Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Ιανουαρίου 08, 2020

ΠΡΕΒΕΖΑ: Αποκλειστικό - Το ΔΛΤ μέσω αγωγής διεκδικούσε 300.000 ευρώ από μισθώματα και τελικά θα πάρει...12.000 !

...Σύμφωνα με την απόφαση του Πρωτοδικείου Πρέβεζας

Το PrevezaBest,  πριν από τέσσερα περίπου χρόνια, δείτε ΕΔΩ, σας ενημέρωνε αποκλειστικά πως το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας χρέωνε τους παλιούς μισθωτές του καταστήματος (Τουριστικού Περιπτέρου) από την Άρτα, με ενοίκια που ξεπερνούν το ποσό των 300.000 ευρώ, παρότι οι μισθωτές είχαν παραδώσει το κτίριο 26 ολόκληρους μήνες πριν.

Τότε, μεταξύ άλλων αναφέραμε πως το 2005 έγινε δημοπρασία για την μίσθωση του "Τουριστικού Περιπτέρου". 

Πλειοδότης αναδείχθηκε η εταιρία στην οποία μεταξύ άλλων συμμετείχε ο αείμνηστος Χρήστος Καλύβας (επιτυχημένος επιχειρηματίας, πολύ αγαπητός στην κοινωνία της Πρέβεζας και στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης Πρέβεζας) και η οποία προσέφερε μίσθωμα 6.000 ευρώ. 

Στην πορεία προέκυψε ζήτημα από την Κτηματική υπηρεσία με την οικοδομική άδεια του κτίσματος του "Τουριστικού Περιπτέρου" (Δηλαδή, η κτηματική υπηρεσία που προστατεύει τη δημόσια περιουσία μόλις είδε ότι το κτίσμα ενοικιάσθηκε με 6.000 ευρώ το μήνα υπέρ του δημοσίου, τότε θυμήθηκε ότι το κτίσμα ήταν αυθαίρετο) 

Με προσπάθειες και δαπάνες των επενδυτών και με απόφαση του τότε Περιφερειάρχη Ηπείρου κ.Πανοζάχου εξαιρέθηκε από την κατεδάφιση του κτίσματος του "Τουριστικού Περιπτέρου" και κατά κάποιο τρόπο αυτό "νομιμοποιήθηκε". 

Νομιμοποίηση σημαίνει ότι παραμένει το κτίσμα ως έχει, δεν κατεδαφίζεται, αλλά επειδή πρόκειται περί αυθαιρέτου δεν μπορεί να γίνει καμία προσθήκη σε αυτό ούτε φυσικά να γίνει και η παραμικρή κατασκευή στον περιβάλλοντα χώρο του. 

Για να γίνει όμως η τακτοποίηση του αυθαιρέτου απαιτήθηκαν τρία ολόκληρα χρόνια με αποτέλεσμα η λειτουργία των δύο καταστημάτων "Κουρδιστό Πορτοκάλι" και "Αλίλα Βίλα" να ξεκινήσει στα τέλη της καλοκαιρινής σεζόν του 2009 και του 2010 αντίστοιχα, όταν ήδη είχε ξεκινήσει η οικονομική κρίση. 

Οι μισθωτές ήταν υποχρεωμένοι να καταβάλουν ένα υπέρογκο ποσό για ενοίκιο και συγκεκριμένα 6.000 ευρώ !!! 

Τελικά δεν μπόρεσαν να αντέξουν λόγω της οικονομικής κρίσης και τον Σεπτέμβριο του 2012 με έγγραφο τους παρέδωσαν ελεύθερη τη χρήση του Τουριστικού Περιπτέρου στο λιμενικό ταμείο Πρέβεζας

Παρότι όμως η παράδοση έγινε το Σεπτέμβριο του 2012 για άγνωστους και ανεξήγητους λόγους το Λιμενικό Ταμείο δεν προέβη σε εκ νέου μίσθωση του ακινήτου με αποτέλεσμα να χαθούν μισθώματα πάρα πολλών μηνών

Μάλιστα, πληροφορηθήκαμε πως το Λιμενικό Ταμείο χρεώνει τους παλιούς μισθωτές με ενοίκια που ξεπερνούν το ποσό των 300.000 ευρώ !!! αφού ισχυρίζεται ότι δήθεν η έξωση έγινε το Νοέμβριο του 2014 ενώ οι μισθωτές είχαν παραδώσει το κτίριο 26 ολόκληρους μήνες πριν, ήτοι το Σεπτέμβριο του 2012. 

Ενώ λοιπόν οι μισθωτές παρέδωσαν το ακίνητο, το λιμενικό ταμείο συνεχίζει να τους χρεώνει με μηνιαίο μίσθωμα 6.000 ευρώ !!!

Έτσι, σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες, πριν από λίγες μέρες, εκδόθηκε η απόφαση της αγωγής που είχε καταθέσει στις 24/5/2016 το ΔΛΤ όπου ζητούσε 300.000 ευρώ και τελικά το δικαστήριο απέρριψε την αγωγή και από τις 300.000 που αιτούνταν, θα λάβουν μόνο 12.000, μίσθια που αντιστοιχούν σε τρεις μήνες, και χρήματα τα οποία οι παλιοί μισθωτές δέχονταν ως πραγματική οφειλή. 

Για όλο το υπόλοιπο διάστημα η απόφαση δέχθηκε ότι το μισθιο είχε παραδοθεί στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ και δεν δικαιούνταν μισθώματα.

Άρα, ποιος ευθύνεται που το Τουριστικό Περίπτερο είχε μείνει ξενοίκιαστο για δυόμιση χρόνια και ο Δήμος έχασε δεκάδες χιλιάδες ΕΥΡΩ από ενοίκια; ποιος;

*Τελικά  το 2015 το Λιμενικό Ταμείο αποφάσισε να νοικιάσει το Τουριστικό Περίπτερο και μάλιστα χωρισμένο σε δύο καταστήματα.

*Σύμφωνα με πληροφορίες, από πλευράς Δήμου, θα ασκηθεί έφεση κατά της πρωτόδικης αυτής απόφασης.

Τέλος, ν΄αναφέρουμε πως τους τότε μισθωτές από την Άρτα, υπερασπίστηκε στο δικαστήριο κατά της αγωγής που κατέθεσε το ΔΛΤ, ο Βασίλειος Γιάπρος, ενώ, το ΔΛΤ εκπροσώπησε στο δικαστήριο ο νομικός σύμβουλος του Δήμου, κ.Βουκελάτος.

Χρήστος Ανεμοζάλης 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου