Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Ιουλίου 29, 2021

19ο Preveza Jazz Festival: Ένα δυναμικό διήμερο με εξαιρετικές καλλιτεχνικές εμφανίσεις- Aφιερωμένο στην Δημήτρη Παπαδήμο


Tην Κυριακή επί σκηνής η Ελευθερία Αρβανιτάκη

Ένα δυναμικό διήμερο μας υπόσχεται το 9ο Preveza Jazz Festival που θα γίνει στις 31 Ιουλίου και 1η Αυγούστου στο Δημοτικό Κηποθέατρο Γιάννης Ρίτσος με εξαιρετικές καλλιτεχνικές εμφανίσεις. Στη στήριξη της Περιφέρειας στο θεσμό αναφέρθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας και θεματικός Αντιπεριφέρειάρχης Τουρισμού Στράτος Ιωάννου σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για μια σημαντική διοργάνωση που έχει γίνει πλέον θεσμός στην Πρέβεζα στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε την Πέμπτη το μεσημέρι. Ο κ. Ιωάννου εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι έτσι θα συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια και τόνισε “χαίρομαι που και νέοι άνθρωποι βοηθούν και βρίσκονται σε όλη τη διοργάνωση εθελοντικά αυτό δείχνει ότι αυτό που ξεκίνησε μια ομάδα πριν πολλά χρόνια αυτός ο σπόρος που έριξε έχει αρχίσει να προσελκύει και άλλους νέους ανθρώπους κι άλλους φίλους νέους που μας δίνει αισιοδοξία ότι θα συνεχίσει ότι θα συνεχίσει στο πολύ βαθύ μέλλον και είναι εξίσου σημαντικό το γεγονός”

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Πρέβεζας Αθηνά Κωνσταντάκη σημείωσε πως ο δήμος Πρέβεζας παρείχε φέτος μεγαλύτερη στήριξη στο Φεστιβάλ, το οποίο θα έχει και έντονο Πρεβεζάνικο χρώμα. “Ούτως ή άλλως ζούμε σε μια τζαζ εποχή και το να παρακολουθήσει κανείς ένα τζαζ φεστιβάλ ταιριάζει απόλυτα” είπε η κ. Κωνσταντάκη αναφέρθηκε στο ιδιαίτερο Πρεβεζάνικο χρώμα που έχει η φετινή διοργάνωση και τόνισε ότι “έχει ενδιαφέρον να ακούσουμε την Ελευθερία Αρβανιτάκη να παρουσιάζει μια άλλη εκδοχή του πολιτιστικού της γίγνεσθαι”

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ κ. Γιώργος Μήτσιος ανοίγοντας τη συνέντευξη τύπου αναφέρθηκε στη συγκυρία κάτω από την οποία διεξάγεται και το φετινό Φεστιβάλ, ευχαρίστησε την Περιφέρεια, το δήμο , τους εθελοντές αλλά και τους χορηγούς που συνέβαλαν για την πραγματοποίησή του. “Φέτος είναι η δεύτερη χρονιά που είμαστε σε αυτή την κατάσταση της λεγόμενης πανδημίας οπότε αλλάξανε και για εμάς ορισμένα δεδομένα. Άλλαξε ο χώρος που γίνεται το φεστιβάλ από τα Δικαστήρια μεταφερθήκαμε στο κηποθέατρο, γιατί πρέπει να έρχεται ο κόσμος οργανωμένα να είναι καθιστός και λοιπά. Άλλαξε ο χρόνος δηλαδή κάθε χρονιά αν θυμάστε ήταν στα τέλη του Μάη αρχές Ιουνίου Λόγω του ότι το αντίστοιχο μεγάλο φεστιβάλ της Αθήνας Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων γινότανε εκείνη την περίοδο και έτσι φέτος δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να φιλοξενήσουμε Ξένα σχήματα που ήταν πάντα προσφορά των πρεσβειών. Έτσι χάνει κατά κάποιο τρόπο τον Διεθνή Χαρακτήρα του το Φεστιβάλ παίρνει όμως έναν άλλο χαρακτήρα αμιγώς Ελληνικό αλλά με ονόματα που πιστεύω πως θα ικανοποιήσουνε όλους” είπε ο κ. Μήτσιος και αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων που γίνονται με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού.

Το διήμερο ξεκινά το Σάββατο 31 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, με το συγκρότημα του Αποστόλη Παπουτσάκη το West Coast The Band με Funk, Soul και Rhythm n` Blues με πρωτότυπες διασκευές ακολουθεί ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος με το κουαρτέτο του που είναι ίσως η καλύτερη τρομπέτα στην Ελλάδα α και με καριέρα στο εξωτερικό και τέλος είναι ο Δημήτρης Καλαντζής ένας ταλαντούχος πιανίστας με ένα σχήμα με δύο τραγουδίστριες και πολύ καλούς μουσικούς που κάνει ένα πείραγμα στα παλιά ελληνικά τραγούδια Γιαννίδη, Καπνίση, Σπάρτακου, Μουζάκη, Μωράκη, τα οποία προσφέρονται για jazz διασκευές Δεύτερη μέρα πριν από την Ελευθερία Αρβανιτάκη στη σκηνή θα ανέβει ένα συγκρότημα το 3rd Floor Quartet, ένα σχήμα που μας έρχεται από τα Ιωάννινα εκεί συμμετέχει ο πιανίστας Δημήτρης Νίκας τιμής ένεκεν γιατί όταν το παιδί αυτό ήταν καθηγητής μουσικής στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας είχε βάλει τις βάσεις για τη δημιουργία μιας μπάντας τζαζ πολύ καλής για πρώτη φορά στη Πρέβεζα , Η μεγάλη στιγμή του 19ου Preveza Jazz Festival είναι αναμφίβολα η εμφάνιση της σπουδαίας ερμηνεύτριας Ελευθερία Αρβανιτάκη, η οποία συναντιέται μουσικά επί σκηνής με τρεις κορυφαίους σολίστες: τον Θωμά Κωνσταντίνου στο ούτι και τσουμ-μπους, τον Γιάννη Κυριμκυρίδη στο πιάνο και τον Γιάννη Πλαγιαννάκο στον κοντραμπάσο. Παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με τραγούδια από όλο το φάσμα του ρεπερτορίου τους διασκευασμένου ειδικά για ένα γεμάτο ενέργεια και μουσικότητα αποτέλεσμα.
Το φετινό φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στην μνήμη του Δημήτρη Παπαδήμου, ιδρυτικού μέλους και επί σειρά ετών μέλους του διοικητικού συμβουλίου του Preveza Jazz Festival, που χάθηκε πρόσφατα και μέχρι το τέλος πρόσφερε στην πολιτιστική και όχι μόνο ζωή του τόπου.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν ακολουθώντας τις ειδικές οδηγίες των υγειονομικών αρχών, με προτεραιότητα τη δημόσια υγεία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινό και τους καλλιτέχνες, ενώ τα δελτία εισόδου και για δύο ημέρες εξαντλήθηκαν πολύ γρήγορα καθώς το ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγάλο .

Δημοτική Ραδιοφωνία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου