Το κτηματολόγιο είναι ένα έργο με πολλές πράξεις είπε ο κ. Κοτσώλης και αναφέρθηκε στον τρόπο λειτουργία του αλλά και στο τι θα γίνει την επόμενη μέρα. "Είμαστε δίπλα στον πολίτη για να τον βοηθήσουμε για να πάμε όλοι μαζί τον τόπο παραπέρα" σημείωσε και ανέλυσε τα στάδια που ακολουθούνται προκειμένου να διαμορφωθεί η τελική εικόνα. Σύμφωνα με τον ίδιο η συλλογή των δικαιωμάτων σήμερα έχει φτάσει στο 91% της χώρας, ενώ στο νομό Πρέβεζας εκτιμάται ότι θα γίνει περαίωση το Νοέμβριο του 2021.
Ο κ. Κοτσώλης μίλησε για την περιφερική δομή και την κατάργηση των Υποθηκοφυλακείων και τη δημιουργία κτηματολογικού γραφείου ένα εκ των οποίων λειτουργεί στην Πρέβεζα. Η Μαρία Κασάπη – Διευθύντρια του Κτηματολογίου, έδωσε την εικόνα λειτουργίας κτηματολογικών γραφείων και αναφέρθηκε στις προοπτικές για να καταλήξουμε όπως είπε σε ένα ψηφιακό κτηματολόγιο.
Η κ. Κουκούτση προϊσταμένη του Τμήματος Νομικής Υποστήριξης του Κτηματολογίου έκανε μια επισκόπηση στις νομικές διαδικασίες, ενώ η κ. Ερωφίλη Παπαδοπούλου – Υποδιευθύντρια διαχείρισης χωρικών δεδομένων, απευθυνόμενη κυρίως στους μηχανικούς ενημέρωσε για τα γεωγραφικά διαγράμματα σημειώνοντας ότι σκοπός είναι η δημιουργία μιας αξιόπιστης χωρικής βάσης.
Στο καλωσόρισμα του ο πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου κ.Θωμάς Γεωργίου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι "έχουμε να κάνουμε με μία μεταρρύθμιση με την οποία η Πολιτεία αποσκοπεί στη διασφάλιση της αξιοπιστίας, της δημοσιότητας και της διαθεσιμότητας των χωρικών και νομικών δεδομένων που αφορούν την ακίνητη ιδιοκτησία".
Χαιρετισμό στην εκδήλωση που μεταξύ άλλων παρευρέθη και ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος απηύθυναν ο αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου, ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ενώ πολλά ήταν τα ερωτήματα που κατατέθηκαν από τους παρευρισκόμενους όπως τι θα γίνει με τις κατεχόμενες και τις αναδασωτέες εκτάσεις που κατέθεσε ο δήμαρχος Πρέβεζας.
Δημοτική Ραδιοφωνία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου