Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Οκτωβρίου 14, 2020

ΠΡΕΒΕΖΑ: Προβληματικά σημεία με το έργο των κρηπιδωμάτων προκαλούν τεράστια ανησυχία


Προβληματικά σημεία με το έργο των κρηπιδωμάτων προκαλούν πονοκέφαλο λόγω της καθίζησης που έχουν υποστεί ορισμένα κομμάτια του παράλιου μετώπου. 

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 13/10 συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας το οποίο είχε πρώτο θέμα στην ατζέντα την Δημοπράτηση έργου "ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΚΡΗΠΙΔΩΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΓΙΑ ΑΡΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΌΤΗΤΑΣ", με προσφυγή στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 2γ του άρθρου 32 και  του άρθρου 32Α του ν. 4412/2016 (άρθρο 32 της Οδηγίας 2014/24/ΕΕ).

Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ενώ διαφώνησε ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης και επικεφαλής της παράταξης, Στροφή στο Μέλλον, Ευκλείδης Φονταράς ο οποίος τάχθηκε υπέρ της δημοπράτησης με ανοιχτή διαδικασία.

Στην συνεδρίαση ιδιαίτερα ανήσυχος εμφανίστηκε ο Πρόεδρος του ΔΛΤ, κ.Γεωργάκος και αυτό εξαιτίας της επικινδυνότητας στο παράλιο μέτωπο. 

Ενδεχομένως σε ένα σεισμό απέναντι από την Εθνική Τράπεζα να μας φύγει όλο το κομμάτι ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Γεωργάκος. Ενώ λίγο πιο πριν δήλωσε πως "Αν το ελεγκτικό καταλάβει ότι η ανάγκη είναι κατεπείγουσα, γιατί αν μας φύγει ένα κομμάτι από το λιμάνι δεν σωζόμαστε με τίποτα"

Επίσης, κυρίως οι καταστηματάρχες του Ιστορικού Κέντρου, την περίοδο των Χριστουγέννων θα πρέπει να εξοπλιστούν με τεράστια αποθέματα υπομονής λόγω του έργου των οπτικών ινών όπως ανέφερε ο κ.Γεωργάκος.

Το PrevezaBest βρέθηκε στην συνεδρίαση και σας μεταφέρουμε τα όσα ειπώθηκαν.

Γεωργάκος

Όλη η διαδικασία του κατεπείγοντος περνάει από το ελεγκτικό συνέδριο. Είχαμε δύο επιλογές, η πρώτη της δημοπράτησης του έργου με την ανοιχτή διαδικασία και η δεύτερη περίπτωση της πρόσκλησης μεταξύ τριών τουλάχιστον εταιρειών 4ης κατηγορίας σε μεγάλα λιμενικά έργα, διότι όπως το περιγράψαμε στη πόλη μας έχουμε ιδιαίτερες καταστάσεις, δηλαδή από τη στιγμή που ξηλώνεται όλο το κρηπίδωμα και η διαδικασία αυτή και πρέπει να γίνει γρήγορα, δεν θέλουμε να χάσουμε την καλοκαιρινή περίοδο, και η προσπάθεια μας είναι αφού μας εγκρίνει το ελεγκτικό και από εκεί και πέρα αν μας δώσει την έγκριση και πείσουμε ότι υπάρχει αναγκαιότητα να πάμε σ'αυτόν τον δρόμο προχωράμε και καλούμε τις εταιρείες για την διαγωνιστική διαδικασία μεταξύ των εταιρειών όπου θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη μεγαλύτερη έκπτωση. Η σημερινή απόφαση είναι όσον αφορά τα τεύχη δημοπράτησης, να προχωρήσουμε για να φτιάξουμε την επιτροπή διαγωνισμού. 

Φονταράς 

Δεν πρέπει να χάσουμε και άλλη σεζόν οπότε αυτό το έργο πρέπει να γίνει μεταξύ Νοεμβρίου και Μαρτίου, εφόσον υπάρχει έτοιμη μελέτη, προβλέπει ένα χρονοδιάγραμμα, πόσος χρόνος χρειάζεται για να γίνει αυτό το έργο ;

Γεωργάκος

Η μελέτη προβλέπει για ένα χρόνο περίπου για να ολοκληρωθεί το έργο, αλλά ουσιαστικά εδώ θα πρέπει να βάλουμε και ένα όρο με βάση τη διαγωνιστική διαδικασία και το κάλεσμα των εταιρειών να δεσμευτούν με ένα λιγότερο χρονικό διάστημα για να μπορέσουν να τελειώσει το γρηγορότερο δυνατόν το έργο. Επειδή αυτό το έργο γίνεται ουσιαστικά αναμόχλευσης και τσιμεντοποίησης του πλάτους που είναι οι πλάκες τώρα, δεν θα έχουμε πρόβλημα στο κεντρικό, αντιστήριξης μπροστά στη θάλασσα. Εμείς κάνουμε επισκευή του κρηπιδώματος στο χερσαίο τμήμα. Πρόβλημα μπορεί να έχουμε με την καθίζηση στη Γοργόνα, όταν έγινε η μελέτη η πλατεία δεν υπήρχε...Θα πρέπει όμως να δούμε το κομμάτι αυτό και με δύτες για να δούμε πως θα το φτιάξουμε γιατί δεν θέλουμε να ξηλώσουμε την Γοργόνα, εν πάση όμως περιπτώσει αν δούμε ότι είναι πολύ επικίνδυνα τα πράγματα, αυτό το κομμάτι το αφήνουμε στην άκρη για να το μελετήσουμε . Η μελέτη ξεκινούσε από την γωνία, δεν υπήρχε τότε η πλατεία και περιλάμβανε μέχρι τα δικαστήρια, αυτό όλο το κομμάτι έχει υποστεί μια καθίζηση θα πρέπει να το δούμε διαφορετικά για να ΜΗΝ ΞΗΛΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΓΟΡΓΟΝΑ..

Καραμανίδης

Η γοργόνα από κάτω μέχρι σχεδόν το δρόμο είναι κούφια, υπάρχουν σημεία που είναι κούφια.

Φονταράς

Εφόσον τα έργα επεκταθούν μέσα σε ένα χρόνο, αυτό δημιουργεί ένα πρόβλημα και θα πρέπει να ξεκινήσουν τουλάχιστον αρχές Νοεμβρίου. Μιλάμε για του χρόνου τον Νοέμβρη, άρα λοιπόν μέχρι του χρόνου προλαβαίνουμε να εγκατασταθεί εργολάβος μέσω ανοιχτής δημοπρασίας, προλαβαίνουμε να το κάνουμε αυτό. Επίσης έχουμε τεράστιο πρόβλημα όταν ένας εργολάβος κυκλοφορεί και διαλαλεί ότι "το έργο είναι δικό μου θα το πάρω εγώ", είμαστε πάρα πολύ εκτεθειμένοι, για αυτό λέω να τρέξουμε όλες τις διαδικασίες με ανοιχτή δημοπρασία ούτως ώστε να είμαστε έτοιμοι ο εργολάβος να μπει τον Νοέμβρη και καλώς εχόντων των πραγμάτων να τελειώσει τον Μάρτιο με Απρίλιο.

Γεωργάκος 

Εδώ υπάρχει μια διαγωνιστική διαδικασία εφόσον μας εγκρίνει το ελεγκτικό με τρεις τουλάχιστον εταιρείες 4ης κατηγορίας. Τα υπονοούμενα εγώ αυτά...

Φονταράς

Δεν είναι υπονοούμενα, εγώ προειδοποιώ το σώμα του Δ.Σ. 

Γεωργάκος

Τα στοιχεία που είχαμε από το 2017 μέχρι τώρα, ενδεχομένως σε ένα σεισμό απέναντι από την Εθνική Τράπεζα να μας φύγει όλο το κομμάτι . Αν μας εγκρίνουν, η εγκατάσταση του εργολάβου θα ξεκινήσει τώρα...σε δύο μήνες και θα μπει μέσα. Αν το ελεγκτικό καταλάβει ότι η ανάγκη είναι κατεπείγουσα, γιατί αν μας φύγει ένα κομμάτι από το λιμάνι δεν σωζόμαστε με τίποτα, ειδικά στο κομμάτι στην Εθνική τράπεζα με έχουν τρομάξει.. Αν τώρα ξέροντας ότι συμβαίνει αυτό και να πάμε χαλαρά με τη διαδικασία τον επόμενο Νοέμβριο υπάρχει περίπτωση.. λόγω ότι είμαστε σεισμογενής περιοχή δεν ξέρουμε τι θα συμβεί. Εάν αυτοί, στο ελεγκτικό πειστούν ότι υπάρχει ζήτημα, μπορεί να μας πουν κάντε κανονικά τη διαδικασία, εμένα με τρόμαξαν και σας το μεταφέρω και επειδή δεν θέλω να το έχω τύψεις και να πω ότι άφησα κάτι πιο αργά, το πάω με αυτή τη διαδικασία και πιστεύω ότι έτσι θα το δουν και στην Αθήνα. 

Υπάρχουν όμως σημεία που δεν ξέρουμε την αντιμετώπιση και εδώ χρειάζεται η εμπειρία της μεγάλης εταιρείας, των γνώσεων που μπορεί να μας κατασκευάσει τα σημεία αυτά. 

Φοντοράς

Εγώ επιμένω με ανοιχτή διαδικασία

Γεωργάκος

Ok....

Γεωργάκος

Η διαβεβαίωση μου είναι ότι αν μας εγκρίνουν, τα έργα θα ξεκινήσουν μέσα στο επόμενο δίμηνο - τρίμηνο, οπότε λέω να πάμε στο ελεγκτικό και από εκεί αν αποφασίσουν για αυτή τη διαδικασία καλώς, αν δεν αποφασίσουν, τότε άμεσα θα πάμε σε δημοπράτηση .

Να κλείσουμε αυτό το μήνα το θέμα και να ξέρουμε ότι έχουμε σε διαγωνιστική διαδικασία δύο μεγάλα έργα μέσα στη πόλη μας και αν ξεκινήσουν ταυτόχρονα θα κάνουμε μεγάλη υπομονή. Το ένα είναι οι οπτικές ίνες και οσονούπω θα μπουν μέσα στο ιστορικό κέντρο οπότε φαντάζεστε τι θα γίνει...Πρόκειται για ένα έργο που οι δημότες μας θα πρέπει να κάνουν μεγάλη υπομονή. Ήδη ο εργολάβος θα έπρεπε να είχε τριπλάσια διαδρομή όμως το πολύ κακό δίκτυο της ύδρευσης είναι πάνω από 10 και 15 σπασίματα την ημέρα με αποτέλεσμα να καθυστερήσει το έργο. Τα Χριστούγεννα τα ξεχνάμε λίγο μέσα στο ιστορικό κέντρο, δεν ξέρω τι θα γίνει, υπάρχουν προθεσμίες όμως που είναι ένα έργο να δούμε πως θα πάει..

Καραμανίδης

Όσον αφορά τα κρηπιδώματα, εμείς θα κοιτάξουμε να το τρέξουμε γιατί ούτως ή άλλως το χρονικό περιθώριο που μένει είναι αυτό, Νοέμβριο πρέπει να ξεκινήσουμε και Μάη να τελειώσουμε. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου