Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 09, 2019

ΠΡΕΒΕΖΑ: Στέργιος Γιαννάκης "Δεν είμαι ενήμερος ότι το Στρατόπεδο Κονκουρή έχει κριθεί κατάλληλο προκειμένου να υποδεχτεί πρόσφυγες και μετανάστες" ηχητικό


Στην εκπομπή "Όλα στον Αέρα" την οποία επιμελείται και παρουσιάζει ο Χρήστος Ανεμοζάλης κάθε Δευτέρα στη 1μ.μ. από το Ράδιο Πρέβεζα, μίλησε ο Βουλευτής Ν.Πρέβεζας ΝΔ, κ.Στέργιος Γιαννάκης.

Ο Κ.Γιαννάκης, αποδέχτηκε την πρόσκληση της εκπομπής, όπου έδωσε απαντήσεις και σχολίασε σχετικά τόσο την παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας κ.Πλακιωτάκη στην τελετή ορκωμοσίας της ΑΕΝ, όσο και για το ζήτημα του στρατοπέδου Κονκουρή. 

Αναφορικά με το πρώτο θέμα (ΑΕΝ), ο κ.Γιαννάκης μεταξύ άλλων ανέφερε: 


"Με τον Διευθυντή της ΑΕΝ, κ.Κίκερη, και εμού του ιδίου, είχε προηγηθεί επίσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας όπου παρουσία του Υπουργού, κ.Πλακιωτάκη, εκθέσαμε τα προβλήματα που υπάρχουν στην ΑΕΝ. Ο ίδιος ο Υπουργός θέλησε να επισκεφτεί την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στην Πρέβεζα, αλλά ταυτόχρονα με την επίσκεψή του ήθελε να τιμήσει την ορκωμοσία των νέων σπουδαστών που για πρώτη φορά, έπειτα από 28 χρόνια, δεν είχε έρθει Υπουργός Ναυτιλίας να παραβρεθεί σε τελετή ορκωμοσίας σπουδαστών. Η ουσία είναι ότι ο συγκεκριμένος Υπουργός (Πλακιωτάκης) ήρθε να τιμήσει με την παρουσία του την τελετή. Ο Υπουργός αφού επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της σχολής και ενημερώθηκε από πρώτο χέρι, η διαβεβαίωση ήταν ότι εντός του 2020 η ΑΕΝ θα αλλάξει μορφή και αυτό είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμάς". 

Σχετικά με το στρατόπεδο του Κονκουρή ο κ.Σ.Γιαννάκης σημείωσε: 

Σαν Κυβερνητικός Βουλευτής δεν είμαι ενήμερος ότι το Στρατόπεδο Κονκουρή έχει κριθεί κατάλληλο προκειμένου να υποδεχτεί πρόσφυγες και μετανάστες, δεν έχω καμία ενημέρωση από το Υπουργείο, και επειδή επικοινώνησα με τον Αντιπεριφερειάρχη κ.Ιωάννου και ο ίδιος δεν είχε καμία πληροφόρηση, όπως το ίδιο ισχύει και για τον Δήμαρχο Πρέβεζας, κ.Γεωργάκο, το Υπουργείο είναι αυτό που θα ενημερώσει και εμείς δεν έχουμε καμία τέτοια πληροφόρηση. Επειδή είμαι και μηχανικός, στο σημείο εκεί, του στρατοπέδου, θα γίνει ο κόμβος της νέας εισόδου της πόλης, αυτό σημαίνει ότι απαλλοτριώνονται τρία κτήρια μέσα στο Κονκουρή και σχεδόν τα 2/3 του στρατοπέδου θα γίνουν εργοτάξιο, γιατί εντός του 2020 ξεκινάνε τα έργα για το αρχαιολογικό πάρκο. Λόγω της αναστάτωσης που έγινε, επικοινώνησα με το γραφείο του Υφυπουργού Αμύνης κ.Στεφανή όπου εντός της εβδομάδας, έχει κλειστεί προγραμματισμένο ραντεβού στο γραφείο του Υφυπουργού προκειμένου να συζητηθούν αυτά τα θέματα και του προσφυγικού στον Νομό μας και έπειτα τη συνάντηση αυτή θα σας ενημερώσω για πολύ περισσότερα πράγματα, μετά την επαφή μου με τον Υφυπουργό". 

Τέλος, ο κ.Γιαννάκης ξεκαθάρισε πως όπου γίνουν θα γίνουν κλειστά κέντρα και όχι Hot spot, που έκανε η προηγούμενη Κυβέρνηση, η δική μας η κυβέρνηση αν θα μιλήσει θα μιλήσει για κέντρα κλειστού τύπου, υπογράμμισε ο τοπικός Βουλευτής. 

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη στο ηχητικό έως το 13:45

*(Λόγω τεχνικού ζητήματος, στο ηχητικό, τόσο η φωνή του παραγωγού, όσο και του Βουλευτή παρουσιάζουν αλλοίωση)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου