Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Ιουνίου 27, 2020

ΠΡΕΒΕΖΑ: Διαμαρτυρίες στον Δήμαρχο από επαγγελματίες - Τι δήλωσαν Κόκκαλης και Ανατολιωτάκης


Κύμα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η λίστα που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Τουρισμού για τα ξενοδοχεία καραντίνας κατά του covid 19, αφού για τον Νομό Πρέβεζας, το ξενοδοχείο που προσφέρθηκε  βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Πρέβεζας.

Καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή αγωνιούν για τις εξελίξεις, αφού όπως αναφέρουν το σημείο θα ερημώσει στη περίπτωση που φιλοξενηθούν ασθενείς covid 19.

Σήμερα μάλιστα επαγγελματίες επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο Πρέβεζας, κ.Γεωργάκο, διαμαρτυρόμενοι και του ζητήθηκε να προβεί σε ενέργειες έτσι ώστε το ξενοδοχείο που θα λειτουργήσει ως χώρος καραντίνας να μην βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Από τη μεριά του ο κ.Γεωργάκος ανέφερε ότι δεν γνώριζε κάτι για την εξέλιξη αυτή, και πως ενημερώθηκε χθες το βράδυ. 

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο του συλλόγου εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων, Σπύρο Κόκκαλη μας ανέφερε:

"Θεωρώ ότι στον αστικό ιστό της πόλης δεν θα έπρεπε να υπάρξει ξενοδοχείο αναφοράς covid 19. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι οι αρχές της πόλης θα δραστηριοποιηθούν για να ακυρώσουν την απόφαση που δίνει τη δυνατότητα σε ξενοδοχείο του δήμου να λειτουργήσει ως χώρος αναφοράς κρουσμάτων covid 19". 

Ενώ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πρέβεζας, Κώστας Ανατολιωτάκης μας δήλωσε:

"Κάτω από τις ιδιαίτερα δύσκολες υγειονομικές συνθήκες που καλούμαστε να λειτουργήσουμε την καλοκαιρινή σεζόν θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι. Η Ένωση Ξενοδόχων Πρέβεζας σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού κατέβαλλε κάθε προσπάθεια να βρεθεί κατάλυμα σε ενδεδειγμένη θέση ώστε να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του νομού. Αυτό κατέστη αδύνατο. Η πρόταση του συγκεκριμένου καταλύματος που δεν είναι και μέλος της ένωσης μας, να χρησιμοποιηθεί ως κατάλυμα covid 19, θεωρούμε ότι είναι ατυχής λόγω της τοποθεσίας του". 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου