Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 23, 2021

Η Ανάπτυξη Τώρα για τις εξελίξεις στο πανεπιστημιακό τμήμα της Πρέβεζας


Η “Ανάπτυξη Τώρα” εδώ και μήνες επισήμανε τους κινδύνους που έρχονται για το Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής της Πρέβεζας. Ένα Τμήμα που εδώ και δύο δεκαετίες έδωσε νέα πνοή στην πόλη της Πρέβεζας.

Στο πλαίσιο του θεσμικού μας ρόλου κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας για να κινητοποιηθεί η δημοτική αρχή, όλοι οι φορείς και η τοπική κοινωνία. Με παρεμβάσεις μας στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας και δημόσιες ανακοινώσεις και επιστολές καταδείξαμε την πολιτική ανικανότητα του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των Πρεβεζάνων για μια ακόμη φορά. Είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλους ότι η ανικανότητά του να διαχειριστεί αυτό το θέμα για να δώσει διαπιστευτήρια “καλού παιδιού” αυτός και η παράταξή του στην Κυβέρνηση, τον κάνει συνυπεύθυνο για την απόφαση της Συνέλευσης των Καθηγητών του Πανεπιστημιακού Τμήματος να μεταφερθεί στα Ιωάννινα.

Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά για τον “Δήμο της Καρδιάς μας”, που επί ημερών του, ένα Τμήμα 20 και πλέον ετών στην Πρέβεζα, κινδυνεύει να αποτελέσει οριστικά παρελθόν.

Όμως τώρα είναι η ώρα της ευθύνης.

Τώρα είναι η ώρα της συλλογικής δράσης.

Ήρθε η ώρα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, πέρα από την όποια αυτοδιοικητική αντιπαράθεση, να δώσουμε “μάχες” για το πανεπιστημιακό τμήμα της Πρέβεζας.

·      Θα πρέπει άμεσα ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου παρουσία όλων των φορέων.

·      Θα πρέπει άμεσα να λειτουργήσει η Επιτροπή που έχει συγκροτηθεί και να αναλάβει δράση.

Τα ψέματα τελείωσαν... Χρειάζεται δουλειά και συντονισμένη δράση για να διασωθεί και να ενισχυθεί το πανεπιστημιακό τμήμα της Πρέβεζας.

Η πρόταση της “Ανάπτυξης Τώρα” -από τη στιγμή που υφίσταται ο νόμος Κεραμέως, ο οποίος και θα πρέπει να καταργηθεί ή να αναθεωρηθεί τουλάχιστον- είναι ξεκάθαρη για την Πανεπιστημιούπολη της Πρέβεζας:

·      Πολιτική δέσμευση όλων των εμπλεκόμενων φορέων ότι το Τμήμα της Πρέβεζας θα παραμείνει στην πόλη, θα ενισχυθεί και θα αναβαθμιστεί

·      Δημιουργία φοιτητικών εστιών σε συνεργασία με Δήμο Πρέβεζας και Περιφέρεια Ηπείρου για εύρεση πόρων.

·      Δημιουργία δεύτερου τμήματος στην Πανεπιστημιούπολη της Πρέβεζας, σύμφωνα με την ακαδημαϊκή πρόταση του Τμήματος

·      Για την απόλυτη στήριξη του τμήματός μας πάγια θέση της παράταξής μας εδώ και χρόνια είναι να έρθει η έδρα της σχολής στην Πρέβεζα.

·      Συμπαράταξη φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης για τη χρηματοδότηση του φοιτητικού εστιατορίου εντός Πανεπιστημιούπολης Πρέβεζας

·      Ενίσχυση του Τμήματος με προσωπικό.

·      Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας για την ερευνητική, μελετητική και αναπτυξιακή διασύνδεση του Δήμου Πρέβεζας με το Πανεπιστημιακό Τμήμα.

Η απομάκρυνση του Τμήματος είναι αιτία πολέμου για τους Πρεβεζάνους!”.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου