Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 02, 2019

ΠΡΕΒΕΖΑ: Δεκτό έκανε το αίτημα για ρύθμιση οφειλών σε 60 δόσεις η οικονομική επιτροπή για δημοτικό ακίνητο


Αίτημα για ρύθμιση οφειλών απασχόλησε σήμερα την εξ αναβολής συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πρέβεζας.

Το αίτημα αφορούσε στην επαγωγή των 60 δόσεων μισθώτριας καταστήματος  δημοτικού ακινήτου προκειμένου να μπορέσει να αποπληρώσει τις οφειλές της. 

Παρόντες μάλιστα στην συνεδρίαση τόσο ο συνήγορος της ιδιοκτήτριας του καταστήματος που μισθώνει το δημοτικό ακίνητο, κ.Βασίλειος Γιάπρος όσο και ο σύζυγός της. 

Μάλιστα, μεταξύ άλλων, ο κ.Γιάπρος ανέφερε:


"Η πελάτισσά μου έχει μια καθυστέρηση στα μισθώματα του 2017 και του 2018, των προηγουμένων ετών είναι όλα πληρωμένα και έχει πληρώσει τα μισθώματα του τρέχοντος έτους, η πελάτισσά μου επανήλθε στις 14/11/2019 και ζητάει η αποπληρωμή να γα γίνει όχι σε 100 αλλά σε 60 δόσεις έτσι ώστε και να μικρύνει το χρονικό διάστημα της αποπληρωμής αλλά και να μπορέσει να τύχει της απαλλαγής στις προσαυξήσεις που ο νόμος προβλέπει. Αν και ο νόμος δεν απαιτεί αιτιολόγηση γιατί ο νόμος είναι για αυτούς που οφείλουν, αν όλοι ήταν συνεπείς και είχαν συμβατική συμπεριφορά και πλήρωναν τις πάσης φύσεως υποχρεώσεις, μισθώματα, τέλη, δασμοί, δεν θα υπήρχε λόγος το κράτος να βγάζει νόμους για να ρυθμίζει τις οφειλές, άλλωστε η λέξη το λέει από μόνος της, ρύθμιση οφειλών, παρότι δεν απαιτεί κάποια αιτιολόγηση, η πελάτισσά μου δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί κατά τα έτη 2017-2018, γιατί εκτός από το ζήτημα της οικονομικής κρίσης, ένα άλλο πολύ μεγάλο ζήτημα το οποίο δεν το είχε προυπολογίσει σωστά είναι το γεγονός, όταν το 2014 νοίκιασε το κατάστημα, το έκανε κυριολεκτικά γιαπί, και το μεταμόρφωσε όπως είναι σήμερα, δαπανώντας περισσότερο από 300.000 ευρώ, όταν το παραδώσει θα παραμείνει προς όφελος του δήμου και της δημοτικής περιουσίας. Σήμερα ζητάει αυτά που οφείλει να τα βάλει στις 60 δόσεις να μπορέσει να τα αποπληρώσει". 

Έπειτα, ο λόγος δόθηκε στον σύζυγο της κυρίας που μισθώνει το ακίνητο, ο οποίος ανέφερε πράγματα προκειμένου όπως είπε, η νέα δημοτική αρχή να πληροφορηθεί για να μην είναι ενήμερη μόνο από τη μια πλευρά. Στην συνέχεια ο εν λόγος κύριος, περιέγραψε όλες εκείνες τις δυσκολίες που στάθηκαν εμπόδιο στην πληρωμή των μισθίων κατά τα δύο μόνο έτη. 

Αφού μίλησαν και τοποθετήθηκαν κάποια από τα μέλη της επιτροπής, ο κ.Δαρδαμάνης, αναφερόμενος προς τον νομικό σύμβουλο του δήμου, κ.Βουκελάτο ο οποίος και ήταν παρών, ρώτησε διευκρινιστικά πως η απόρριψη από πλευράς μας του αιτήματος της επαγωγής στις 60 δόσεις, σημαίνει πως σαν δήμος αρνούμαστε να λάβουμε τα μίσθια, δηλαδή δεν αποδεχόμαστε λεφτά, κάτι που συνεπάγεται πως θα έχουμε κυρώσεις ποινικού περιεχομένου. 

Στον αντίποδα, ο κ.Λ.Πιπιλίδης, στάθηκε ιδιαιτέρως επιφυλακτικός στο κατά πόσο θα μπορέσει η ιδιοκτήτρια να τηρήσει τη συμφωνία της ρύθμισης και καταψήφισε. Παρών ψήφισε ο κ. Βασίλειος Κωτσούλας, ενώ θετικά ψήφισαν τα μέλη της δημοτικής αρχής, κ.κ.Αργυρός, Δαρδαμάνης, Κουμπής και Ακρίβης όπου και τελικώς έγινε δεκτό το αίτημα υπαγωγής στις 60 δόσεις . 

Με τη ρύθμιση λοιπόν ο Δήμος θα εισπράξει τα οφειλόμενα ενοίκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου