Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Νοεμβρίου 28, 2020

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σταθερά και μειωμένα τα δημοτικά τέλη - τι ειπώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο


Μπορεί στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο το οποίο έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης να κυριάρχησε το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων καθώς και η στάση που κράτησαν οι αντιδήμαρχοι, Δαρδαμάνης και Ακρίβης στον ΦΟΔΣΑ, όπως σας ενημερώσαμε, δείτε ΕΔΩ, ωστόσο την συνεδρίαση απασχόλησαν ζητήματα προ ημερήσιας διάταξης, αλλά και τα τακτικά θέματα με τα δημοτικά τέλη.

Συγκεκριμένα, για τα δημοτικά τέλη αποφασίστηκε να μην γίνει καμία αύξηση, να παραμείνουν δηλαδή ως έχει αλλά και σε κάποια απο αυτά να μειωθούν. Σταθερά παραμένουν τα κυριότερα δημοτικά τέλη, αυτά της καθαριότητας και του φωτισμού. Στα υπόλοιπα αποφασίστηκαν μειώσεις. 

Ως προ τα θέματα που έθεσαν δημοτικοί σύμβουλοι προτού ξεκινήσει η συνεδρίαση με τα τακτικά ζητήματα, ο επικεφαλής της παράταξης "Ανάπτυξη Τώρα", Γιώργος Νίτσας έθεσε ζητήματα όπως για τους οδικούς άξονες, σύνδεση Πρέβεζας με Ιόνια Οδό, τα επικίνδυνα σημεία τροχαίων ατυχημάτων στην Πρέβεζα, για το έργο με τις οπτικές ίνες καθώς και τον τρόπο λειτουργίας των συνεργείων και αν ο Δήμος ελέγχει την εξέλιξη των εργασιών.  

Ο δημοτικός σύμβουλος της Ανυπότακτης κίνησης, κ.Κωστόγιαννης μεταξυ θεμάτων αναφέρθηκε στα λύματα καθώς και στο γεγονός ότι αρκετά σημεία της πόλης έχουν μετατραπεί σε σκουπιδότοπους.

Συνεχίζοντας, ο κ.Κορωναίος ρώτησε ποια είναι τα έργα που απο πλευράς δημοτικής αρχής έχουν προταθεί έτσι ώστε να υλοποιηθούν μέσω του ταμείου ανάκαμψης. 

Ο δημοτικός σύμβουλος της Ανάπτυξης Τώρα, Γιώργος Ντόντης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα στήριξης των τοπικών αθλητικών σωματείων ποδοσφαίρου και συνεχίζοντας ανέφερε, το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα να συνεχιστεί με την άρση των περιοριστικών μέτρων, και για τον λόγο αυτό να σταλεί επιστολή την οποία θα συνυπογράφει και η τοπική ΕΠΣ. Επίσης να πραγματοποιηθούν απολυμάνσεις σε όλους τους αθλητικούς χώρους. 

Στα παραπάνω θέματα που τεθήκαν, απάντησε ο Δήμαρχος όπου σχετικά με τα σκουπίδια που ανέφερε ο κ.Κωστόγιαννης, ο κ.Γεωργάκος είπε πως τα ογκώδη τα πετάνε όπου βρουν, παρά τις συστάσεις που έχουν γίνει στους πολίτες. Επίσης, έχει γίνει προγραμματισμός για νέα μηχανήματα μέσω του πράσινου ταμείου αναφορικά με τα ογκώδη αντικείμενα. 

Συνεχίζοντας ο κ.Γεωργάκος στα ζητήματα που έθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι, και σε σχέση με το ταμείο ανάκαμψης, δήλωσε πως στόχος μας είναι να κάνουμε μελέτες, συγκεκριμένες μελέτες για να μπορέσουμε να εντάξουμε έργα σε αυτό το χρηματοοικονομικό εργαλείο. Για την σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό, ο κ.Γεωργάκος ανέφερε πως σε επικοινωνία που είχε με την Περιφέρεια και με τον Αντιπεριφερειάρχη, κ.Ιωάννου είναι πως προχωράει, δίχως όμως να δίνει περισσότερα στοιχεία και λεπτομέρειες.

Για το έργο των οπτικών ινών ο κ.Γεωργάκος δήλωσε πως η αποκατάσταση είναι πολύ καλή και πως παρακολουθείται από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, ενώ για τα σημεία που καταγράφονται συχνά τροχαία ατυχήματα, ανέφερε πως θα παρθούν επιπλέον μέτρα στα σημεία αυτά. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου