Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Ιουνίου 18, 2021

ΠΡΕΒΕΖΑ: Νηπιαγωγείο Καστροσυκιάς - Ευρωπαικό πρόγραμμα eTwinning


Το Νηπιαγωγείο Καστροσυκιάς το σχολικό έτος 2020-21 είχε τη χαρά να υλοποιήσει  ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning με τίτλο A funny love story – Μια αστεία ιστορία αγάπης, σε συνεργασία με σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από τη Σικελία (συντονίστρια χώρα), την Ελλάδα (Λεπτή Ορεστιάδας, Ρέθυμνο Κρήτης), τη Ρουμανία, τη Μολδαβία, την Ιταλία και την Τουρκία.

Πρωταγωνίστρια του προγράμματος μας ήταν η Πολλυάννα, ένας θηλυκός πελαργός που αντί να ακολουθήσει τα υπόλοιπα αποδημητικά πουλιά, αποφάσισε να μείνει στην πόλη μας και να βοηθήσει τα παιδιά που τόσο πολύ αγαπούσε, να ανακαλύψουν πληροφορίες για τη ζωή, τις συνήθειες και τη συμπεριφορά των πελαργών, να μάθουν πώς να τους προστατεύουν από τους κινδύνους όπως τους λαθροθήρες. Επισκέφθηκαν ακόμη τους βιοτόπους τους αλλά και τον υδροβιότοπο του Αμβρακικού συνοδευόμενα από τη Νηπιαγωγό τους Δέσποινα Μαυρίδου καθώς και από τους γονείς τους. Εκεί, παρουσία του Γεωπόνου κ. Στράτου Φλούδα εκπροσώπου του Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού καθώς και του φύλακα κ. Στράτου παρατήρησαν πουλιά όπως, λαγγόνες, πελεκάνους, λευκοτσικνιάδες, κορμοράνους κι ενημερώθηκαν για τη ζωή των πουλιών στην περιοχή.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία με τη συνδρομή πληθώρας ψηφιακών εκπαιδευτικών εργαλείων να επικοινωνήσουν και να διαδράσουν με τα άλλα συνομήλικα και μεγαλύτερα παιδιά να ενημερωθούν για τους υδροβιότοπους των άλλων χωρών και όλα μαζί να στείλουν ένα μήνυμα: ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΟΥΣ ΥΔΡΟΒΙΟΤΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΙΔΑ ΤΟΥΣ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ.

Η ανακοίνωση αυτή έχει ως στόχο την ενημέρωση της εκπαιδευτικής κι  ευρύτερης κοινότητας σχετικά με τους στόχους του προγράμματος. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, βρίσκεται στη διαδικασία υποβολής αίτησης ποιότητας σε εθνικό κι ευρωπαϊκό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου