Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 03, 2020

ΠΡΕΒΕΖΑ: Προκλητικά τυπική "απάντηση" για ένα κομβικής σημασίας έργο


Ένα κομβικής σημασίας έργο, όχι μόνο για την Πρέβεζα, αλλά για ολόκληρη την Ήπειρο και όχι μόνο, αποτελεί η σύνδεση - της Πρέβεζας - με την Ιόνια Οδό.

Μπορεί και αυτό το έργο να έχει προταθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης, όπως γνωστοποίησε ο Περιφερειάρχης σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας, αλλά στην ίδια ανακοίνωση ξεκίνησε λέγοντας "Αγώνα δρόμου στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου έκαναν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο φάκελος για το έργο Ιωάννινα- Κακαβιά, ο οποίος τη Δευτέρα υποβλήθηκε στο αρμόδιο Υπουργείο  προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα χρηματοδότησής του από το Ταμείο Ανάκαμψης".

Έχω αναφερθεί σε παλαιότερα σχετικά δημοσιεύματα, πως επίσης το Ιωάννινα - Κακαβιά το οποίο αποτελεί φυσική συνέχεια της Ιόνιας Οδού, είναι σπουδαίας σημασίας. 

Άρα, δεν θεωρώ πως τίθενται ζητήματα τοπικισμού !

Επίσης στα ίδια δημοσιεύματα, ανέφερα πως πάντοτε προκρίνονταν το Ιωάννινα - Κακαβιά και πως πουθενά στα τεφτέρια των εκάστοτε αρμοδίων Υπουργών, δεν υπήρχε η σύνδεση της Πρέβεζας, πράγμα για το οποίο επιφυλάσσομαι ιδιαίτερα αν και όποτε γίνει, παρά την αναφορά της Περιφέρεια Ηπείρου πως "Μετά από πολυετή καθυστέρηση, φαίνεται ότι θετική κατάληξη θα έχει και η μελέτη για την οδική σύνδεση Καμπή- Γέφυρα Καλογήρου – Πρέβεζα, καθώς έχει δοθεί εντολή στον μελετητή να την ολοκληρώσει εντός ενός διμήνου"

Για το θέμα, θεωρώ πως "μίλησε" το δημοσίευμα, Ούτε ένας από την Πρέβεζα δεν βρέθηκε να υψώσει ανάστημα; Ούτε ένας καθώς έτυχε  μεγάλης ανταπόκρισης από πλευράς των αναγνωστών. 

Επίσης ένα θέμα που προκάλεσε μεγάλο θόρυβο ήταν διάλυση της σύμβασης για την εκπόνηση της μελέτης «Σύνδεση της Ε.Ο. Ηγουμενίτσας- Πρέβεζας με την Εγνατία Οδό (τμήμα Παραμυθιά- Μεσοπόταμος)» και για το οποίο μόνο ο Δήμος Πάργας εξέδωσε ανακοίνωση, δείτε ΕΔΩ , (ο Δήμος της Καρδιάς μας ΑΦΑΝΤΟΣ) λες και ο Δήμος Πρέβεζας δεν έχει συμφέρον από την υλοποίηση του έργου..

Να σημειώσουμε πως η παράταξη Ορίζοντες Ηπείρου, με επικεφαλής τον Σπύρο Ριζόπουλο για το εν λόγο θέμα προσφεύγουν στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας, δείτε ΕΔΩ , οι παρατηρήσεις της οποίας αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον !

Στα ευχάριστα, η υπογραφή του μεγάλου έργου για τον αυτοκινητόδρομο Άκτιο - Αμβρακία, δείτε ΕΔΩ

Στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής, ερωτηθείς ο Δήμαρχος Πρέβεζας από τον επικεφαλής της "Ανάπτυξης Τώρα" Γιώργο Νίτσα για τους οδικούς άξονες, ο κ.Γεωργάκος για την σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό, αρκέστηκε να πει πως "σε επικοινωνία που είχα με την Περιφέρεια και με τον Αντιπεριφερειάρχη, κ.Ιωάννου είναι πως προχωράει", αυτή ήταν και η απάντηση που έδωσε ο κ.Γεωργάκος, τόσο απλά, τόσο λιτά, τόσο τυπικά στα όρια της προκλητικότητας  για αυτό το φλέγον ζήτημα της πόλης και όχι μόνο !

Πάντως, δεν μπορεί ένα τόσο μεγάλο ζήτημα να τύχει τέτοιας απάντησης δια στόματος του Δήμαρχου Πρέβεζας...

Από την άλλη, όταν θα γίνει η ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα τους οδικούς άξονες, οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης δεν θα πρέπει να αρκεστούν στην παραπάνω απόκριση...

Χρήστος Ανεμοζάλης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου