Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Μαρτίου 23, 2021

Η Πρέβεζα στην τρίτη θέση των προτιμήσεων των Σκανδιναβών για το 2021 !


Οι Σκανδιναβοί επιθυμούν να επισκέπτονται την Ελλάδα με πιστοποιητικό δοκιμής Covid-19 ή εμβολιασμού αναφέρει σε τίτλο του το τουριστικό portal news.gtp.gr.

Στο κείμενο αναφέρονται ποιοι είναι οι προτιμήσεις των Σκανδιναβών για το 2021, με την Πρέβεζα να καταλαμβάνει την Τρίτη θέση !!

«Οι Σκανδιναβοί είναι πρόθυμοι να ταξιδέψουν στην Ελλάδα φέτος, είτε με αρνητικό τεστ Covid-19 PCR είτε με πιστοποιητικό εμβολιασμού», δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο διευθυντής του γραφείου του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού του ΕΟΤ στη Σκανδιναβία Παύλος Μουρμάς. Μιλώντας κατά τη διάρκεια του Greek Panorama Virtual Tourism Expo που πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαρτίου, ο Μουρμάς είπε ότι πάνω από 700.000 άτομα έχουν εμβολιαστεί στη Σκανδιναβία μέχρι στιγμής, ενώ περίπου 7 εκατομμύρια έχουν λάβει δοκιμή Covid-19. «Θα είναι πολύ πιο εύκολο για τους Σκανδιναβούς να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες φέτος, εάν οι κυβερνήσεις [σε αυτές τις χώρες] αποφασίσουν να εγκρίνουν πιστοποιητικό εμβολιασμού», δήλωσε ο Μούρμας. Οι Σκανδιναβικοί ταξιδιωτικοί πράκτορες αναμένουν επίσης ότι ένα ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού Covid-19 θα διευκόλυνε τις προσπάθειες για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας κοροναϊού και την επανεκκίνηση των διεθνών ταξιδιών. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Σουηδών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων και Τουριστικών Επιχειρήσεων - SRF, Didrik von Seth, η Σουηδία έχει δεσμευτεί να έχει ετοιμάσει ένα σύστημα πιστοποιητικού εμβολιασμού έως την 1η Ιουνίου. Επιπλέον, πολλοί προορισμοί, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, ανακοίνωσαν ότι θα λάβουν επισκέπτες φέτος, είτε με αρνητικό τεστ PCR είτε με πιστοποιητικό εμβολιασμού. Σε αυτήν την περίπτωση, «περισσότερα άτομα θα μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς την απαίτηση δοκιμής PCR. Και θα είναι ένας πιο ομαλός τρόπος, από άποψη εφοδιαστικής, να ταξιδέψετε στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι », δήλωσε ο von Seth κατά τη διάρκεια της ελληνικής έκθεσης Panorama Virtual. Οι Σκανδιναβικοί ταξιδιωτικοί πράκτορες εκφράζουν αισιοδοξία

Εν τω μεταξύ, οι Σκανδιναβικοί ταξιδιωτικοί πράκτορες ετοιμάζονται για την καλοκαιρινή σεζόν και αναζητούν ηλιόλουστους προορισμούς όπως η Ελλάδα. Σύμφωνα με τον Παύλο Μούρμα του ΕΤΠ, το 2019 η Ελλάδα δέχθηκε 963.000 επισκέπτες από τις σκανδιναβικές χώρες, οι οποίες διανεμήθηκαν από οκτώ μεγάλους ταξιδιωτικούς πράκτορες (εκτός από την TUI). 

Φέτος, η προγραμματισμένη χωρητικότητα των σκανδιναβικών ταξιδιωτικών πρακτορείων για την Ελλάδα ανέρχεται σε 860.000 θέσεις, η οποία μειώθηκε μόνο κατά 12% σε σύγκριση με το 2019. "Αυτό δείχνει ότι υπάρχει μεγάλη προοπτική για την Ελλάδα και ότι οι ταξιδιωτικοί πράκτορες αισθάνονται πιο αισιόδοξοι για την καλοκαιρινή σεζόν του 2021 σε σύγκριση με το 2020", σημείωσε ο Μουρμάς.

Κατανεμημένη, η χωρητικότητα των θέσεων από τη Σουηδία στην Ελλάδα είναι 32,7%. από τη Δανία στο 30 τοις εκατό από τη Νορβηγία στο 22,5 τοις εκατό και από τη Φινλανδία στο 13 τοις εκατό. 

Το νησί της Κρήτης έρχεται πρώτο στις προτιμήσεις των Σκανδιναβών ταξιδιωτών φέτος με χωρητικότητα 343.000 θέσεων. Η Ρόδος είναι δεύτερη με 206.000 θέσεις και η Πρέβεζα τρίτη με 71.000 θέσεις. 

Άλλοι προτιμώμενοι ελληνικοί προορισμοί περιλαμβάνουν τη Ζάκυνθο, τη Σκιάθο, τη Σαντορίνη και τη Λήμνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου