Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Ιανουαρίου 10, 2020

«Σφήνα» ιδιώτη για Δομή Φιλοξενίας ανάμεσα σε Χανόπουλο, Ρόκκα και Καλαμιά. Αρνητικός ο δήμαρχος Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννης


Αρνητικός εμφανίστηκε στην χθεσινή διευρυμένη σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών ο δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, στη δημιουργία Δομής Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη νέα έκταση 50 στρεμμάτων που είναι πρόθυμος να παραχωρήσει με ενοίκιο ιδιώτης.

Η έκταση βρίσκεται ανάμεσα σε Χανόπουλο, Ρόκκα και Καλαμιά.

Τον χώρο στη σύσκεψη ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, ο οποίος παράλληλα φέρεται να έκανε γνωστό ότι πρόκειται για φιλοξενία 1.500 προσφύγων και μεταναστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος Αρταίων εξέφρασε την διαφωνία του για τους χειρισμούς που ακολουθήθηκαν, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο αριθμός των χιλίων πεντακοσίων είναι μεγάλος, πως στην Ήπειρο ξεπεράστηκε η κατανομή του 1% ανά Περιφέρεια, ότι η περιοχή είναι ήδη επιβαρυμένη από οικονομικούς μετανάστες και πως σε κάθε περίπτωση θα ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για τη νέα εξέλιξη.

Θετικός, εν τω μεταξύ, κατά τις ίδιες πηγές, εμφανίστηκε ο περιφερειάρχης, Αλέξανδρος Καχριμάνης, ενώ ο βουλευτής Άρτας της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Στύλιος, επανέλαβε την θέση του περί αποκλεισμού του Κέντρου Νεοσυλλέκτων.
ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου