Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Μαΐου 06, 2020

280.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στο Δήμο Πρέβεζας


Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει την οικονομική επιτροπή του Δήμου στην ερχόμενη συνεδρίαση . 

Δείτε την εισήγηση των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου 

Η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Πρέβεζας συνέταξε την υπ αρ 09/2020 μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου με τίτλο « Σ020 ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ», συνολικού προϋπολογισμού 280.000,00 € (με Φ.Π.Α) με CPV 45233120-6.

Το έργο περιλαμβάνει ασφαλτοστρώσεις οδών ,διαμορφώσεις πεζοδρομίων με ηλεκτροφωτισμό ,καθώς και έργα  αποχέτευσης όμβριων.  
Πρόκειται για εργασίες που βελτιώνουν τις οδούς και ουσιαστικά τα χαρακτηριστικά τους (γεωμετρικά στοιχεία, οριζοντιογραφικά και υψομετρικά χαρακτηριστικά, τεχνικά έργα, οδοστρωσία κτλ.) με σκοπό να βελτιωθεί η ασφάλεια, η προσβασιμότητα  και οι συνθήκες κυκλοφορίας επί των οδών.
Επίσης στην παρούσα μελέτη περιλαμβάνεται η διαμόρφωση  και διαπλάτυνση πεζοδρομίων  με ηλεκτροφωτισμό σε οδούς εντος του αστικού ιστού για την ασφαλή κίνηση των πεζών και των ευπαθών ομάδων Αμεα με λωρίδα όδευσης τυφλών.
Πριν την ολοκλήρωση της ασφαλτόστρωσης όπου απαιτηθεί θα κατασκευαστεί και δίκτυο αποχέτευσης όμβριων υδάτων για την ομαλή απορροή των όμβριων υδάτων και την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων.
Θα γίνει ασφαλτόστρωση  χωμάτινων οδών, οι οποίες παρουσιάζουν υψομετρικές εξάρσεις, εγκάρσιους και διαμήκεις αύλακες «νεροφαγώματα» και κροκάλες ικανού μεγέθους που προκαλούν  βλάβες στους τροχούς των οχημάτων τα οποία κυκλοφορούν επί αυτών και δημιουργία σκόνης κατά την κίνησή τους με προφανή ενόχληση των κατοικούντων επί των οδών αυτών.
Βασική αρχή σχεδιασμού αποτελεί η διατήρηση της υφιστάμενης γεωμετρίας της χάραξης, δηλαδή η όσο το δυνατόν τήρηση υφιστάμενων χαράξεων και δεσμεύσεων από ιδιοκτησίες με στόχο τον περιορισμό του κόστους κατασκευής. Η χάραξη ακολουθεί – ανά περίπτωση - τις υφιστάμενες οδούς σε όλο το μήκος τους τόσο οριζοντιογραφικά όσο και μηκοτομικά, προσαρμοζόμενη στο υφιστάμενο ανάγλυφο και βελτιώνοντάς το όπου είναι δυνατόν, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες κυκλοφορίας και να περιοριστούν οι απαιτήσεις χωματουργικών εργασιών.
Α. ΟΔΟΣΤΡΩΣΙΑ - ΑΣΦΑΛΤΙΚΑ
Καθώς οι υπό μελέτη οδοί θα χρησιμοποιούνται κυρίως για τη διέλευση οχημάτων προτείνεται – εν γένει - η διαμόρφωση της σκάφης των υφιστάμενων οδών σε όλο το μήκος τους και κατόπιν εφαρμογή των στρώσεων οδοστρωσίας όπως παρουσιάζεται στη περιγραφή εργασιών ανά εξεταζόμενη οδό, ώστε να εξασφαλίζεται η απαραίτητη φέρουσα ικανότητα του οδοστρώματος και να αποφευχθούν περαιτέρω αστοχίες. Υπογραμμίζεται ότι λόγω των παραπάνω πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη χρήση των κατάλληλων υλικών και στην επίτευξη του απαιτητού βαθμού συμπύκνωσης των στρώσεων οδοστρωσίας, σύμφωνα με τις σχετικές ΕΤΕΠ. Τα ασφαλτικά και η οδοστρωσία θα αποτελούνται – ανά περίπτωση - από τις εξής στρώσεις:
• Ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας πάχους 0,05m (κατά την Π.Τ.Π. Α265).
•Ασφαλτική ισοπεδωτική στρώση μεταβλητού πάχους όπου απαιτηθεί
• Ασφαλτική συγκολλητική στρώση.
• Ασφαλτική προεπάλειψη.
• Βάση οδοστρωσίας πάχους 0,10μ (Π.Τ.Π. Ο-155)
• Υπόβαση οδοστρωσίας μεταβλητού πάχους

 Η Ασφαλτόστρωση των οδών θα γίνει σε επιφάνειες καταστρώματος που θα εξασφαλίζεται πάχος βάσης οδοστρωσίας 0,10 cm , προκειμένου να επιτευχθεί επιφάνεια βάσης σύμφωνα με την (Π.Τ.Π 0-155) . Σε οδούς όπου υπάρχει επαρκές υλικό 3Α  θα προηγηθεί  ανακατασκευή στρώσεων οδοστρωσίας η θα απαιτηθεί συμπλήρωση υλικού 3Α μεταβλητού πάχους για την δημιουργία και κατασκευή υπόβασης  οδοστρωσίας  πάχους 0,10 μ . Η Κατασκευή νέας βάσης οδοστρωσίας θα γίνει για πάχος στρώσης 0,10 μ και η ασφαλτόστρωση  με ασφαλτοτάπητα πάχους 5 εκ.    
Β. ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ
Θα τοποθετηθεί δίκτυο ηλεκτροφωτισμού με ιστούς ύψους 6,00 μέτρων στην περιοχή Νεάπολης οδός Μερκούρη  σε μήκος 180 ,00 μέτρων προκειμένου να γίνει σύνδεση και με το υπόλοιπο δίκτυο καθώς και τμήματος της οδού Μανοπούλου (πίσω από 6ο Δημοτικό σχολείο) σε μήκος  70,00 μέτρων .Το καλώδιο θα τοποθετηθεί κάτω από τα πεζοδρόμια σε σωλήνα pvc Φ90 .Στις διαβάσεις θα τοποθετηθεί γαλβανισμένος σιδηροσωλήνας 4 ιντσών. Το φωτιστικό που θα κατασκευαστεί περιγράφεται αναλυτικά στο τιμολόγιο της μελέτης.
Γ.  Άλλες εργασίες που περιλαμβάνονται στην παρούσα μελέτη και θα απαιτηθούν να κατασκευαστούν είναι :
  1. Διαγράμμιση οδοστρώματος με ανακλαστική βαφή
  2. Τοποθέτηση χαλύβδινου στηθαίου ασφαλείας  σε τεχνικό μήκους 20,00 μέτρων στην περιοχή Ράχες Δήμου Πρέβεζας .
Αναλυτικότερα οι εργασίες  που πρόκειται να γίνουν αφορούν τις παρακάτω οδούς :
                                                        Δ.Ε  ΠΡΕΒΕΖΑΣ
        1. Περιοχή Νεάπολης  Οδός Μερκούρη
     Εργασίες διαμόρφωσης πεζοδρομίων και ηλεκτροφωτισμός της οδού από την συμβολή της με την οδό Κρόκου έως την οδό Μανοπούλου ( περιμετρική τάφρος).
Θα γίνει αποξήλωση των παλαιών πεζοδρομίων και θα κατασκευαστούν νέα πεζοδρόμια πλάτους 2,25 μέτρων εκατέρωθεν της οδού και σε μήκος 130,00 μέτρων.
Προβλέπεται και ηλεκτροφωτισμός της οδού σε μήκος 180 ,00 μέτρων προκειμένου να γίνει σύνδεση με το υπόλοιπο δίκτυο.
Απαιτούνται να γίνου εργασίες αποξήλωσης τμήματος ασφαλτοτάπητα ,καθαιρέσεις σκυροδεμάτων και υπαρχόντων κρασπεδορείθρων για την διαπλάτυνση και την διαμόρφωση των νέων πεζοδρομίων στο επιθυμητό πλάτος 2,25 μέτρων ,τοποθέτηση νέων κρασπεδορείθρων εκατέρωθεν της οδού ,πλακόστρωση με πλάκες πεζοδρομίου ,επίστρωση λωρίδας όδευσης τυφλών ,κατασκευή ραμπών για πρόσβαση των Αμεα σε όλες τις διαβάσεις πεζών τραπεζοειδούς μορφής , προσαρμογή  της στάθμης των  φρεατίων υδροσυλλογής  και αποστράγγισης όμβριων επί του ανακατασκευασμένου πεζοδρομίου ,ηλεκτροφωτισμός της οδού.

 2. Διαμόρφωση  τμήματος οδού Μανοπούλου (πίσω από 6ο Δημοτικό σχολείο)
Εργασίες διαμόρφωσης  πεζοδρομίου  σε μήκος  70,00 μέτρων από την μία πλευρά της οδού ,ασφαλτόστρωση της οδού και ηλεκτροφωτισμός.
Απαιτούνται εργασίες γενικών εκσκαφών για την εξυγίανση –εξομάλυνση του καταστρώματος της οδού ,τοποθέτησης κρασπεδορείθρων εκατέρωθεν της οδού, διαμόρφωσης πεζοδρομίου από την μία πλευρά πλάτους 2,00 μέτρων ,πλακόστρωση του υπό διαμόρφωση πεζοδρομίου ,επίστρωση λωρίδας όδευσης τυφλών ,οδοστρωσία που περιλαμβάνει υπόβαση και βάση ,ασφαλτοτάπητα ,δίκτυο αποχέτευσης όμβριων και ηλεκτροφωτισμό της οδού

3. Περιοχή Αγ.Ειρήνης Οδός Απ.Ρίζου  ( δίπλα από Μουσικό Σχολείο )
Εργασίες ασφαλτόστρωσης της οδού  μήκους 125,00 μέτρων και πλάτους 5,00 -6,00 μέτρων με σκοπό να διευκολυνθεί η προσβασιμότητα και η βελτίωση της κυκλοφορίας της οδού καθώς και την αντιμετώπιση των  πλημμυρικών φαινομένων που δημιουργούνται επι της οδού λόγω υψομετρικών κλίσεων. Επίσης προβλέπεται η διάνοιξη και του υπολειπόμενου τμήματος της οδού μήκους 25,00 μέτρων
Απαιτούνται εργασίες διάνοιξης τμήματος (εκσκαφές-καθαρισμοί) ,εκσκαφή και κατέβασμα του καταστρώματος της οδού σε βάθος 40 -50 εκ για την διαμόρφωση των υψομετρικών κλίσεων , προσαρμογή της στάθμης υφισταμένων  σχαρών και φρεατίων  αποχέτευσης επί του ανακατασκευασθέντος οδοστρώματος της οδού (κατέβασμα) , καθαιρέσεις σκυροδεμάτων ,κατασκευή δικτύου αποχέτευσης όμβριων στο υπό διάνοιξη τμήμα ,οδοστρωσία (υπόβαση-βάση),ασφαλτόστρωση της οδού .

4. Περιοχή ΚΤΕΟ ανώνυμη οδός ( προς οικία Μπρίκου ,οικία Κίστη κλπ)
Εργασίες ασφαλτόστρωσης οδού συνολικού μήκους 302,00 μέτρων και πλάτους 4,00 μέτρων
Απαιτούνται εργασίες κατασκευής οδοστρωσίας (υπόβαση-βάση) και κατασκευή ασφαλτοτάπητα.

5. Περιοχή Υδραγωγείου Οδός Πλαπούτα & Σαχτούρη
Εργασίες ασφαλτόστρωσης της οδού συνολικού μήκους 120,00 μέτρων και πλάτους 6,00 μέτρων
Απαιτούνται εργασίες κατασκευής οδοστρωσίας (υπόβαση-βάση) και κατασκευή ασφαλτοτάπητα

6. Περιοχή Υδραγωγείου Οδός Καλαβρύτων
Εργασίες ασφαλτόστρωσης τμήματος της οδού συνολικού μήκους 60,00 μέτρων και πλάτους 6,00 μέτρων
Απαιτούνται εργασίες καθαρισμού ,εκσκαφών, κατασκευής οδοστρωσίας (υπόβασης –βάσης ) και κατασκευή ασφαλτοτάπητα

7. Περιοχή Νοσοκομείου Οδός Παρμενίωνος (Ευαγγέλου )
Εργασίες διάνοιξης απαλλοτριωμένης έκτασης για την διαπλάτυνση και την ασφαλτόστρωση της οδού μήκους 32,00 μέτρων και πλάτους 6,00 μέτρων .
Απαιτούνται εργασίες διάνοιξης και διαπλάτυνσης  της οδού ( εκσκαφές ,καθαρισμούς ,κοπής και ξεριζώματος δένδρου κλπ),καθαιρέσεις σκυροδέματος ,κατασκευή οδοστρωσίας (υπόβασης-βάσης) ,κατασκευή ασφαλτοτάπητα.

8. Περιοχή Νοσοκομείου  Οδος Ηφαιστίωνος 1η και 2η πάροδος
Εργασίες ασφαλτόστρωσης τμήματος της οδού συνολικού μήκους 105,00 μέτρων και πλάτους 5,00 μέτρων. Τα 25,00 αφορούν την 1η πάροδο  ( Παπουτσής) και 80,00 μέτρα αφορούν την 2η πάροδο (απέναντι ΙΚΑ ) της οδού Ηφαιστίωνος.
Απαιτούνται εργασίες καθαρισμού , κατασκευής οδοστρωσίας (υπόβασης –βάσης ) και κατασκευή ασφαλτοτάπητα

9. Περιοχή Δ.Δ Μυτικα  Οδός Ωκεανίδων
Εργασίες ασφαλτόστρωσης της οδού συνολικού μήκους 450,00 μέτρων και πλάτους 4,00 μέτρων
Απαιτούνται εργασίες κατασκευής οδοστρωσίας (υπόβαση-βάση) και κατασκευή ασφαλτοτάπητα

10. Περιοχή Δ.Δ Φλαμπουρων Ανώνυμη οδός
Εργασίες ασφαλτόστρωσης της οδού συνολικού μήκους  30,00  μέτρων και πλάτους 5,00 μέτρων
Απαιτούνται εργασίες κατασκευής οδοστρωσίας (υπόβαση-βάση) και κατασκευή ασφαλτοτάπητα

Το έργο είναι προϋπολογισμού 280.000,00 ευρώ ,περιλαμβάνεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα και στον Προϋπολογισμό έτους 2020 του Δήμου μας, με Κ.Α.: 02.30.7333.606  με συνολική δέσμευση ποσού 280.000,00 € που κατανέμεται ως  δέσμευση ποσού 143.000,00 € για το έτος 2020 και ποσού 137.000,00 € για το έτος 2021. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα ΣΑΤΑ/2020 & ΣΑΤΑ/2021 αντίστοιχα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου