Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Ιανουαρίου 23, 2020

Απόκριες και Καθαρά Δευτέρα για την Ήπειρο..σημαίνουν Πρέβεζα, να δοθεί η ανάλογη σημασία και βαρύτητα !

Η Πρέβεζα και φέτος αναμένεται  να αναδειχθεί στον απόλυτο προορισμό για τους επισκέπτες της Ηπείρου και όχι μόνο !!

Η Πρέβεζα γίνεται σημείο αναφοράς και τόπος συνάντησης όλων των Ηπειρωτών όχι μόνο τις μέρες της Αποκριάς αλλά και της Καθαράς Δευτέρας. 

Από Παρασκευή έως και Καθαρά Δευτέρα, η πόλη μεταμορφώνεται με τις ποιοτικές εκδηλώσεις που κάθε χρόνο προσελκύουν ολοένα και περισσότερους επισκέπτες. Δικαίως, με ναυαρχίδα των εκδηλώσεων, τη παρέλαση του Καρναβαλικού Κομιτάτου, η Πρέβεζα, δικαιούται τον τίτλο της Πρωτεύουσας της Αποκριάς της  Περιφέρειας Ηπείρου. 

Πλήθος κόσμου ντόπιων αλλά και κυρίως επισκεπτών αναμένεται και φέτος να προσελκύσουν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Πρέβεζα, ενώ, άπαντες αναμένουν την Καθαρά Δευτέρα....

Συγκεκριμένα, το Τριήμερο της Αποκριάς περιλαμβάνει για την Παρασκευή, την ιστορική παρέλαση των Γυναικών, τη επομένη (Σάββατο), τη σκυτάλη παίρνει η μεγάλη με άρματα παρέλαση του Καρναβαλικού Κομιτάτου, τη Κυριακή διάφορες ποιοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις καθώς και η τελετή λήξης του Καρναβαλιού και μετά την χαρά της Κυριακής η Καθαρά Δευτέρα στην Πρέβεζα κάθε άλλο παρά λύπη κρύβει!


Σε ολόκληρο το Ιστορικό Κέντρο (με επίκεντρο την παραλία και το Σαϊτάν Παζάρι) θα πραγματοποιηθούν παραδοσιακά Κούλουμα με κέρασμα  νηστίσιμους μεζέδες και κρασί ενώ το γλέντι που θα ξεκινήσει  με διάφορες ορχήστρες μετά το μεσημέρι αναμένεται να κρατήσει μέχρι το πρωί!

Ολες οι δράσεις θα είναι δωρεάν για τον κόσμο που θα τις παρακολουθήσει  και θα συμμετέχει σε αυτές  ενώ το γλέντι, καθόλη την διάρκεια της Αποκριάς θα κορυφωθεί στα πανέμορφα μαγαζιά της πόλης τα οποία θα  "φορέσουν"  τα γιορτινά τους για να υποδεχτούν τους  θαμώνες τους!

Έτσι λοιπόν, αφού η Πρέβεζα για τις μέρες αυτές καθίσταται το κέντρο της Ηπείρου και αποτελεί πλέον ένα δυνατό brand name,  θα πρέπει σύσσωμοι οι φορείς, Δήμος, Περιφέρεια, Επιμελητήριο κτλ να επενδύσουν πάνω σ΄αυτό, να εξασφαλίσουν κονδύλια, αρκετών χιλιάδων ευρώ, προκειμένου να διαφημίσουν στα μεγάλα κανάλια την Πρέβεζα, που πλέον γίνεται το σημείο αναφοράς της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας όλης της Ηπείρου...

Θα πρέπει να κάνουμε το παραπάνω βήμα, στον τομέα της διαφήμισης, να δώσουμε χρήματα, να διαφημιστούμε για να μάθουν όλοι στην Ελλάδα, τι συμβαίνει στην Πρέβεζα τις μέρες αυτές...Αν δεν το πράξουμε...τότε, δεν θα μπορέσουμε να "βγούμε δυνατά μπροστά"...

Η δημοτική τουριστική επιτροπή θα πρέπει να κάνει τον ανάλογο προγραμματισμό και να μην φοβηθεί να επενδύσει...διότι περί αυτού πρόκειται, μια καλή επένδυση στην διαφήμιση της πόλης...

Από την άλλη, το νέο βίντεο προώθησης της Περιφέρειας Ηπείρου από την Διεύθυνση Τουρισμού Περιφέρειας Ηπείρου, σύμφωνα με  κάποιους χρήστες του διαδικτύου, δεν προβάλλει αρκετά την Πρέβεζα, όπως επίσης την Άρτα και την Θεσπρωτία αλλά δίνει βαρύτητα στα Γιάννενα. 

Θεωρούμε πως η Περιφέρεια Ηπείρου, οφείλει να συμβάλλει τα μέγιστα για την Πρέβεζα αφού Απόκριες και Καθαρά Δευτέρα για την Ήπειρο, σημαίνουν..Πρέβεζα...για την τουριστική - καλοκαιρινή -σεζόν θα αναφερθούμε σε νεότερο δημοσίευμα..

Χρήστος Ανεμοζάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου