Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Μαρτίου 22, 2021

Ζαχαράκη στο Ράδιο Πρέβεζα "Το καλοκαίρι του 2021 θα είναι καλύτερο από το 2020"

ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

Στο Ράδιο Πρέβεζα 93.0 και στην εκπομπή "Όλα στον Αέρα" με τον Χρήστο Ανεμοζάλη, μίλησε η Υφυπουργός Τουρισμού, κα Σοφία Ζαχαράκη.

"Τέσσερα χρόνια μετά δεν τους ξεχνώ και τους ευχαριστώ πάρα πολύ γιατί το 2017 η ΝΟΔΕ Πρέβεζας καθώς και η ΔΗΜΤΟ, κάλεσε μία νέα κοπέλα για ένα δύσκολο θέμα, δείτε το δημοσίευμά μας που είχαμε κάνει Με τέτοιους ανθρώπους η ΝΔ έχει ελπίδα, ειδάλλως δεν υπάρχει καμία σωτηρία !" ανέφερε η Υφυπουργός Τουρισμού κα Ζαχαράκη έπειτα από σχετική ερώτηση .

Για την επανεκκίνηση του Τουρισμού εν μέσω πανδημίας

"Είναι ένα απαιτητικό εγχείρημα και για μένα αποτελεί πρόκληση, ο Υπουργός (κ.Θεοχάρης) έδωσε την ημερομηνία υποδοχής των ταξιδιωτών την 14η Μαίου, είπαμε όμως, αν επιτρέψουν οι συνθήκες, τότε μπορεί να ανοίξει και νωρίτερα από συγκεκριμένες χώρες που έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό, τη δυνατότητα προσέλευσης, πχ Ισραήλ, Μ.Βρετανία αλλά πάντα υπό την προυπόθεση να προχωρά το ζήτημα του εμβολιασμού και βεβαίως να μην προκύψουν άλλα ζητήματα όπως οι μεταλλάξεις κτλ.

"ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ" !

"Με τους αντιπεριφερειάρχες Τουρισμού και με τους εντεταλμένους συμβούλους των Περιφερειών συζητάμε διαδικτυακά για τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αλλά βέβαια φέτος έχουμε στη φαρέτρα μας τα εμβόλια και τα τεστ".

"ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΗΜΑΣΤΑΝ ΠΕΡΥΣΙ".

Για τον περιπατητικό τουρισμό

"Η Πρέβεζα έχει περισσότερες από 11 οριοθετημένες περιπατητικές διαδρομές. Για την προώθηση τα Υπουργεία θα βοηθήσουν και μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, εκεί θα υπάρξει ενίσχυση και με την συνδρομή της αυτοδιοίκησης, πάντα όμως με σεβασμό στο περιβάλλον και στην ήπια ανάπτυξη. Δράσεις μέσω του Ταμείου Ανάπτυξης, Δράσεις μέσω των Υπουργείων (Τουρισμού & Περιβάλλοντος) για να ενισχύσουμε τον περιπατητικό τουρισμό, κάτι που είναι μια μοναδική ευκαιρία εξωστρέφειας. Είναι από τις περιπτώσεις που θα πρέπει να στοχεύσουμε" !

"Ο Αντιπεριφερειάρχης υπεύθυνος για την Τουριστική Ανάπτυξη της Περιφέρειας Ηπείρου κος Ιωάννου είναι από τους πολύ πεπειραμένους και πάντοτε ακούμε με πολύ μεγάλο σεβασμό την άποψη του, αυτό που πάντοτε βάζει πολύ ψηλά είναι το θέμα της επιμόρφωσης και της μετεκπαίδευσης, άρα της ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού".

"Το φετινό καλοκαίρι θα πάει καλύτερο (από πέρυσι) ειδικά για την περιοχή σας είδα κάποια στοιχεία που είναι ελπιδοφόρα. Ο εσωτερικός τουρισμός θα συνεχίζει να στηρίζει την περιοχή (της Πρέβεζας) η οποία έχει φοβερό αποτύπωμα, διότι έχει μεγάλη δυνατότητα να παρουσιάσει ένα συνολικό τουριστικό προιόν το οποίο έχει να κάνει με την γαστρονομία, με το πολιτιστικό αποτύπωμα, με απίστευτο αρχαιολογικό πλούτο και βέβαια το κομμάτι του οικοτουρισμο".

"Χρειάζεται μια τουριστική στρατηγική, μια ανάπτυξη του τουριστικού προιόντος που να στοχεύει σε αυτό το πολυδιάστατο που θα φέρει τον ταξιδιώτη".

"ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ"

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο ηχητικό από 1:40 - 20:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου