Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Νοεμβρίου 20, 2020

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού για να μη κλείσει το υποκατάστημα της Πειραιώς στο Θεσπρωτικό ζητάει ο Δήμαρχος κ. Νικόλαος Καλαντζής


Την παρέμβαση του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για να ανακληθεί η απόφαση κλεισίματος του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Θεσπρωτικό, ζήτησε με επιστολή του ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής. Ακόμη ο δήμαρχος Ζηρού στο πλαίσιο εντατικοποίησης των ενεργειών για την αποτροπή ή παράταση λειτουργίας του συγκεκριμένου υποκαταστήματος απέστειλε σχετικές επιστολές τόσο στον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, όσο και στον υπουργό Επενδύσεων και Ανάπτυξης κ. Άδωνη Γεωργιάδη, αλλά και το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Ιωάννη Στουρνάρα, ζητώντας τη θεσμική τους παρέμβαση.

Μεταξύ άλλων ο κ. Καλαντζής επισημαίνει τις βλαπτικές συνέπειες που θα έχει για την οικονομική δραστηριότητα και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής η απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς. Επισυναπτόμενα εστάλησαν στον πρωθυπουργό, τους υπουργούς και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, τόσο το ψήφισμα που ομόφωνα ενέκρινε πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και υπομνήματα διαμαρτυρίας του επιχειρηματικού και επαγγελματικού κόσμου της περιοχής.

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Καλαντζής ο οποίος την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου απάντησε με μία ιδιαίτερα αυστηρή επιστολή προς την Τράπεζα Πειραιώς, σημειώνει: “Μπορεί τα μέτρα προστασίας από τον κορωναϊό και η απαγόρευση της κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί σε όλη τη χώρα, να μη μας επιτρέπουν να οργανώσουμε δια ζώσης παραστάσεις διαμαρτυρίας στην Τράπεζα και κινητοποιήσεις όπως πράξαμε πριν από δύο χρόνια αντιδρώντας στην απόφαση της Εθνικής Τράπεζας να κλείσει το αντίστοιχο υποκατάστημα, ωστόσο καθημερινά αναδεικνύουμε το ζήτημα ασκούμε πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση και δίνουμε έναν πολύπλευρο αγώνα. Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο για να αρθεί η συγκεκριμένη ανάλγητη και αρνητική απόφαση ή τουλάχιστον να επιτευχθεί παράταση της λειτουργίας του υποκαταστήματος. Γνωρίζουμε ότι προσπάθεια δεν είναι εύκολη διότι η Τράπεζα έχει πάρει τις αποφάσεις της, ωστόσο δεν καταθέτουμε τα όπλα. Τον αγώνα αυτό σας καλώ να τον δώσουμε από κοινού και με σθένος, μέχρι το τέλος”.     

ΠΡΟΣ: κ. ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ

Αναγνωρίζοντας ότι προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε με υπευθυνότητα όλα τα σοβαρά και κρίσιμα ζητήματα στον πολυμέτωπο αγώνα αυτής της ιδιαίτερα δύσκολης συγκυρίας, προσπάθεια την οποία στηρίζουμε με μεγάλη επιμονή, θα ήθελα να σας εκθέσω με την παρούσα επιστολή, ένα ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα που έχει ανακύψει στον Δήμο μας και να ζητήσω την άμεση παρέμβαση και στήριξή σας.

Αφορά στη στάση της Τράπεζας Πειραιώς η οποία αποφάσισε να αναστείλει, εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, αλλά και της έντονης κοινωνικοοικονομικής κρίσης (!) το υποκατάστημα στο Θεσπρωτικό, το οποίο είναι και το μοναδικό που λειτουργεί στην ευρύτερη περιοχή, εξυπηρετώντας επιχειρήσεις, επαγγελματίες, αγρότες και κατοίκους περισσότερων από 40 κοινοτήτων και οικισμών, μίας περιοχής με πολλές ιδιαιτερότητες. Επίσης εξυπηρετεί χιλιάδες συνταξιούχους που στην πλειονότητά τους δεν έχουν γνώσεις ηλεκτρονικών συναλλαγών και εξοικείωση με το διαδίκτυο.

Η υλοποίηση μιας τέτοιας απόφασης, η οποία όπως μας ενημέρωσαν οι αρμόδιοι της Τράπεζας θα εκτελεστεί το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους, είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει ντόμινο αρνητικών εξελίξεων στην περιοχή.

Δεν θα λειτουργήσει μόνο ως τροχοπέδη στην προσπάθεια της κυβέρνησης, της δημοτικής αρχής, αλλά και της δικής σας προσωπικής προσπάθειας να δώσετε  αναπτυξιακές προοπτικές στην χώρα και την Περιφέρεια, αλλά δύναται να αυξήσει δραματικά και τον κίνδυνο διάδοσης της COVID 19.

Οι κάτοικοι του Θεσπρωτικού και της ευρύτερης περιοχής, θ' απαιτηθεί να ταξιδέψουν δεκάδες χιλιόμετρα για να εξυπηρετηθούν από τραπεζικά καταστήματα άλλων πόλεων, με ότι αυτό συνεπάγεται σε ταλαιπωρία και κόστος, αλλά και για την επιβάρυνση τραπεζικών καταστημάτων που ήδη είναι στα όριά τους και παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός.

Η τοπική αγορά που σε πείσμα των καιρών προσπαθεί να αντέξει και να σταθεί όρθια, θα δεχτεί βαρύτατο πλήγμα που για κάποιες επιχειρήσεις μπορεί να είναι και η 'χαριστική βολή'.

Αφού σας μεταφέρω την έντονη διαμαρτυρία σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου και την αγανάκτηση όλων των επαγγελματιών, επιχειρηματιών, αγροτών και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Θεσπρωτικού, σας ζητώ, σταθμίζοντας τα ανωτέρω, αλλά και όσα υπογραμμίζουν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου στο ομόφωνο ψήφισμα το οποίο σας επισυνάπτουμε, να παρέμβετε αποφασιστικά για να αρθεί η καταδικαστική για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς.

Όπως με τα μέτρα προστασίας από την COVID 19, έτσι και εδώ χρειάζεται να μπει πάνω απ' όλα ο άνθρωπος και όχι τα όποια κέρδη των τραπεζών τις οποίες έχουν στηρίξει στο έπακρο το κράτος και οι πολίτες.

Αναμένουμε τις ενέργειες σας και παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία  αλλά και πρόσθετη ενημέρωση σχετικά με το φλέγον αυτό ζήτημα.

 ΠΡΟΣ: κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: Αναστολή λειτουργίας του Υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Θεσπρωτικό

Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Με την παρούσα θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την απόλυτη αντίθεσή μας, αλλά και να σας μεταφέρουμε την έντονη αγωνία, διαμαρτυρία, αλλά και αγανάκτηση των επιχειρηματιών και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Θεσπρωτικού Δήμου Ζηρού Ν. Πρέβεζας, για την απόφαση της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς να αναστείλει την λειτουργία του τοπικού υποκαταστήματος στο τέλος του έτους. Υπενθυμίζουμε ότι πριν από περίπου δύο ανάλογη απόφαση έλαβε και η Εθνική Τράπεζα η οποία ανέστειλε τη λειτουργία του Τοπικού υποκαταστήματος Θεσπρωτικού με συνέπεια το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς να είναι το μοναδικό στην περιοχή και να καλύπτει σχεδόν αποκλειστικά τις ανάγκες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. 

 

Κύριε Υπουργέ

 

Όπως καλά γνωρίζετε διανύουμε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο με την πανδημία σε έξαρση και με έντονα τα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, όπου οι συμπολίτες επιχειρηματίες, επαγγελματίες και αγρότες αλλά και ολόκληρη η κοινωνία δοκιμάζονται. Σ’ αυτή λοιπόν την κρίσιμη περίοδο η αναστολή λειτουργίας και του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Θεσπρωτικό θα δημιουργήσει πρόσθετα –ανυπέρβλητα- προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων και βέβαια θα λειτουργήσει ανασταλτικά στις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής μας, για τις οποίες αγωνιζόμαστε καθημερινά ως Δημοτική Αρχή, αλλά και η κυβέρνηση, κι εσείς προσωπικά, για το σύνολο της χώρας.

Επίσης θα πλήξει σοβαρά τους ηλικιωμένους συνταξιούχους οι οποίοι θ' αναγκαστούν σε μεγάλη ταλαιπωρία, ταξιδεύοντας δεκάδες χιλιόμετρα μακριά για να εξυπηρετηθούν από άλλο υποκατάστημα της Τράπεζας με ότι αυτό συνεπάγεται σε κόστος και χρόνο, αλλά και τους κινδύνους διάδοσης της COVID 19.

Εδώ πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι δεν είναι μόνο οι κάτοικοι του Θεσπρωτικού, των οποίων τις ανάγκες εξυπηρετεί το συγκεκριμένο υποκατάστημα, αλλά και πολλοί ακόμη, κυρίως ηλικιωμένοι απομακρυσμένων Κοινοτήτων των όμορων Δήμων Δωδώνης και Πρέβεζας, ενώ κατά τη θερινή περίοδο, εξυπηρετούνται και οι χιλιάδες επισκέπτες και τουρίστες της περιοχής.

Για να σταματήσει η έντονη αναστάτωση των επιχειρηματιών, των κατοίκων και κοινωνικών φορέων της περιοχής ζητάμε, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, να παρέμβετε άμεσα στην κατεύθυνση της αποτροπής του κλεισίματος του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Θεσπρωτικό. 

Ως δημοτική αρχή ζητάμε:

1. Να αρθεί άμεσα η απόφαση αναστολής λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Θεσπρωτικό.

2. Να ληφθούν υπόψη τα σοβαρότατα προβλήματα που θα δημιουργήσει η αναστολή λειτουργίας του υποκαταστήματος. 

Και 3. Να γίνει προσπάθεια για περαιτέρω στήριξη της Τοπικής επιχειρηματικότητας των επαγγελματιών και αγροτών της ευρύτερης περιοχής.

Αναμένουμε να μας ενημερώσετε όσο πιο σύντομα μπορείτε για τις ενέργειές σας στην επίλυση ενός πολύ σοβαρού ζητήματος, το οποίο έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση και ανησυχία σε επιχειρηματίες, αγρότες και κοινωνικούς φορείς, οι οποίοι επί σειρά πολλών ετών στήριξαν την Τράπεζα Πειραιώς και ανέπτυξαν μαζί της σχέσεις εμπιστοσύνης.

ΠΡΟΣ: κ. Άδωνη Γεωργιάδη, υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων – Αντιπρόεδρο της Ν.Δ.

Θέμα: Αναστολή λειτουργίας του Υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Θεσπρωτικό

Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Με την παρούσα θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την απόλυτη αντίθεσή μας, αλλά και να σας μεταφέρουμε την έντονη αγωνία, διαμαρτυρία, αλλά και αγανάκτηση των επιχειρηματιών και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Θεσπρωτικού Δήμου Ζηρού Ν. Πρέβεζας, για την απόφαση της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς να αναστείλει την λειτουργία του τοπικού υποκαταστήματος στο τέλος του έτους. Υπενθυμίζουμε ότι πριν από περίπου δύο ανάλογη απόφαση έλαβε και η Εθνική Τράπεζα η οποία ανέστειλε τη λειτουργία του Τοπικού υποκαταστήματος Θεσπρωτικού με συνέπεια το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς να είναι το μοναδικό στην περιοχή και να καλύπτει σχεδόν αποκλειστικά τις ανάγκες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. 

Κύριε Υπουργέ

Όπως καλά γνωρίζετε διανύουμε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο με την πανδημία σε έξαρση και με έντονα τα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, όπου οι συμπολίτες επιχειρηματίες, επαγγελματίες και αγρότες αλλά και ολόκληρη η κοινωνία δοκιμάζονται. Σ’ αυτή λοιπόν την κρίσιμη περίοδο η αναστολή λειτουργίας και του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Θεσπρωτικό θα δημιουργήσει πρόσθετα –ανυπέρβλητα- προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων και βέβαια θα λειτουργήσει ανασταλτικά στις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής μας, για τις οποίες αγωνιζόμαστε καθημερινά ως Δημοτική Αρχή, αλλά κι εσείς ως υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, για το σύνολο της χώρας.

Επίσης θα πλήξει σοβαρά τους ηλικιωμένους - συνταξιούχους οι οποίοι θ' αναγκαστούν σε μεγάλη ταλαιπωρία, ταξιδεύοντας δεκάδες χιλιόμετρα μακριά για να εξυπηρετηθούν από άλλο υποκατάστημα της Τράπεζας με ότι αυτό συνεπάγεται σε κόστος και χρόνο, αλλά και για τη διάδοση της COVID 19.

Εδώ πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι δεν είναι μόνο οι κάτοικοι του Θεσπρωτικού, των οποίων τις ανάγκες εξυπηρετεί το συγκεκριμένο υποκατάστημα, αλλά και πολλοί ακόμη, κυρίως ηλικιωμένοι απομακρυσμένων Κοινοτήτων των όμορων Δήμων Δωδώνης και Πρέβεζας, ενώ κατά τη θερινή περίοδο, εξυπηρετούνται και οι χιλιάδες επισκέπτες και τουρίστες της περιοχής.

Για να σταματήσει η έντονη αναστάτωση των επιχειρηματιών, των κατοίκων και κοινωνικών φορέων της περιοχής ζητάμε, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, να παρέμβετε άμεσα στην κατεύθυνση της αποτροπής του κλεισίματος του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Θεσπρωτικό. 

Ως δημοτική αρχή ζητάμε:

1. Να αρθεί άμεσα η απόφαση αναστολής λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Θεσπρωτικό.

2. Να ληφθούν υπόψη τα σοβαρότατα προβλήματα που θα δημιουργήσει η αναστολή λειτουργίας του υποκαταστήματος. 

Και 3. Να γίνει προσπάθεια για περαιτέρω στήριξη της Τοπικής επιχειρηματικότητας των επαγγελματιών και αγροτών της ευρύτερης περιοχής.

Αναμένουμε να μας ενημερώσετε όσο πιο σύντομα μπορείτε για τις ενέργειές σας στην επίλυση ενός πολύ σοβαρού ζητήματος, το οποίο έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση και ανησυχία σε επιχειρηματίες, αγρότες, κοινωνικούς φορείς και κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι επί σειρά πολλών ετών στήριξαν την Τράπεζα Πειραιώς και ανέπτυξαν μαζί της σχέσεις εμπιστοσύνης.

 ΠΡΟΣ: κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΙΩΑΝΝΗ, ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Θέμα: Αναστολή λειτουργίας του Υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Θεσπρωτικό

Αξιότιμε κ. Διοικητά,

Με την παρούσα θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την απόλυτη αντίθεσή μας, αλλά και να σας μεταφέρουμε την έντονη αγωνία, διαμαρτυρία, αλλά και αγανάκτηση των επιχειρηματιών και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Θεσπρωτικού Δήμου Ζηρού Ν. Πρέβεζας, για την απόφαση της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς να αναστείλει την λειτουργία του τοπικού υποκαταστήματος στο τέλος του έτους. Υπενθυμίζουμε ότι πριν από δύο χρόνια ανάλογη απόφαση έλαβε και η Εθνική Τράπεζα η οποία ανέστειλε τη λειτουργία του Τοπικού υποκαταστήματος με συνέπεια το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς να είναι το μοναδικό στο Θεσπρωτικό και να καλύπτει σχεδόν αποκλειστικά τις ανάγκες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. 

Κύριε διοικητά,

Όπως καλά γνωρίζετε διανύουμε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο με την πανδημία σε έξαρση και με έντονα τα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, όπου οι συμπολίτες επιχειρηματίες, επαγγελματίες και αγρότες αλλά και ολόκληρη η κοινωνία δοκιμάζονται. Σ’ αυτή λοιπόν την κρίσιμη περίοδο η αναστολή λειτουργίας και του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Θεσπρωτικό θα δημιουργήσει πρόσθετα ανυπέρβλητα προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων και βέβαια θα λειτουργήσει ανασταλτικά στις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής μας, για τις οποίες αγωνιζόμαστε καθημερινά ως Δημοτική Αρχή.

Επίσης θα πλήξει σοβαρά τους ηλικιωμένους συνταξιούχους οι οποίοι θ' αναγκαστούν είτε να ταλαιπωρηθούν ταξιδεύοντας δεκάδες χιλιόμετρα μακριά για να εξυπηρετηθούν από άλλο υποκατάστημα της Τράπεζας με ότι αυτό συνεπάγεται σε κόστος και χρόνο.

Εδώ πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι δεν είναι μόνο οι κάτοικοι του Θεσπρωτικού, των οποίων τις ανάγκες εξυπηρετεί το συγκεκριμένο υποκατάστημα, αλλά και πολλοί ακόμη, κυρίως ηλικιωμένοι απομακρυσμένων χωριών των όμορων Δήμων Δωδώνης και Πρέβεζας, ενώ κατά τη θερινή περίοδο, εξυπηρετούνται και οι χιλιάδες επισκέπτες και τουρίστες της περιοχής.

Για να σταματήσει η έντονη αναστάτωση των επιχειρηματιών, των κατοίκων και κοινωνικών φορέων της περιοχής ζητάμε, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας να παρέμβετε άμεσα στην κατεύθυνση της αποτροπής του κλεισίματος του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Θεσπρωτικό. 

Ως δημοτική αρχή ζητάμε:

1. Να αρθεί άμεσα η απόφαση αναστολής λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Θεσπρωτικό.

2. Να ληφθούν υπόψη τα σοβαρότατα προβλήματα που θα δημιουργήσει η αναστολή λειτουργίας του υποκαταστήματος. 

Και 3. Να γίνει προσπάθεια για περαιτέρω στήριξη της Τοπικής επιχειρηματικότητας των επαγγελματιών και αγροτών της ευρύτερης περιοχής.

Αναμένουμε να μας ενημερώσετε όσο πιο σύντομα μπορείτε για τις ενέργειές σας στην επίλυση ενός πολύ σοβαρού ζητήματος, το οποίο έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση και ανησυχία σε επιχειρηματίες, αγρότες και κοινωνικούς φορείς, οι οποίοι επί σειρά πολλών ετών στήριξαν την Τράπεζα Πειραιώς και ανέπτυξαν μαζί της σχέσεις εμπιστοσύνης.

*Επισυναπτόμενα σας αποστέλλουμε το ομόφωνο ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ζηρού

 Με εκτίμηση

Καλαντζής Νικόλαος

Ο Δήμαρχος Ζηρού

 



 


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου