Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Ιανουαρίου 11, 2020

ΠΡΕΒΕΖΑ: 5.000 δολάρια κόστισε το ταξίδι για την Ιταλία το οποίο μετατράπηκε σε πολύνεκρη τραγωδία


21 διασωθέντες μεταξύ των οποίων μια γυναίκα, υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις στο νοσοκομείο της Πρέβεζας, έπειτα το σημερινό πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά των Παξών.


Το ταξίδι με τελικό προορισμό την Ιταλία, μέχρι στιγμής είχε σαν αποτέλεσμα 12 νεκρούς (10 άνδρες και δύο γυναίκες) ενώ με τον χειρότερο τρόπο φαίνεται να επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που έκαναν λόγο για περισσότερους από 30 νεκρούς. 

Επίσης, για την ώρα δεν έχει διαπιστωθεί ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων, με αυτόν να υπολογίζεται στα 53 άτομα, εκ των οποίων 50 άνδρες και τρεις γυναίκες, στη μεγάλη τους πλειοψηφία νεαρής ηλικίας(20-25 ετών περίπου). 

Είκοσι άτομα παραμένουν αγνοούμενα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του PrevezaBest,  από τους 21 διασωθέντες που βρίσκονται στο νοσοκομείο της Πρέβεζας, σήμερα, εξιτήριο θα λάβουν οι 19 οι οποίοι θα μεταφερθούν στο δημαρχείο Ζαλόγγου εκεί όπου μερίμνησε ο Δήμος με κατάλληλο εξοπλισμό, σκεπάσματα, στρώματα, τροφή κ.α. 

Μάλιστα, ένας εκ των διασωθέντων φέρεται να είπε πως στους διακινητές έδωσε 5.000 δολάρια για το ταξίδι με τελικό προορισμό την Ιταλία. 

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες από που ξεκίνησε το σκάφος, άλλοι αναφέρουν την Τουρκία και πως ήταν 6 μέρες στη θάλασσα, άλλοι την Πάτρα κτλ. 

Την υπόθεση ερευνά και διενεργεί προανάκριση το Λιμεναρχείο Πρέβεζας. 

Πάντως, οφείλουμε ν' αναφέρουμε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού νοσοκομείου Πρέβεζας, καθώς επίσης και την πολύ καλή οργάνωση και διαχείρισης αυτής της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης από πλευράς του Δήμου Πρέβεζας και της δημοτικής αρχής.

Χρήστος Ανεμοζάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου