Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Μαρτίου 10, 2021

ΠΡΕΒΕΖΑ: Οι 13 μεγάλες προτεραιότητες

Γράφει ο Βασίλης Ιωάννου

«Οι πολίτες αναμένουν πλέον συγκεκριμένες πρωτοβουλίες»

Όπως έχω ξαναγράψει, το 2021 ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς από την άποψη των χρηματοδοτικών εργαλείων και αυτό αποτελεί μια καλή ευκαιρία για την περιοχή μας, να αξιοποιήσουμε Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς πόρους και να δρομολογήσουμε λύσεις στα χρόνια προβλήματα και τις πολλές εκκρεμότητες που υπάρχουν. 

Γι’ αυτό το λόγο η Περιφέρεια και οι Δήμοι του νομού, θα πρέπει τώρα με ρεαλισμό και σχέδιο, να ωριμάσουν τις προτάσεις τους και να τις προωθήσουν προς χρηματοδότηση. 

Το προηγούμενο διάστημα, με την αρθρογραφία, τους σχολιασμούς, τις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές μου παρεμβάσεις, επιχείρησα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να αναδείξω πολλά από τα προβλήματα της Πρέβεζας. 

Πολλές φορές κατέφυγα και σε αυστηρή, αλλά καλόπιστη κριτική, με στόχο να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι και να αναλάβουν τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, για την αντιμετώπισή τους. 

Αυτό σκοπεύω να συνεχίσω και στο επόμενο διάστημα και ειλικρινά εύχομαι οι φορείς της Αυτοδιοίκησης να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναμετρηθούν θετικά με τις προκλήσεις της εποχής. 

Ειδικότερα η Δημοτική Αρχή Πρέβεζας, ξεπερνώντας τα μέχρι τώρα λάθη, με τη γνώση και την εμπειρία που απέκτησε, σε συνεργασία με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και όλους τους φορείς , οφείλει και πρέπει να θέσει επιτέλους το σχέδιό της σε τροχιά υλοποίησης.. 

Γιατί είναι γεγονός, ότι 18 μήνες τώρα, πέρα από τα «επικοινωνιακά σόου και τα λόγια κενού περιεχομένου», το μόνο που έχει να επιδείξει είναι η διαχείριση των έργων που κληρονόμησε από την προηγούμενη δημοτική αρχή κι αυτή όχι πάντα με τον καλύτερο τρόπο. 

Θα επαναλάβω για μια ακόμη φορά, ότι αν δεν αξιοποιηθεί αυτή η χρονιά και δεν αναληφθούν από τώρα οι ανάλογες πρωτοβουλίες, τότε οι πολλές εκκρεμότητες που υπάρχουν και οι υποσχέσεις που έχουν δοθεί θα παραμείνουν ανεκπλήρωτες. Θα επισημάνω από αυτές τις εκκρεμότητες-προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Πρέβεζα, τις 13 πιο σημαντικές, για τις οποίες οι πολίτες αναμένουν από το Δήμο και την Περιφέρεια συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ώστε να υπάρξουν σύντομα θετικά αποτελέσματα: . 

1.Οι οδικές συνδέσεις της Πρέβεζας με τους αυτοκινητοδρόμους και η ουσιαστική βελτίωση της παραλιακής Εθνικής Οδού. 

2. Η ανέγερση νέου νοσοκομείου και η στήριξη του υπάρχοντος, με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και σύγχρονο εξοπλισμό. 

3. Η ολοκλήρωση των βασικών υποδομών του λιμανιού, η άμεση επισκευή και επέκταση των κρηπιδωμάτων και η λειτουργία υδατοδρομίου. 

4. Η ολοκλήρωση και ο εκσυγχρονισμός των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, κυρίως στην παράκτια ζώνη και η χωρική επέκταση της ΔΕΥΑ. 

5. Η κάλυψη των μεγάλων ελλείψεων στη σχολική στέγη, με προτεραιότητα στην κατασκευή του Μουσικού Σχολείου 

6. Η κατασκευή σύγχρονου κλειστού κολυμβητηρίου, η συντήρηση των αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών και η επαναλειτουργία του Θερινού Κινηματογράφου.

7. Η ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, με έμφαση στην προώθηση της ανακύκλωσης.. 

8.Η κατασκευή νέου κοιμητηρίου και η σταδιακή συντήριση-ανάπλαση του υπάρχοντος. 

9. Η αξιοποίηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), με στόχο σε πρώτη φάση να βελτιωθούν οι συνθήκες κυκλοφορίας και στάθμευσης. 

10. Η ορθολογική αξιοποίηση της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας και των εγκαταλειμμένων κτιρίων και στρατοπέδων, προς όφελος της τοπικής ανάπτυξης και της βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών.. 

11. Η ολοκλήρωση των αναγκαίων έργων υποδομής, από την Κυανή Ακτή μέχρι τον Παντοκράτορα, συμπεριλαμβάνοντας τη συντήρηση του κάστρου και των φυλακών. 

12. Η επιτάχυνση των διαδικασιών για την κατασκευή και αποτελεσματική λειτουργία του καταφυγίου αδέσποτων ζώων. 

13. Τέλος μία από τις πιο σοβαρές ευθύνες των φορέων και της τοπικής κοινωνίας, είναι η έμπρακτη στήριξη και αναβάθμιση των δομών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (τμήμα Λογιστικής &Χρηματοοικονομικής και ΑΕΝ ), που λειτουργούν στην Πρέβεζα. 

Είναι αυτονόητο ότι η σειρά καταγραφής είναι τυχαία και ασφαλώς υπάρχουν και άλλα προβλήματα που χρονίζουν και θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν στον ήδη μακρύ κατάλογο, όπως πχ η ΒΙΠΕ, οι επεκτάσεις στο σχέδιο πόλης, η αξιοποίηση των χώρων πρασίνου κλπ. 

Το ζητούμενο είναι να μπουν τώρα οι βάσεις, ώστε στη 10ετία που διανύουμε αυτές οι ανάγκες να έχουν αντιμετωπιστεί στο σύνολό τους και η περιοχή να οδηγηθεί ασφαλέστερα στο δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου