Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Ιανουαρίου 11, 2020

ΠΡΕΒΕΖΑ: Εξιτήριο έλαβαν από το νοσοκομείο 13 διασωθέντες του πολύνεκρου ναυαγίου των Παξών


Εξιτήριο έλαβαν πριν από λίγη ώρα από το νοσοκομείο Πρέβεζας οι 13 από τους 21 διασωθέντες του πολύνεκρου ναυαγίου ανοιχτά των Παξών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους υπόλοιπους οχτώ διασωθέντες, οι δύο είναι σε πιο σοβαρή σχετικά κατάσταση. Οι διασωθέντες που έλαβαν εξιτήριο, ανά δύο ή τρεις, αρχικά μεταφέρθηκαν στο Λιμεναρχείο Πρέβεζας από τζιπ του Λιμεναρχείου για μια σύντομη κατάθεση και από εκεί θα μεταφερθούν στο Δημαρχείο Ζαλόγγου στο Κανάλι, όπου ο Δήμος Πρέβεζας από το πρωί μερίμνησε προκειμένου να τους υποδεχτεί με κρεβάτια, θέρμανση και τροφή. 









Σύμφωνα με πληροφορίες του PrevezaBest  ένας εκ των διασωθέντων που μιλάει Ελληνικά, φέρεται να είπε πως από την Αθήνα μεταφέρθηκαν οδικώς χθες το βράδυ σε σπίτι στην Άρτα και σήμερα το πρωί ξεκίνησαν το ταξίδι για την Ιταλία, αφού προηγουμένως το σκάφος τους παρέλαβε από κάποια παραλία της Πρέβεζας.

Ν'αναφέρουμε πως υπάρχουν 12 νεκροί και αγνοούνται άλλοι είκοσι περίπου, χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει ακριβώς ποιος ήταν ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων. Πληροφορίες αναφέρουν 50 άνδρες και 3 γυναίκες εκ των οποίων οι δύο είναι νεκρές, με νεαρή ηλικία η μεγάλη πλειοψηφία των επιβαινόντων στο σκάφος που μετατράπηκε σε πολύνεκρη τραγωδία στα νερά του Ιονίου. 


Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας, Δ.Καραμανίδης ανέφερε:

"Από τις πρώτες πρωινές ώρες δεχθήκαμε τη κλήση του λιμεναρχείου, ενημερωθήκαμε άμεσα για το συμβάν και αμέσως ενεργήσαμε και φτιάξαμε δομή φιλοξενίας, υπάρχουν 21 διασωθέντες, στο σκάφος επέβαιναν 53 άτομα,  έχουν βρεθεί 12 σοροί, ενώ υπάρχουν 20 αγνοούμενοι . Στο δημαρχείο της Δ.Ε. Ζαλόγγου έχουμε ετοιμάσει το χώρο με κρεβάτια με θέρμανση, τροφή. Μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων από το πρωί υπήρξε άψογη συνεργασία, ήταν ένα πολύ δύσκολο περιστατικό, έχουμε συμβάλλει τα μέγιστα για το καλύτερο αποτέλεσμα".

EKAB: (20:15):
Τελική ενημέρωση για τον συντονισμό και την παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στο συμβάν του ναυαγίου στους Παξούς.

Σε συνέχεια της προηγούμενης έκτακτης ενημέρωσης (14:45) από το ΕΚΑΒ, σχετικά με τον συντονισμό και την παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας για το συμβάν του ναυαγίου στους Παξούς, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Οι δυνάμεις του EKAB διακόμισαν συνολικά είκοσι (20) άντρες, ηλικίας περίπου από 20 έως 50 ετών, και μία (1) γυναίκα, ηλικίας περίπου από 20 έως 25 ετών, στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας για περαιτέρω έλεγχο της κατάστασης της υγείας τους. Από τον προαναφερόμενο αριθμό των διακομισθέντων, έξι (6) άνδρες και η μία (1) γυναίκα παραμένουν για περαιτέρω κλινικό έλεγχο και νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας.

Το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ (ΕΣΚΕ) έχει σημάνει τη λήξη της επιχειρησιακής ετοιμότητας για το Παράρτημα του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων, τους Τομείς του ΕΚΑΒ Πρέβεζας, Άρτας και Ηγουμενίτσας, την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου- Ιονίων Νήσων-Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας, τα Νοσοκομεία Πρέβεζας και Ιωαννίνων αλλά τη βάση Αεροδιακομιδών στο Άκτιο.

Για την πορεία της υγείας των νοσηλευόμενων ναυαγών στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, πλέον υπεύθυνη ενημέρωσης των ΜΜΕ είναι η Διοίκηση 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου- Ιονίων Νήσων-Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου