του φορέα μας και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης ή ανάρτησης της παρούσας στο Νομό που αυτή θα δημοσιευθεί ή αναρτηθεί τελευταία, σύμφωνα με τα ανωτέρω.
Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν τα έντυπα των αιτήσεων: α) στην υπηρεσία στην ανωτέρω διεύθυνση· β) στο δικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και συγκεκριμένα

ακολουθώντας από την κεντρική σελίδα τη διαδρομή: Πολίτες  Έντυπα – Διαδικασίες  Διαγωνισμών Φορέων  Ορ. Χρόνου ΣΟΧ γ) στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) αλλά και στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση (www.kep.gov.gr), απ’ όπου μέσω της διαδρομής: Σύνδεσμοι  Ανεξάρτητες και άλλες αρχές  ΑΣΕΠ θα οδηγηθούν στην κεντρική σελίδα του δικτυακού τόπου του ΑΣΕΠ και από εκεί θα έχουν πρόσβαση στα έντυπα μέσω της διαδρομής: Πολίτες  Έντυπα – Διαδικασίες  Διαγωνισμών Φορέων  Ορ. Χρόνου ΣΟΧ.

aftodioikisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου