Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Ιανουαρίου 25, 2020

ΠΡΕΒΕΖΑ: Στο Εφετείο θα διεκδικήσει το ΔΛΤ τα μισθώματα από ακίνητο

Η Πρωτόδικη απόφαση δεν ικανοποίησε το ΔΛΤ και προσφεύγει στο Εφετείο..

Στην συνεδρίαση της Παρασκευής 24/1 του ΔΛΤ εκτος των θεμάτων της ημερησίας διάταξης, παραβρέθηκε ένας εκ των νομικών συμβούλων του δήμου, o κ. Α.Βουκελάτος, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση την οποία το ΔΛΤ διεκδικεί από παλιούς μισθωτές ακινήτου, μισθώματα συνολικής αξίας περίπου 300.000 ευρώ.

Πρωτόδικα, το δικαστήριο απέρριψε την αγωγή του ΔΛΤ που αιτούνταν και επιδίκασε χρήματα 12.000 ευρώ.

Έτσι, ο νομικός σύμβουλος του δήμου γνωστοποιώντας το ζήτημα στα μέλη του Δ.Σ. του ΔΛΤ, μεταξύ άλλων ανέφερε:

"Δεν είχαν παραδώσει το 2012 αλλά συνεχίζονταν η λειτουργία του καταστήματος δημιουργώντας μάλιστα και θέματα όπως ηχορυπάνσεις, πήγαμε στο δικαστήριο όπου δέχτηκε ότι οι μισθωτές το είχαν παραδώσει τον Σεπτέμβριο του 2012, πράγμα που βεβαίως δεν ισχύει και επιδίκασε μόνο τρία μισθώματα από αυτά που ζητούσαμε από την αγωγή η οποία σύμφωνα με την βεβαίωση του λιμενικού ταμείου είναι 205.000 ευρώ συν τόκους, συν έξοδα κτλ και επειδή θεωρώ εγώ και απο τα χαρτιά αποδεικνύεται ότι δεν είναι σωστή η απόφαση, η κρίση του δικαστηρίου πάνω σε αυτό το ζήτημα, διότι το κτήριο δεν παραδόθηκε ποτε, άρα θα πρέπει να πάει στο εφετείο για να κρίνει το εφετείο παραπέρα..."


Έπειτα, ο νομικός σύμβουλος του δήμου απάντησε διευκρινιστικά σε κάποια ερωτήματα του δημάρχου και προέδρου του ΔΛΤ, κ. Νίκου Γεωργάκου, 

"Το δικαστήριο δεν έλαβε τίποτα υπόψιν του", ανέφερε ο κ.Βουκελάτος, ενώ στη συνέχεια στάθηκε ιδιαίτερα επικριτικά απέναντι στον δικαστικό λειτουργό που πρωτόδικα χειρίστηκε την εν λόγο υπόθεση. 

Υπάρχει έγγραφο ότι το καλοκαίρι του 2013, οι μισθωτές ήταν εκεί, υπογράμμισε ο κ.Βουκελάτος, "τώρα αν έφυγαν κάποια στιγμή το 2014 δεν έχει καμία σημασία..Η μόνη αμφισβήτηση που μπορεί να υπάρξει είναι το ύψος του μισθώματος από 6-7 χλδ ευρώ μπορεί να κατέβει χαμηλότερα γιατί νωρίτερα είχε γίνει μια μείωση 4,5-4,7 χλδ" ευρώ. (μηνιαίο μίσθωμα)

"Είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε έφεση, διότι πρόκειται για ζητήματα του δημοσίου", τόνισε ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Πρέβεζας, κ.Βουκελάτος .

*Η ανάδειξη του θέματος και της σχετικής -απορριφθείσας - πρωτόδικης απόφασης έκανε το PrevezaBest, δείτε ΕΔΩ

Βεβαίως, για την εξέλιξη της υπόθεσης στο Εφετείο θα σας ενημερώσουμε με σχετική ανάρτηση.

Χρήστος Ανεμοζάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου