Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Ιανουαρίου 22, 2021

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σύντομα στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της Λαϊκής Αγοράς


Στο δημοτικό συμβούλιο και σύντομα μάλιστα αναμένεται να τεθεί το ζήτημα της λειτουργίας της λαικής αγοράς.

Για την ίδρυση της όμως απαιτείται το σχετικό - νόμιμο πλαίσιο - έτσι ώστε να μην υπάρξουν καταστάσεις όπως είχε συμβεί με το προηγούμενο καθεστώς λειτουργίας της.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του PrevezaBest, για την δημοτική αρχή  η επαναλειτουργία της λαικής αγοράς αποτελούσε προεκλογική δέσμευση, και έτσι ο Δήμαρχος, κ.Γεωργάκος το θέμα το "έτρεξε" μόνος του, παρότι αυτό είναι στις αρμοδιότητες του αντιδημάρχου, κ.Γρ.Κουμπή.

Σε κάθε περίπτωση η ίδρυση και η λειτουργία της λαικής αγοράς αναμένεται πολύ σύντομα να έρθει ως θέμα συζητήσεως στο δημοτικό συμβούλιο.

Στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Δήμαρχος Πρέβεζας, κ.Γεωργάκος, στις 11/1/2021 στο Ράδιο Πρέβεζα και στην εκπομπή "Όλα στον Αέρα" με τον Χρήστο Ανεμοζάλη, για το θέμα της λαικής αγοράς είχε αναφέρει τα εξής:

"Πρέπει να ζητήσουμε κατ'εξαίρεση, μέσα από ένα νομοσχέδιο που θα περάσει από το Υπουργείο Ανάπτυξης, την κατ'εξαίρεση  δημιουργία λαικής αγοράς. Μάλιστα, όταν πήγα στον κ.Σταμπουλίδη (Γενικός Γραμματέας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή) μου είπε πως είστε από τις ελάχιστες περιοχές στην Ελλάδα που δεν έχετε λαική. Όμως, - όταν έρθει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο - θα αναμένω να ακούσω όλες τις τοποθετήσεις των δημοτικών παρατάξεων, για αυτό το θέμα, όλοι θα τοποθετηθούν. Η κοινωνία της Πρέβεζας, πολλές φορές έχει αντιδράσει για τις λαικές αγορές και επί του κ.Κλάπα και επί του κ.Μπαίλη, και μένα ήρθαν με βρήκαν στην αρχή, ενώ η προεκλογική δέσμευση είναι να συνεχίσουμε και να φτιάξουμε μια λαική αγορά και μπορώ να πω, πως αρκετός κόσμος με ψήφισε γι'άυτό. Απο εκεί και πέρα όμως την απόφαση την παίρνει το Δημοτικό Συμβούλιο, περνάει από την Τοπική Κοινότητα Πρέβεζας, περνάει από την ποιότητα ζωής. Έχω ετοιμάσει τα σχέδια, περίπου 40 θέσεις είναι για την λαική αγορά, τόσες θεωρούμε ανάλογα με τον πληθυσμό, μοιράζονται σε κατηγορίες. Από εκεί και πέρα περιμένω την τοπική κοινότητα Πρέβεζας, το συμβούλιο ποιότητας ζωής και η συνέχεια στο δημοτικό συμβούλιο" .

"Πολλοί θεωρούν ότι η λαική αγορά λειτουργεί αντιεπαγγελματικά, για τα οπωροπωλεία, οτιδήποτε έχει να κάνει με τις θέσεις, εδώ όμως θα καταθέσει ο καθένας τα επιχειρήματά του και η απόφαση θα είναι συλλογική . Θεωρώ σχετικά με την απόφαση ότι θα πρέπει να υπάρχει, όχι μια μικρή πλειοψηφία, αλλά απόλυτη (πλειοψηφία). Η λαική αγορά απασχολεί τον Δήμο μας, και υπάρχουν παραγωγοί οι οποίο βρίσκονται και στον Λούρο και στο Ζάλογγο και στην Πρέβεζα που θέλουν να φέρουν τα προιόντα τους, είτε από τον πρωτογενή τομέα, είτε από το χωράφι τους κτλ".

Παρακολουθήστε στο ηχητικό απόσπασμα τη δήλωση του δημάρχου για την Λαική Αγορά (από 26:10 - 29:20)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου