Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Ιουνίου 02, 2020

ΠΡΕΒΕΖΑ: Φρένο στα σενάρια για τη θέση του Γενικού Γραμματέα, βάζει ο Δήμαρχος, Ν.Γεωργάκος


Η επιλογή του Θεσπρωτού πολιτικού και πρώην πλέον γενικού γραμματέα Δήμου Πρέβεζας, Αντώνη Μπέζα ως νέο Πρόεδρο του Δ.Σ. της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ) πυροδότησε μια σειρά σεναρίων για το ποιος ή ποια θα τον αντικαταστήσει στο Δήμο της Πρέβεζας, στην θέση του γενικού γραμματέα.

Μια θέση η οποία και καλά αμειβόμενη είναι αλλά με ευθύνες μιας και απαιτείται εμπειρία στα ζητήματα της αυτοδιοίκησης αλλά και διασυνδέσεις με το κέντρο της Αθήνας για προφανείς και ευνόητους λόγους, π.χ. διάφορα έργα . 

Ένας τέτοιος χρήσιμος και έμπειρος άνθρωπος είναι ο Αντώνης Μπέζας ο οποίος είχε επιλεγεί και από τον πρώην Δήμαρχο Πάργας, Αν.Νάστα ως ειδικός σύμβουλος. 

Όπως και στον Δήμο Πάργας έτσι και στον Δήμο Πρέβεζας, ο κ.Μπέζας φάνηκε χρήσιμος αφού, παρά τα όποια αρνητικά σχόλια, ο ίδιος βοήθησε τα μέγιστα, π.χ. στο νέο σύγχρονο αθλητικό κέντρο του Καναλακίου, είχε καταφέρει να  "ξαναζωντανέψει" το έργο και έδωσε τη δυνατότητα στο Δήμο Πάργας να διεκδικήσει τη χρηματοδότηση. Κάτι που ίσως δεν γνωρίζουν οι πολλοί δημότες. 

Έτσι, και στον Δήμο Πρέβεζας - παρά το σύντομο πέρασμα του - θεωρώ, πως και χρήσιμο ήταν αλλά και ωφέλιμο, αφού όπως είχα επισημάνει σε πρόσφατο δημοσίευμα, "ο Αντώνης Μπέζας ήταν συνεπέστατος στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις,  τίμησε με το παραπάνω το μισθό που έπαιρνε και ότι εκτός από τις τυπικές αρμοδιότητες του Γενικού Γραμματέα έμπαινε μπροστά και σε άλλα ζητήματα της Πρέβεζας όπως το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου, η αξιοποίηση των Ιαματικών Λουτρών, το μεγάλο διαδημοτικό έργο της Ύδρευσης, η πολεοδόμηση, η  ένταξη νέων έργων όπως το καταφύγιο για τα αδέσποτα κλπ". δείτε ΕΔΩ

Σχετικά όμως με το ποιος ή ποια θα αναλάβει νέος γενικός γραμματέας του Δήμου Πρέβεζας, το PrevezaBest υπεύθυνα και έγκυρα ενημερώνει πως για την ώρα δεν θα αναλάβει κανείς το πόστο αυτό. 

Τα όποια σενάρια και σκέψεις του Δημάρχου για τον αντικαταστάτη, σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του Νίκου Γεωργάκου, για την ώρα φαίνεται πως "μπαίνουν στο πάγο". 

Κύκλοι της δημοτικής αρχής που βρίσκονται στο στενό περιβάλλον συνεργατών του Δημάρχου, μιλώντας στο PrevezaBest επισήμαναν την ιδιαίτερη ικανοποίηση τόσο της δημοτικής αρχής όσο και του ίδιου του δημάρχου αλλά και των συνεργατών του στο θέμα της τουριστικής προβολής της πόλης, κάτι που αναγνωρίζεται από όλους - ακόμα και από πολιτικούς αντιπάλους του δημάρχου - αφού η Πρέβεζα δεν είχε προβληθεί ποτέ ξανά στο παρελθόν με αυτόν τον τρόπο. 

Συνεχίζοντας μας ανέφεραν πως ο Δήμος Πρέβεζας, χθες Δευτέρα κατάφερε και έκλεισε ένα σπουδαίο "deal" κάτι που αναμένεται να ανακοινώσει ο ίδιος ο Δήμαρχος. 

Επίσης, ξεκαθάρισαν πως η δημοτική αρχή - παρά τα όποια αρνητικά σχόλια από διαφόρους - συνεχίζει να εργάζεται με μια σειρά παρεμβάσεων. Βεβαίως, υπάρχουν και μεγάλα ζητήματα όπως αυτό του εμπορικού λιμανιού, του κοιμητηρίου, κ.α. που λόγο πανδημίας πήγαν πίσω. 

Στο στρατόπεδο της δημοτικής αρχής επικρατεί ικανοποίηση στο θέμα της προβολής του τόπου και αυτό το διάστημα άπαντες - και δικαίως- έχουν επικεντρωθεί σ'αυτό, δίχως βεβαίως να παραμελούν όλες τις υπόλοιπες υποθέσεις. Επ' αυτού σύντομα θα υπάρξει και ευχάριστη εξέλιξη με το βιολογικό του Λούρου. 

Επίσης, με χθεσινό δημοσίευμα, δείτε ΕΔΩ, ενημερώσαμε πως ο Δήμος Πρέβεζας στο πλαίσιο της εξωστρέφειας αναμένεται να προσλάβει ένα άτομο ως ειδικό σύμβουλο σε θέματα Διαχείρισης Ευρωπαικών Προγραμμάτων. Πράγματι, το άτομο που έχει διαρρεύσει πως θα προσληφθεί διαθέτει την ανάλογη εμπειρία. 

Όσον αφορά το θέμα του νέου γενικού γραμματέα, ο Νίκος Γεωργάκος βάζει φρένο στα σενάρια που διακινήθηκαν και σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα της πρόσληψης θα τεθεί εκ νέου μέσα στο καλοκαίρι, αλλά όχι τώρα. 

Τέλος, χρέη γενικού γραμματέα για όσο διάστημα απαιτηθεί θα εκτελεί άτομο της δημοτικής αρχής ο οποίος επιπλέον κατέχει και σημαντική θέση ευθύνης.

Χρήστος Ανεμοζάλης  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου