Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Ιουλίου 29, 2020

Στα κινητά των Πρεβεζάνων η λίστα με τους "70" που εμπλέκονται στην δικογραφία των ναρκωτικών


Παραβιάζονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα μέσα από δικογραφία, έγγραφα που είναι απόρρητα και η διαρροή επισύρει ποινικές κυρώσεις .

Καταλάγιασε - για την ώρα - η πρόσφατη υπόθεση των ναρκωτικών που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία αφού μεταξύ άλλων έγιναν έντεκα συλλήψεις, υπήρξαν τέσσερις προφυλακίσεις ενώ στη δικογραφία εμπλέκονται εβδομήντα περίπου άτομα για προμήθεια ναρκωτικών. 

Τα ονόματα τόσο των συλληφθέντων όσο και των προφυλακισθέντων έγιναν γνωστά από την πρώτη κιόλας στιγμή. Και ως ένα βαθμό είναι λογικό διότι βρισκόμαστε σε μια μικρή - κλειστή κοινωνία και τα νέα ταξιδεύουν με μεγάλη ταχύτητα. 

Σε επίπεδο κοινωνίας, τι ρόλο παίζει ο καθένας, λίγο - έως πολύ, επίσης είναι γνωστό...

Αυτό όμως που είναι άκρως καταδικαστέο όπου σύμφωνα με έγκριτους νομικούς κύκλους επισύρει ποινικές κυρώσεις είναι κατοχή εγγράφων της δικογραφίας (μέρος ή συνόλου αυτής) όταν μάλιστα αναφέρονται ονόματα και θίγονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό πως στην δικογραφία εμπλέκονται 70 περίπου άτομα για προμήθεια ναρκωτικών, άλλοι για χασίς και άλλοι για κακαίνη, ξεκίνησε ένα ανελέητο, άκρως προσβλητικό κυνήγι φαντασμάτων για το ποια είναι αυτά τα ονόματα. 

Μάλιστα, από στόμα σε στόμα αναφέρθηκαν ονόματα που ουδεμία σχέση έχουν με την υπόθεση. Απλώς, όποιος δεν συμπαθούσε τον άλλον...έλεγε για εκείνον, απλά και μόνο για να τον πλήξει και κοινωνικά και επαγγελματικά. 

Πλέον, η λίστα με τους "70" κυκλοφορεί στα κινητά των Πρεβεζάνων, προσβάλλοντας τόσο την κοινωνική όσο και την επαγγελματική τους υπόσταση. Και δεν αναφερόμαστε σ' αυτούς που έκαναν διακίνηση - όσοι έκαναν, επ' αυτού θα αποφανθεί η δικαιοσύνη - μιλάμε για αυτούς που προμηθεύονταν για προσωπική τους χρήση. 

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε από ποιον ή από ποιους έγινε η διαρροή της λίστας με τους "70" πάντως έγινε και κυκλοφορεί στα κινητά. 

Όπως αναφέρουμε παραπάνω όσοι διακινούν τέτοια απόρρητα έγγραφα, ας είναι έτοιμοι να δεχτούν και τις συνέπειες της πράξης αυτής, διότι μιλάμε για προσβλητικές - αήθεις καταστάσεις.

Χρήστος Ανεμοζάλης






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου