Δευτέρα, Μαΐου 17, 2021

ΠΡΕΒΕΖΑ: Στρ.Ιωάννου για τα πρώην στρατόπεδα "Δεν με δεσμεύει η απόφαση του Δ.Σ. - Αν δεν το πάρει ο Δήμος, θα τα διεκδικήσει η Περιφέρεια"


Αυτοί που ψήφισαν την πρόταση Μπαίλη στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 12/5, ουσιαστικά δεν θέλουν τα στρατόπεδα να περιέλθουν στους πολίτες της Πρέβεζας τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας, κος Στράτος Ιωάννου στο Ράδιο Πρέβεζα και στην εκπομπή "Όλα στον Αέρα" με τον Χρήστο Ανεμοζάλη. 

"Δεν ξέρω πως το σκεφτήκαν. Και να εξηγηθώ. Όταν αυτή η πολιτική χωρίς αντάλλαγμα κράτησε τόσα χρόνια και δεν καταφέραμε τίποτα, και όταν εγώ ξεκίνησα και έκανα με ένα μικρό συμβολικό αντάλλαγμα (30χλ το χρόνο για 50 χρόνια) χωρίς το 5%. Με το 5% για το κάστρο του Αγίου Ανδρέα θα χρειαζόμασταν 550.00 ευρώ το χρόνο, αντιλαμβάνεστε την διαφορά των χρημάτων. Είχαμε λοιπόν ένα business plan και έτσι το πετύχαμε". 

"Είναι λάθος ότι για το κάστρο του Αγίου Γεωργίου διατυπώθηκαν δύο προτάσεις. Έπρεπε να υπάρξει μια κοινή - ομόφωνη απόφαση". Επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης επανέλαβε ότι καταδικάζει το γεγονός να βγάλει η ΥΠΑΑΠΕΔ σε δημοπρασία το κάστρου του Αγίου Γεωργίου, δίχως προηγουμένως να έχουν ενημερωθεί επίσημα οι τοπικοί αρμόδιοι φορείς. 

Ο κος Ιωάννου ξεκαθάρισε πως ο Δήμος Πρέβεζας δεν πρέπει να πάει με το 5% επί της αντικειμενικής αξίας .

"Η πρόταση που κατέθεσε ο πρώην Δήμαρχος κος Μπαίλης, χωρίς αντίτιμο, και που αυτή την πρόταση ακολούθησαν και άλλες παρατάξεις, να σας πω όμως πως ο κος Μπαίλης όταν ήταν δήμαρχος διεκδικούσε τους χώρους αυτούς με αντίτιμο"

"Η απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας, προσωπικά δεν με δεσμεύει και αν το κάστρο του Αγίου Γεωργίου δεν το πάρει ο Δήμος, έχω την σύμφωνη γνώμη του Περιφερειάρχη έτσι ώστε να τα διεκδικήσουμε εμείς, δηλαδή η Περιφέρεια"

Επιπλέον ο κος Ιωάννου υπογράμμισε πως οι παρατάξεις που δεν στήριξαν τη πρόταση του Δημάρχου, κου Γεωργάκου στο Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας, το έπραξαν διότι δεν ήθελαν η δημοτική αρχή να έχει θετικό πρόσημο στην εξέλιξη αυτή. Ουσιαστικά ο κος Ιωάννου έκανε λόγο πως στην πλάτη των Πρεβεζάνων "παίζονται' μικροπολιτικά παιχνίδια. 

Τι είχε ειπωθεί στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας κατά τη συνεδρίαση του 12/5 με θέμα συζήτησης τα πρώην Στρατόπεδα – Φρούρια του Δήμου Πρέβεζας και την αξιοποίηση ακινήτου – πρώην Στρατοπέδου «Περδίκη – Πυλάδη» 

Κατά τη συνεδρίαση υπήρξε κοινή αντίληψη των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου για την διεκδίκηση και την απόδοση των ακινήτων στην κοινωνία της Πρέβεζας. 

Συγκεκριμένα έπειτα την τοποθέτηση των επικεφαλής των παρατάξεων, οι οποίες συνοψίστηκαν σε τρία βασικά σημεία, 1) Απόδοση των κάστρων στην κοινωνία, 2) να σταματήσει η δημοπρασία του κάστρου του Αγίου Γεωργίου που είναι προγραμματισμένη για 4/6 και 3)συνολική διαπραγμάτευση όλων των κάστρων, το δημοτικό συμβούλιο κλήθηκε να ψηφίσει. 

Έτσι λοιπόν κατατέθηκαν δύο προτάσεις.

Η πρώτη ήταν αυτή του Δημάρχου κου Γεωργάκου που συνδιαμορφώθηκε με του Δημοτικού Συμβούλου της Δημοτικής Συνεργασίας, Παύλου Σαραμπασίνα και η οποία ανέφερε: Να σταματήσει άμεσα η δημοπρασία για το κάστρο του Αγίου Γεωργίου, συνέχεια των διαπραγματεύσεων για όλα τα στρατόπεδα με το δικαίωμα επιφανείας, απαραίτητο έλεγχο των ακινήτων ως προς ιδιοκτησίες, ως προς το εμβαδόν του χώρου κ.α. 

Και η Δεύτερη πρόταση ήρθε από τον επικεφαλής της Δημοτικής Συνεργασίας, κο Μπαίλη η οποία ανέφερε  να σταματήσει άμεσα η διαδικασία της δημοπρασίας του Κάστρου του Αγίου Γεωργίου, διάλογο με την ηγεσία του Υπουργείου συνολικά για όλα τα στρατόπεδα χωρίς αντίτιμο. Πρόταση και η οποία ψηφίστηκε με 17 ψήφους έναντι 13 αυτής του Δημάρχου κου Γεωργάκου. 

Με την πρόταση του κου Μπαίλη συντάχθηκαν οι παρατάξεις "Ανάπτυξη Τώρα" και Λαική Συσπείρωση" ενώ υπέρ της πρότασης Μπαίλη, ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Στροφής στο "Μέλλον" Ανωγιάτης και Κωστούλας, ενώ ο επικεφαλής κος Φονταράς στήριξε την πρόταση του Δημάρχου κου Γεωργάκου. Επίσης, με την πρόταση Μπαίλη τάχθηκε και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Ηλίας Αλεξανδρής.

Με την πρόταση του Δημάρχου κου Γεωργάκου η οποία συνδιαμοφώθηκε με τον δημοτικό Σύμβουλου Παύλο Σαραμπασίνα τάχθηκε η παράταξη Δημοτική Ανατροπή, του Ευάγγελου Ροπόκη καθώς επίσης, όπως αναφέρουμε παραπάνω και ο επικεφαλής της "Στροφής στο Μέλλον" Ευκλείδης Φονταράς.

Νωρίτερα, και συνοψίζοντας οι επικεφαλής των παρατάξεων τοποθετήθηκαν ως εξής:

Φονταράς (Στροφή στο Μέλλον) η διαπραγμάτευση θα πρέπει να γίνει με το Υπουργείο και όχι με την ΥΠΑΑΠΕΔ ή το ΤΕΘΑ, να μην γίνει η δημοπρασία, απευθείας συνομιλία με το Υπουργείο. Να γίνει κάποια ανταλλαγή έτσι ώστε να έρθουν τα κάστρα στην κυριότητα του Δήμου. 

Μπαίλης (Δημοτική Συνεργασία), να πάμε σε μια απόφαση, να σταματήσει άμεσα η διαδικασία της δημοπρασίας του κάστρου του Αγίου Γεωργίου και διάλογος με την ηγεσία του Υπουργείου συνολικά για όλα τα στρατόπεδα

Νίτσας (Ανάπτυξη Τώρα), να αποσυρθεί η δημοπρασία, διαβούλευση εξπρές μέσω προτάσεων απο πολίτες, ολιστική πρόταση από πλευράς Δήμου, προκήρυξη αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την σύνδεση όλων των κάστρων της πόλης 

Αμάραντος (Λαική Συσπείρωση), Τα φρούρια - κάστρα αποτελούν ιδιοκτησία της πόλης και ζητάμε την απόδοσή τους.

Κωστόγιαννης (Ανυπότακτη Κίνηση) η θέση της ανυπότακτης κίνησης είναι ότι είναι δημόσιοι και πρέπει να αποδοθούν στον Πρεβεζάνικο λαό προς αξιοποίηση. Δεν ανήκουν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ούτε στην ΥΠΑΑΠΕΔ.

Ροπόκης (Δημοτική Ανατροπή), ναι στο δικαίωμα επιφανείας

Δείτε επίσης, Στράτος Ιωάννου " Η ΥΠΑΑΠΕΔ φέρθηκε πολύ άσχημα στον λαό της Πρέβεζας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου