Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Ιανουαρίου 09, 2020

Πλάνο με ρεαλιστικό στόχο αύξησης των τουριστικών εσόδων έχει καταρτίσει η Περιφέρεια Ηπείρου



Πλάνο με ρεαλιστικό στόχο αύξησης των τουριστικών εσόδων που θα προέλθει από επιμήκυνση της περιόδου και προσέλκυση επισκεπτών υψηλού εισοδηματικού επιπέδου έχει καταρτίσει και υλοποιεί η Περιφέρεια με τη συνεργασία εκπροσώπων του κλάδου.
Η χρονιά που πέρασε άφησε μεγάλες υποσχέσεις και άνοιξε καινούργιες αγορές ενισχύοντας την εκτίμηση ότι εκτός από απαραίτητη είναι και ρεαλιστική η μετεξέλιξη του τουριστικού μοντέλου στην Ήπειρο. Στο γενικό πλάνο προβλέπεται και η διασύνδεση του αγροτοδιατροφικού τομέα με τον πολιτιστικό, περιηγητικό και αθλητικό τουρισμό.

Η αύξηση των εσόδων θεωρείται εφικτή και υποστηρίζεται από τη γενικότερη τουριστική τάση. Τα συνολικά τουριστικά έσοδα του 2019 εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 18 δις αυξημένα κατά περίπου 14% έναντι της προηγούμενης χρονιάς με τις τουριστικές αφίξεις να υπερβαίνουν τα 31 εκατ.


Υπερδιπλάσια της πανελλαδικής είναι η αύξηση αφίξεων και εσόδων στην περιφέρεια της Ηπείρου και όλα δείχνουν ότι το 2020 με τα δύο αεροδρόμια, τους αυτοκινητόδρομους και τα λιμάνια, θα αποτελέσει σταθμό στην ανάπτυξη του τουρισμού.

ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου