Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 08, 2020

ΠΡΕΒΕΖΑ : «Μεγάλη αναταραχή, χαώδης… κατάσταση» στην ΝΔ !!!!

Γράφει ο Βασίλης Ιωάννου

​​​​Μπορεί ο Μάο να είχε πει το γνωστό «μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση»,  το οποίο μας το θύμισε ο Αλέξης Τσίπρας πριν 3 χρόνια, επιστρέφοντας από το ταξίδι του στην Κίνα, όμως με μια μικρή παραλλαγή του, μπορεί να περιγράψει με τον καλύτερο τρόπο τα όσα διαδραματίζονται, εδώ και αρκετό καιρό, στο στρατόπεδο της ΝΔ στον νομό μας…

Θα πει κάποιος ότι καυγάδες και αντιπαραθέσεις υπάρχουν και στις καλύτερες οικογένειες, ενώ τα «συντροφικά μαχαιρώματα», δεν έπαψαν ποτέ να υπάρχουν. Τα έχουμε ζήσει και στο παρελθόν, με γενναίες κόντρες πρωτοκλασάτων τοπικών στελεχών, «που έχουν μείνει στην ιστορία».

Παλιότερα είχα γράψει για την κόντρα  που υπήρχε  μεταξύ του Κυβερνητικού Βουλευτή κ. Στέργιου Γιαννάκη και του Δημάρχου Πρέβεζας κ. Νίκου Γεωργάκου, η οποία δυστυχώς συνεχίζεται και μάλιστα έχει επεκταθεί  στους  φίλους και συνεργάτες  τους (ΕΔΩ).

Τότε κάποιοι βιάστηκαν να με διαψεύσουν ή στην καλύτερη περίπτωση επιχείρησαν να υποβαθμίσουν το θέμα. Τώρα όμως, ένα και πλέον χρόνο μετά τις εκλογές ,  που όλοι διαπιστώνουν ότι δεν υπάρχει καμιά επαφή μεταξύ των δύο ανδρών,  έχουν πειστεί ότι δεν υπήρξε από πλευράς μου ούτε υπερβολή , ούτε ίχνος πολιτικής σκοπιμότητας…

Από τότε όμως μέχρι σήμερα και με διάφορες αφορμές , η αντιπαράθεση έχει γενικευτεί, καθώς έχουν ανοίξει και νέα μέτωπα και θα έλεγα ότι «όλοι είναι εναντίον όλων»

Μέχρι και  το έργο «Άκτιο –Αμβρακία», έγινε  πρόσφατα  αντικείμενο αντιπαράθεσης, μεταξύ συγκεκριμένων αιρετών.

Όσοι έχουν διαβάσει τα αιχμηρά κείμενα που δημοσιεύει σε τακτικά χρονικά  διαστήματα ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Νίκος Τζίμας , που στοχεύουν κυρίως τη Δημοτική αρχή, αλλά και «τα σχόλια και τα υπονοούμενα» που γράφονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή ακούγονται σε χώρους  που συχνάζουν Νεοδημοκράτες, και τότε είμαι βέβαιος ότι θα συμφωνήσουν με τον τίτλο  του παρόντος άρθρου.

Θα ήταν βέβαια πολύ χρήσιμο να γνωρίζαμε γιατί ο κ.Τζίμας, αντί  του ενωτικού του ρόλου «έχει βγει στα κάγκελα και πυροβολεί κατά ριπάς».

Υποπτευόμαστε ότι θα υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος που επέλεξε την δημόσια αντιπαράθεση, αντί της «δια ζώσης συζήτησης» με τον Δήμαρχο, ο οποίος μπορεί στο παρελθόν να μη κατάφερνε να εκλεγεί ούτε σύνεδρος, τώρα  όμως είναι σημαίνον στέλεχος της ΝΔ.

Κάποια επίσης σοβαρή αιτία θα υπάρχει και για τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, που κι αυτός δεν έχει επαφές με το Δήμαρχο Πρέβεζας. Να είναι η  μόνη αιτία οι χειρισμοί του Δημάρχου στο θέμα του open mail;;;

Πολλά ερωτήματα, για τα οποία αν και έχω ρωτήσει, δε έχω πάρει πειστικές απαντήσεις. Το μόνο που γνωρίζω με βεβαιότητα είναι ότι η ηγεσία της ΝΔ έχει πολύπλευρη ενημέρωση για όλα τα γεγονότα..

Όμως η αφορμή για να ασχοληθώ εκτενώς  με τα εσωκομματικά της ΝΔ στο νομό, είναι κυρίως  για να στιγματίσω, την απαράδεκτη φημολογία και τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, που βιώσαμε στην ακραία τους μορφή το τελευταίο διάστημα.

Αναφέρομαι τόσο στην πρόσφατη περιπέτεια υγείας του Βουλευτή κ. Στέργιου Γιαννάκη, όσο και στην γνωστή υπόθεση του κυκλώματος των ναρκωτικών και στην προσπάθεια εμπλοκής και σπίλωσης του υποψηφίου Βουλευτή κ. Σπύρου Κυριάκη.

Και στις δυο περιπτώσεις  επώνυμα στελέχη της ΝΔ, ένθεν και ένθεν, χωρίς ίχνος σεβασμού  προς τα 2 συγκεκριμένα πρόσωπα, έβαλαν «τη λάσπη στον ανεμιστήρα» και διέδιδαν ξεδιάντροπα «τα όσα μύρια», τα οποία απαξιώ να τα αναπαράγω, μη θέλοντας να δώσω αξία σ’ αυτούς που τα εμπνεύστηκαν.

Θα σημειώσω μόνο, ότι τέτοιες πρωτόγνωρες πρακτικές και συμπεριφορές, δείχνουν παντελή έλλειψη πολιτικού πολιτισμού και δεν θα πρέπει να έχουν θέση σε δημοκρατικά κόμματα.   Αποδεικνύουν δε, ότι η κρίση στους κόλπους της Κυβερνητικής παράταξης στο νομό, όσο κι αν κάποιοι θέλουν να την υποβαθμίσουν, έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις.

Και για να προλάβω πιθανό ερώτημα του τύπου: « Γιατί νοιάζομαι, για τα συμβαίνοντα στο χώρο της ΝΔ», θα επαναλάβω ότι:

Καλώς ή κακώς οι αιρετοί εκπρόσωποί μας, στο σύνολό τους προέρχονται από το χώρο της ΝΔ, κατά συνέπεια οι δικές τους κόντρες δεν αποτελούν μόνο εσωκομματικό πρόβλημα , αφορούν όλους τους πολίτες.

Γιατί αν όλοι αυτοί, αντί να συνεργάζονται, όπως έχουν υποχρέωση, ανταγωνίζονται και αντιπαρατίθενται, είναι ποτέ δυνατόν να προωθήσουν αποτελεσματικά τα συμφέροντα των πολιτών και του νομού;

Γιατί αν αυτή η γενικευμένη αντιπαράθεση  στην Πρέβεζα, αγγίζει όπως φαίνεται και τους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας, είναι άραγε δυνατόν να μην επηρεάζεται  η λειτουργία και η αποτελεσματικότητα  της δημοτικής αρχής;

Για όλους τους παραπάνω λόγους, θεωρώ ότι  ΑΜΕΣΑ θα πρέπει να υπάρξουν άνωθεν παρεμβάσεις,  διαφορετικά αυτή η εσωκομματική ανθρωποφαγία, θα στοιχίσει και στη ΝΔ και στο νομό μας…











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου