Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Μαΐου 13, 2021

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η υπόθεση διεκδίκηση των πρώην στρατοπέδων έφερε νέους συσχετισμούς στο Δημοτικό Συμβούλιο ! Ανατροπές στην ψηφοφορία !

Κοινή αντίληψη των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου για τα πρώην στρατόπεδα του Δήμου 

Με μοναδικό θέμα τα πρώην Στρατόπεδα – Φρούρια του Δήμου Πρέβεζας και την αξιοποίηση ακινήτου – πρώην Στρατοπέδου «Περδίκη – Πυλάδη» συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης 12/5 το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας.

Κατά τη συνεδρίαση υπήρξε κοινή αντίληψη των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου για την διεκδίκηση και την απόδοση των ακινήτων στην κοινωνία της Πρέβεζας. 

Συγκεκριμένα έπειτα την τοποθέτηση των επικεφαλής των παρατάξεων, οι οποίες συνοψίστηκαν σε τρία βασικά σημεία, 1) Απόδοση των κάστρων στην κοινωνία, 2) να σταματήσει η δημοπρασία του κάστρου του Αγίου Γεωργίου που είναι προγραμματισμένη για 4/6 και 3)συνολική διαπραγμάτευση όλων των κάστρων, το δημοτικό συμβούλιο κλήθηκε να ψηφίσει. 

Έτσι λοιπόν κατατέθηκαν δύο προτάσεις.

Η πρώτη ήταν αυτή του Δημάρχου κου Γεωργάκου που συνδιαμορφώθηκε με του Δημοτικού Συμβούλου της Δημοτικής Συνεργασίας, Παύλου Σαραμπασίνα και η οποία ανέφερε: Να σταματήσει άμεσα η δημοπρασία για το κάστρο του Αγίου Γεωργίου, συνέχεια των διαπραγματεύσεων για όλα τα στρατόπεδα με το δικαίωμα επιφανείας, απαραίτητο έλεγχο των ακινήτων ως προς ιδιοκτησίες, ως προς το εμβαδόν του χώρου κ.α. 

Και η Δεύτερη πρόταση ήρθε από τον επικεφαλής της Δημοτικής Συνεργασίας, κο Μπαίλη η οποία ανέφερε  να σταματήσει άμεσα η διαδικασία της δημοπρασίας του Κάστρου του Αγίου Γεωργίου, διάλογο με την ηγεσία του Υπουργείου συνολικά για όλα τα στρατόπεδα χωρίς αντίτιμο. Πρόταση και η οποία ψηφίστηκε με 17 ψήφους έναντι 13 αυτής του Δημάρχου κου Γεωργάκου. 

Με την πρόταση του κου Μπαίλη συντάχθηκαν οι παρατάξεις "Ανάπτυξη Τώρα" και Λαική Συσπείρωση" ενώ υπέρ της πρότασης Μπαίλη, ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Στροφής στο "Μέλλον" Ανωγιάτης και Κωστούλας, ενώ ο επικεφαλής κος Φονταράς στήριξε την πρόταση του Δημάρχου κου Γεωργάκου. Επίσης, με την πρόταση Μπαίλη τάχθηκε και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Ηλίας Αλεξανδρής.

Με την πρόταση του Δημάρχου κου Γεωργάκου η οποία συνδιαμοφώθηκε με τον δημοτικό Σύμβουλου Παύλο Σαραμπασίνα τάχθηκε η παράταξη Δημοτική Ανατροπή, του Ευάγγελου Ροπόκη καθώς επίσης, όπως αναφέρουμε παραπάνω και ο επικεφαλής της "Στροφής στο Μέλλον" Ευκλείδης Φονταράς.

Νωρίτερα, και συνοψίζοντας οι επικεφαλής των παρατάξεων τοποθετήθηκαν ως εξής:

Φονταράς (Στροφή στο Μέλλον) η διαπραγμάτευση θα πρέπει να γίνει με το Υπουργείο και όχι με την ΥΠΑΑΠΕΔ ή το ΤΕΘΑ, να μην γίνει η δημοπρασία, απευθείας συνομιλία με το Υπουργείο. Να γίνει κάποια ανταλλαγή έτσι ώστε να έρθουν τα κάστρα στην κυριότητα του Δήμου. 

Μπαίλης (Δημοτική Συνεργασία), να πάμε σε μια απόφαση, να σταματήσει άμεσα η διαδικασία της δημοπρασίας του κάστρου του Αγίου Γεωργίου και διάλογος με την ηγεσία του Υπουργείου συνολικά για όλα τα στρατόπεδα

Νίτσας (Ανάπτυξη Τώρα), να αποσυρθεί η δημοπρασία, διαβούλευση εξπρές μέσω προτάσεων απο πολίτες, ολιστική πρόταση από πλευράς Δήμου, προκήρυξη αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την σύνδεση όλων των κάστρων της πόλης 

Αμάραντος (Λαική Συσπείρωση), Τα φρούρια - κάστρα αποτελούν ιδιοκτησία της πόλης και ζητάμε την απόδοσή τους.

Κωστόγιαννης (Ανυπότακτη Κίνηση) η θέση της ανυπότακτης κίνησης είναι ότι είναι δημόσιοι και πρέπει να αποδοθούν στον Πρεβεζάνικο λαό προς αξιοποίηση. Δεν ανήκουν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ούτε στην ΥΠΑΑΠΕΔ.

Ροπόκης (Δημοτική Ανατροπή), ναι στο δικαίωμα επιφανείας

Δείτε επίσης, Στράτος Ιωάννου " Η ΥΠΑΑΠΕΔ φέρθηκε πολύ άσχημα στον λαό της Πρέβεζας"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου