Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Ιανουαρίου 14, 2020

ΠΡΕΒΕΖΑ: Προσωρινά κρατούμενοι οι Αφγανοί, ως διακινητές του πολύνεκρου ναυαγίου των Παξών


Ενώπιον των δικαστικών αρχών βρέθηκαν σήμερα το μεσημέρι τρεις αλλοδαποί,  26, 30 και 49 ετών, με καταγωγή από το Αφγανιστάν, φερόμενοι ως διακινητές και οι οποίοι ήταν ανάμεσα στους 21 διασωθέντες του πολύνεκρου ναυαγίου ανοιχτά των Παξών.


Οι ανωτέρω οδηγήθηκαν στα δικαστήρια, έπειτα τις συλλήψεις που προχώρησε η Λιμενική αρχή Πρέβεζας, βάση των καταθέσεων και των υποδείξεων των υπόλοιπων διασωθέντων του ναυαγίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του PrevezaBest, έπειτα τις απολογίες των τριών, με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, οι δύο από τους τρεις φερόμενους ως διακινητές κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι (προφυλακιστέοι) και αναμένεται να πάρουν το δρόμο για τις φυλακές. 

Ο τρίτος κατηγορούμενος, ζήτησε και έλαβε διήμερη προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί τη προσεχή Πέμπτη, και αυτό διότι βρίσκονταν νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο της Πρέβεζας.

Οι κατηγορούμενοι απολογήθηκαν με διορισμένους συνηγόρους από τα δικαστήρια Πρέβεζας.

Υπενθυμίζεται ότι είκοσι άνδρες και μία γυναίκα βρίσκονται μεταξύ των διασωθέντων του ναυαγίου (εκ των οποίων οι τρεις φερόμενοι ως διακινητές), 12 οι νεκροί και 17 έως 20 οι αγνοούμενοι.

Επιπλέον, ολοένα φαίνεται να ενισχύεται ως το πλέον πιθανό σενάριο, όλοι οι επιβαίνοντες του μοιραίου σκάφους να ξεκίνησαν το ταξίδι για την Ιταλία από κάποια παραλία της Πρέβεζας, με επικρατέστερη περιοχή ανάμεσα από Λυγιά και Ριζά. 

Επίσης, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, μέσα από τις καταθέσεις τόσο των τριών όσο και των υπολοίπων διασωθέντων, αναμένεται να διερευνηθεί ποιο είναι το σπίτι στην Άρτα που σύμφωνα με τους ίδιους, έμειναν το βράδυ της περασμένης  Παρασκευής και την επόμενη μέρα (Σάββατο) ξεκίνησαν το ταξίδι τους για την Ιταλία, καθώς επίσης, ποιος ήταν ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων του σκάφους. 

Χρήστος Ανεμοζάλης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου