Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Μαΐου 16, 2021

ΠΡΕΒΕΖΑ: "Καλύπτουμε ένα μεγάλο φάσμα επισκεπτών, αυτούς που θέλουν να περάσουν ήσυχα αλλά και με έντονες συγκινήσεις" !


Το PrevezaBest εγκαίρως για τη φετινή σεζόν, από τις αρχές του Χειμώνα συγκεκριμένα, όπως έχετε πληροφορηθεί μέσα από τα δεκάδες τουριστικά δημοσιεύματά μας, τα οποία έχουν τεράστια απήχηση, 
στο πλαίσιο προώθησης της περιοχή μας δημιούργησε την κατηγορία ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ .

Σήμερα λοιπόν, φιλοξενούμε τον Δήμαρχο Πρέβεζας, κο Νίκο Γεωργάκο  σε μια συνέντευξη όπου μας μιλά για τον Τουρισμό στην περιοχή !

1) Λόγω της πανδημίας, τι έχει να αναμένει η Πρέβεζα για την προσεχή τουριστική σεζόν ;

Απ: Πρόκειται για ακόμη μία περίοδος - μέσα στον covid -19, αλλά δεν είναι το ίδιο όπως πέρυσι. Πέρυσι, η περίοδος ήταν πολύ δύσκολη. Επιπλέον ο τουρισμός άνοιξε πιο αργά, και είχαμε μικρότερο χρονικό  διάστημα - σε σχέση με φέτος - για να διαχειριστούμε τους επισκέπτες που τελικά ήρθαν. Φέτος όμως το στοίχημα είναι περισσότεροι επισκέπτες απ'ότι πέρυσι. Η τουριστική περίοδο επίσημα ξεκίνησε και θεωρώ πως φέτος στο πλαίσιο του "Be Safe Be Free", της πολύ καλής και όμορφης περιοχής που προσφέρει ασφάλεια, κάτι που ο "ψαγμένος" τουρίστας το βρίσκει στην περιοχή μας, είναι αυτό που και φέτος πραγματικά θα μας δώσει ένα μεγάλο ποσοστό τουριστικού πληθυσμού. Βέβαια στο πλαίσιο αυτό ας μην ξεχνάμε το αεροδρόμιο του Ακτίου (PVK) το οποίο αποτελεί ένα από τα δυνατά χαρτιά της περιοχή μας. Το αεροδρόμιο συμβάλλει στην πολύ καλή διαχείριση του τουριστικού προιόντος καθώς επίσης ας μην ξεχνάμε και τη Μαρίνα με τα ιστιοπλοικά και τον ιστιοπλοικό τουρισμό. 

2) Ποια είναι εκείνα τα είδη του Τουρισμού που προσφέρει η Πρέβεζα έτσι ώστε να προσελκύσει ακόμη περισσότερους επισκέπτες

Απ: Ο επισκέπτης στην Πρέβεζα βρίσκει τα πάντα. Για παράδειγμα, περιπτώσεις τουριστών που τους ενδιαφέρει το οικοσύστημα, ο Αμβρακικός, σχεδιάζουμε μαζί με τον Δήμαρχο της Άρτας την περίπτωση διασύνδεσης Πρέβεζας - Κορωνησίας έτσι ώστε να υπάρξει ένα καθημερινό δρομολόγιο, οπότε θα υπάρξει και μια αύξηση επισκεπτών.

Τα πολιτιστικά μας μνημεία, Αρχαία Νικόπολη, Αρχαίο Ωδείο που ανακατασκευάζεται, Αρχαία Κασσώπη, όλα τα μνημεία είναι αυτά που πλέον είναι επισκέψιμα, είναι σημεία που καθορίζουν ένα μεγάλο μέρος του Τουριστικού Προιόντος για να επισκεφθούν την περιοχή μας. 





Ο Ήλιος και η θάλασσα, οι πεντακάθαρες ακτές που προσφέρουν ασφάλεια με τις μεγάλες αποστάσεις, είναι αυτό που ψάχνουν οι τουρίστες, με όλα τα υπέρ της ναυαγοσωστικής κάλυψης και ασφάλειας που ζητάει ο επισκέπτης μας. Όλα αυτά βεβαίως σε συνάρτηση με την τοπική γαστρονομία που όλοι θέλουν να γευτούν, μέσα στα γραφικά σοκάκια με τα όμορφα καταστήματα - ταβερνάκια - εστιατόρια, με όλα τα προιόντα του Αμβρακικού και όλα τα προιόντα που διαθέτει η περιοχή μας.

3) Σε ποιες ενέργειες προέβη η δημοτική αρχή για την ανάπτυξη του τουριστικού προιόντος ;

Απ: Η συνεργασία μας με την Περιφέρεια Ηπείρου είναι άψογη, για την προβολή του Δήμου μας, μέσω της Περιφέρειας, συμμετέχουμε σαν δήμος, σε μεγάλες τουριστικές εκθέσεις - μέσω τηλεδιάσκεψης (λόγω πανδημίας) όπου με B2B συναντήσεις και tour operators αναδεικνύουμε την περιοχή. 

Η πολύ καλή συνεργασία που έχουμε με το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ όπου η Πρέβεζα διαφημίζεται πλέον, άρα όλο αυτό το κομμάτι είναι ένα παζλ που συνδυάζει την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα που θα έχουμε και στα επόμενα χρόνια.

4) Οι επισκέπτες θα επιλέξουν covid - free περιοχές. Τι λέτε για το εμβόλιο και το τείχος ανοσίας που θα πρέπει να χτιστεί έτσι ώστε να μας επιλέξουν οι τουρίστες.

Απ: Αυτό που λέω πάντα, άσχετα με το εμβόλιο, όπου έως το τέλος Ιουνίου αναμένεται να έχει εμβολιαστεί το 60% των δημοτών μας, η ίδια η περιοχή και η ασφάλεια που την συνοδεύει, αλλά και όλοι στον κλάδο των ξενοδόχων και των ενοικιαζόμενων δωματίων έχουν μάθει να παίρνουν και να τηρούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που επιτάσσει η κατάσταση που ζούμε. Γι' αυτό και πέρυσι είχαμε πολύ λιγότερα κρούσματα σε σχέση με άλλους νομούς αλλά και φέτος, λόγω ότι γνωρίζουν να διαχειρίζονται την covid εποχή, μας βοηθούν ώστε να μην έχουμε κρούσματα. 

Θεωρώ πως και φέτος θα πάμε πάρα πολύ καλά

5) Η Πρέβεζα έχει βρει την τουριστικής της ταυτότητα ή πάμε στα "τυφλά" ;

Απ: Σε τίποτα δεν πάμε στα "τυφλά". Γίνονται προγραμματισμένες δράσεις, αναδεικνύοντας τον τόπο μας, στη συνέχεια έρχονται και επενδύσεις, πράγμα που σημαίνει πολύ περισσότεροι επισκέπτες. Οι επισκέπτες είναι αυτοί που δεν θα μείνουν σε ένα μέρος, ούτε στην Λευκάδα, ούτε στην Πρέβεζα. Να σκεφτείτε πως πέρυσι στην τουριστική καμπάνια της Λευκάδας, είχαν και μία ημέρα εκδρομή στην Πρέβεζα. Όταν οι αφίξεις από το αεροδρόμιο του Ακτίου (PVK) ξεπερνούν τις 700.000 και πάμε στο 1.000.000, ποτέ μια περιοχή είτε λέγεται Λευκάδα, είτε λέγεται Πρέβεζα ή Πάργα, θα πάρει αυτό το μεγάλο ποσοστό. Πράγματι, τα προηγούμενα χρόνια ένα μικρό ποσοστό επισκέπτονταν την Πρέβεζα, αλλά όμως με την σωστή διαχείριση, την προβολή με τα μέσα που διαθέτει ο Δήμος ακόμη και τα τοπικά ΜΜΕ και τα Εθνικά εμβέλειας ΜΜΕ συμβάλλουν στο να αναδείξουν την περιοχή. Δεν μπορώ να μην αναφερθώ και στο δικό σας μέσο (PrevezaBest) μέσα από αυτή την κατηγορία ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ που έχετε και αναδεικνύεται τις ομορφιές της περιοχή μας. 


6) Η Πρέβεζα αναφέρεται σαν 'νησί" 

ΑΠ: Κάθε λέξη έχει και τη σημασία της. Το λέγαμε, ότι η Πρέβεζα είναι το "νησί της Ηπείρου" είναι το σημείο που βρέχεται από τρεις πλευρές, είναι το σημείο που μοιάζει με νησί και το νησί είναι μια λέξη που τουριστικά πραγματικά δίνει μια άλλη αίσθηση την οποία απολαμβάνουν οι επισκέπτες μας και δεν έρχονται μόνο μια φορά και ξέρετε πως όποιος έρχεται στην Πρέβεζα μια φορά, έρχεται ξανά και ξανά..Είναι μια λέξη που μας ταιριάζει απόλυτα.

7) Ποιο είναι το τουριστικό σύνθημα της δημοτικής αρχής

ΑΠ: Και φέτος έχουμε το "Be Safe Be Free", αλλά το δεύτερο είναι ότι η Πρέβεζα είναι για "ψαγμένους" τουρίστες, για τους τουρίστες που αναζητούν και την ελευθερία αλλά και την πολυκοσμία. Νομίζω πως καλύπτουμε ένα μεγάλο φάσμα επισκεπτών που θέλουν να περάσουν ήσυχα αλλά και με έντονες συγκινήσεις !


Φωτογραφίες: Thomas.Ziogkas

                                    Κείμενο: Χρήστος Ανεμοζάλης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου