Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Ιουνίου 18, 2021

ΠΡΕΒΕΖΑ: Προχωρούν οι διαδικασίες για την ίδρυση Λαϊκής Αγοράς


Η ίδρυση Λαϊκής Αγοράς στο Δήμο Πρέβεζας θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της επιτροπής περιβάλλοντος της περιφέρειας Ηπείρου σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης και Πρασίνου τη Δήμου Πρέβεζας κ. Γρηγόρη Κουμπή.

Μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας ο κ. Κουμπής ανέφερε ότι προχώρησαν οι διαδικασίες και ο Δήμος Πρέβεζας εισηγήθηκε στην περιφέρεια Ηπείρου την ίδρυση Λαϊκής Αγοράς στην πόλη της Πρέβεζας.

Η χωροθέτηση και ο τρόπος λειτουργίας της εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Δήμου με βάση τον κανονισμό λειτουργίας που πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο, όπου ρυθμίζονται ζητήματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία της όπως η τοποθέτηση των πωλητών, τα μέτρα των πάγκων, το ωράριο λειτουργίας.

Στη συνέχεια οι άδειες που αφορούν τους επαγγελματίες πωλητές λαϊκών αγορών θα χορηγηθούν ύστερα από προκήρυξη, που θα εκδοθεί από την περιφέρεια Ηπείρου. Ο κ. Κουμπής εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί και μέσα στο καλοκαίρι και θύμισε ότι με την ίδρυση της Λαϊκής Αγοράς η τόνωση της τοπικής παραγωγής, και η ταυτόχρονη ελάφρυνση του καταναλωτικού κοινού είναι αμφίδρομα και αυτονόητα ωφέλιμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου