Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 24, 2020

Ο Μπάμπης Τσόκας σήκωσε την Πρέβεζα στην πλάτη του - φώτο και δηλώσεις


Πρεσβευτής της γενέτειρας του, ο Μπάμπης Τσόκας, έκανε πολλές φορές να ακουστεί η Πρέβεζα σε όλο τον κόσμο όλα αυτά τα χρόνια που ζει και εργάζεται στην Στοκχόλμη ως διευθυντής της κρατικής ανωτέρας σχολής κινηματογράφου, θέση την οποία κατείχε στο παρελθόν και ο Μπέργκμαν, του οποίου ήταν μαθητής.

Ο επιφανής συμπολίτης μας, αποθεώθηκε στην πρεμιέρα της νέας του ταινίας από πλήθος Καλαματιανών, διότι ανέδειξε την πραγματική ιστορία του Γιώργη Ζορμπά. Με ελάχιστα μέσα και πολύ ταλέντο και εμπειρία, ο σεμνός Μπάμπης Τσόκας με τη συμμετοχή 350 εθελοντών, τους οποίους ενέπνευσε, δημιούργησε μία καταπληκτική ταινία, η οποία θα προβληθεί σε όλο τον κόσμο.

Ο Καζαντζάκης τοποθέτησε την ιστορία του Ζορμπά στην Κρήτη για να τιμήσει τον τόπο του. Κι ο Μπάμπης Τσόκας, αποκατέστησε την αλήθεια, παρουσιάζοντας στην ταινία και γεγονότα, που κανείς δεν ξέρει.

Η Καλαμάτα αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο το ανάστημα και το ταλέντο του Μπάμπη Τσόκα για να προβληθεί στα πέρατα της οικουμένης, διότι η τέχνη είναι το μεγαλύτερο διαβατήριο και η καλύτερη διαφήμιση.

Στις παρακάτω φωτογραφίες, βρίσκονται τα εγγόνια και τα δισέγγονα του Γιώργη Ζορμπά που παραβρέθηκαν στην πρώτη παγκόσμια προβολή

(Σημειώνουμε ότι οι η ταινία προβλήθηκε ταυτόχρονα σε δύο κατάμεστες αίθουσες, ενώ χιλιάδες κόσμου δεν κατόρθωσαν να προμηθευτούν την πολυπόθητη πρόσκληση.)



Ελπίζουμε σύντομα να προβληθεί και στην Πρέβεζα. Η ταινία του Μαρία Κάλλας, αυτή τη στιγμή προβάλλεται στη Ρωσία.

Πόσους τέτοιους συμπολίτες έχουμε άραγε, για να μην τους έχουμε δώσει την πραγματική θέση που τους αξίζει; Πότε θα αποφασίσουμε να κάνουμε το δικό μας καθήκον και να τιμήσουμε αυτόν τον σπάνιο καλλιτέχνη;

Για όσους δεν τον γνωρίζουν, ενημερώνουμε ότι από όσους δόξασαν αυτόν τον τόπο, ο Μπάμπης Τσόκας, είναι ίσως ο πιο σεμνός και ταπεινός.

Παρακολουθήστε στο βίντεο τις αποκλειστικές δηλώσεις, στην κάμερα του PrevezaBest,  από τον σκηνοθέτη Μπάμπη Τσόκα καθώς και του Χρήστου Ζερίτη του ανθρώπου που έχει πρωταγωνιστική ρόλο και υποδύεται τον Γ.Ζορμπά.



Στα αριστερά τις φωτογραφίας, σπουδαίοι άνθρωποι του κινηματογράφου από την Σουηδία, ορισμένοι εκ των οποίων σε δικές τους ταινίες ήταν υποψήφιοι για όσκαρ, και αυτοί οι άνθρωποι - φίλοι του Πρεβεζάνου σκηνοθέτη, βρέθηκαν στην Καλαμάτα προκειμένου να παραστούν στην πρεμιέρα της νέας ταινίας, του δικού μας Μπάμπη Τσόκο με τίτλο "Βίος και πολιτεία του αληθινού Γιώργη Ζορμπά"


Χρήστος Ανεμοζάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου