Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 09, 2019

ΠΡΕΒΕΖΑ: Νέος Πρόεδρος ΔΕΥΑΠ, Φ.Ζέρβας "Θα πρέπει όπως και ο Δήμος έτσι και η ΔΕΥΑ να έχει μία εξωστρέφεια"

"Ακόμα και ο πιο κακοπροαίρετος βλέπει μια διάθεση να προσπαθήσουμε, και συνεχώς γίνονται κινήσεις προς το καλύτερο"

Στην εκπομπή "Όλα στον Αέρα" την οποία επιμελείται και παρουσιάζει ο Χρήστος Ανεμοζάλης κάθε Δευτέρα στη 1μ.μ. από το Ράδιο Πρέβεζα, μίλησε ο δημοτικός σύμβουλος και νέος Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Φώτης Ζέρβας.

Ο κ.Ζέρβας αναφέρθηκε στην συνεργασία των παρατάξεων "Δημοτική Ανατροπή" και "Δήμος της Καρδιάς μας", κατάθεσε την άποψη του για την Δημοτική αρχή επ' αφορμή των 100 ημερών στην διαχείριση του Δήμου, σχολίασε τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου και έπειτα, η συνέντευξη συνεχίστηκε επί των αρμοδιοτήτων του ως νέος Πρόεδρος στην ΔΕΥΑ Πρέβεζας. 

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων ο κ.Ζέρβας ανέφερε:

Η προηγούμενη Κυβέρνηση έκανε ένα νόμο (απλή αναλογική) με βασικό χαρακτηριστικό, την ευρύτητα των συνεργασιών. Όταν ανάμεσα από δύο παρατάξεις υπάρχει μια συνεργασία - ούτε πρέπει να κρυβόμαστε - στην οποία προφανώς υπάρχουν κόκκινες γραμμές. Αυτή τι στιγμή η συνεργασία θεωρώ πως είναι εξαιρετική, δεν υπάρχει τίποτα κάτω από το τραπέζι, και ο επικεφαλής μας, κ.Ροπόκης, εξ΄αρχής δεν ζήτησε τίποτα από τον κ.Γεωργάκο. Μπήκαμε σε μια διαδικασία να στηρίξουμε την παράταξη του κ.Γεωργάκου και από εκεί και πέρα αν κάπου εμείς είμαστε χρήσιμοι και πρώτα από όλα ο Βαγγέλης Ροπόκης ο οποίος έχει τεράστια εμπειρία στην αυτοδιοίκηση, και φυσικό ήταν ο Δήμαρχος να στηριχτεί πάνω στον κ.Ροπόκη εκμεταλλευόμενος την εμπειρία που διαθέτει.

"Ακόμα και ο πιο κακοπροαίρετος βλέπει μια διάθεση να προσπαθήσουμε, και συνεχώς γίνονται κινήσεις προς το καλύτερο"

"Τα κόμματα στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν χωράνε"

Σχετικά με την ανάληψη της προεδρίας της ΔΕΥΑΠ, ο κ.Ζέρβας ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κ.Γεωργάκο που τον τίμησε με την εμπιστοσύνη του να αναλάβει αυτό το δύσκολο πόστο, και ανέφερε 

"Στην θητεία μου θα έχω ένα μεγάλο όγκο αλλαγών που πρέπει να γίνουν στην ΔΕΥΑ Πρέβεζας και ένα από αυτά είναι ότι σε μικρό χρονικό διάστημα τα πρώην δημοτικά διαμερίσματα Λούρου και Ζαλόγγου θα πρέπει να "έρθουν" στην ΔΕΥΑ της Πρέβεζας, ως όφειλε να το είχε κάνει η προηγούμενη δημοτική αρχή. Τα δίκτυα σε αυτά τα μέρη, (Λούρο και Ζαλόγγου) είναι προβληματικά, πρέπει να ακολουθήσουμε μια τιμολογιακή πολιτική που να την αντέχει ο κόσμος και γι αυτό άμεσα θα έχω συναντήσεις τόσο με τους κατά τόπους αντιδημάρχους, όσο και με τους προέδρους των κοινοτήτων για να βρούμε τη χρυσή τομή έτσι ώστε να βρούμε την ομαλή μετάβαση Λούρου και Ζαλόγγου στην ΔΕΥΑ της Πρέβεζας". 

"Για το φαινόμενο της λειψυδρίας που παρατηρείται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η συζήτηση ήδη έχει γίνει με τους διευθυντές της υπηρεσίας και θα μεριμνήσουμε να διορθώσουμε κάποια πράγματα που είχαν γίνει - ως ένα βαθμό λανθασμένα - τις προηγούμενες περιόδους και θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν θα έχουμε τα προβλήματα που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια. Είμαι αισιόδοξος πως θα βρούμε τη λύση. 

"Οι ανείσπρακτες οφειλές, είναι ένα δύσκολο κομμάτι στην διαχείριση της ΔΕΥΑΠ, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως έχουμε να διαχειριστούμε ένα κοινωνικό αγαθό. Η ευαισθησία πρέπει να είναι περισσή αλλά για να λειτουργήσει η ΔΕΥΑ και να έχει τις παροχές των υπηρεσιών, θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι θα πρέπει να εισπραχθούν κάποια πράγματα". 

"Δεν μπορεί να συνεχιστεί μια κατάσταση του τύπου "Ωχ αδερφέ η ΔΕΥΑΠ είναι και δεν πληρώνω", από την άλλη θα μεριμνήσουμε για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες".

"Για να μπορέσουμε να προσλάβουμε κόσμο, για καλύτερες υπηρεσίες στον δημότη, και εφόσον η ΔΕΥΑΠ πληρώνει τους υπαλλήλους της από ιδία έσοδα, θα πρέπει να εισπραχθούν κάποιες από τις οφειλές". 

"Και ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, έχουν ως πρώτιστο στόχο η ΔΕΥΑΠ να πάει καλά". 

Εμείς, δεν ήρθαμε να αμφισβητήσουμε την προσπάθεια που έκαναν οι προηγούμενοι, τώρα εμείς 'τρέχουμε" ένα - δύο ουσιαστικά έργα,  αλλά αν δείτε άλλες ΔΕΥΑ τι έργα "τρέχουνε" τότε θα καταλάβετε...ίσως κάποιοι ξεκίνησαν πριν από εμάς και σήμερα έχουν περάσει πολύ μπροστά από εμάς

"Θα πρέπει όπως και ο Δήμος έτσι και η ΔΕΥΑ να έχει μία εξωστρέφεια" 

Οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑ καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες για να κρατήσουν το δίκτυο σε καλό επίπεδο, όμως, επειδή δεν μπορούμε να βασιζόμαστε πάντα στο φιλότιμο των εργαζομένων, εδώ, χρειάζονται παρεμβάσεις σοβαρές για να κάνουμε άλματα 

Ακούστε στο ηχητικό ολόκληρη την συνέντευξη έως το 21:28

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου