Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Ιουλίου 30, 2020

Ξεκινά τις εργασίες εγκατάστασης η ΒΙΟΑΕΡΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 1 ΙΚΕ


Σύμφωνα με όλους τους προβλεπόμενους από την Εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία κανονισμούς, και με την πιο σύγχρονη τεχνογνωσία, ξεκινάμε τις εργασίες εγκατάστασης της μονάδας βιοαερίου ισχύος 1ΜW, με προβλεπόμενη έναρξη λειτουργίας, το τέλος του 2020.

Η εταιρεία Βιοαέριο Πρέβεζας 1 ΙΚΕ προχώρησε σε υπογραφή συμφωνιών για την προμήθεια των κτηνοτροφικών αποβλήτων ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με κτηνοτρόφους της περιοχής του Δ. ΠΡΕΒΕΖΑΣ.

Έτσι, το σύνολο των κτηνοτροφικών αποβλήτων της περιοχής μας θα διαχειρίζεται με τον πλέον σύγχρονο τρόπο, προσφέροντας στους κτηνοτρόφους τη δυνατότητα για μια ανθεκτική κτηνοτροφία, παράλληλα διασφαλίζοντας την προστασία του περιβάλλοντος, στην τόσο ευαίσθητη και προστατευόμενη περιοχή μας (Ζώνη Γ Περιβαλλοντικού Ελέγχου, ΚΥΑ 11989/14-03-08 ΠΑΡΚΟ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ).

Ταυτόχρονα η προσφορά στην οικονομία θα είναι σημαντική, με παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και διάθεσή δωρεάν οργανικού εδαφοβελτιωτικού για τις καλλιέργειες.

Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα για ανθεκτική κτηνοτροφία και προστασία του περιβάλλοντος,απολύτως συμμορφωμένοι με την ισχύουσα Νομοθεσία (Χαρτογράφηση και καταγραφή δυναμικού πρώτων υλών όλων των κτηνοτροφικών μονάδων της ευρύτερης περιοχής, Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, Μελέτη Οριοθέτησης ρέματος, Γεωτεχνική μελέτη κλπ).

Με αφορμή, όμως, δημοσιεύματα σχετικά με το τελευταίο Δ.Σ. του Δ. Πρέβεζας, θέλουμε να δηλώσουμε ότι:

Δεν πρόκειται να χρεωθούμε τις όποιες σωρευτικές επιπτώσεις, από την ανάπτυξη άλλων μονάδων βιοαερίου στην ίδια περιοχή, προς τη Δημόσια Υγεία, την υγεία των ζώων, το περιβάλλον και θα επικοινωνήσουμε με κάθε τρόπο στην τοπική κοινωνία, όποιον προσβάλλει τις αυστηρές προδιαγραφές που έχουν τεθεί από την Πολιτεία για την κτηνοτροφία και το περιβάλλον.

ΒΙΟΑΕΡΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 1 ΙΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου