Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 02, 2022

Εκτεταμένες εργασίες βελτιώσεων στα σχολικά κτίρια της Πρέβεζας με την αξιοποίηση προγραμμάτων αλλά και ιδίους πόρους πρώτη προτεραιότητα για τον Δήμο Πρέβεζας


Εκτεταμένες παρεμβάσεις αποκατάστασεων, βελτιώσεων και ενεργειακής αναβάθμισης των σχολικών κτιρίων έχει δρομολογήσει ο Δήμος Πρέβεζας.

Αυτό τόνισε ο Δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Δημοτικού Συμβούλου της "Ανυπότακτης Κίνησης για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας" Ταξιάρχη Κωστόγιαννη, αναφορικά με προβλήματα που παρουσιάζουν οι χώροι εργαστηρίων του εσπερινού ΕΠΑΛ Πρέβεζας και άλλα σχολεία της πόλης.

Ο κ. Γεωργάκος εξήγησε ότι οι εργασίες στο ΕΠΑΛ καθυστέρησαν λόγω ασθένειας του εργολάβου, ωστόσο αυτή την στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό. Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Γεωργάκο ο Δήμος έχει υποβάλλει πρόταση στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” για έγκριση χρηματοδότησης που θα αφορούν την στατική επάρκεια των σχολείων, ενώ αναμένονται και πολλές ακόμη προσκλήσεις για προγράμματα που αφορούν εξοικονόμηση ενέργειας, μονώσεις, αλλαγές κουφωμάτων κλπ. και το ΕΠΑΛ το οποίο έχει πληγεί από τους σεισμούς θα βρεθεί στην “κορυφή” της λίστας των παρεμβάσεων.

Ο Δήμος σε συνεργασία με τις Σχολικές Επιτροπές δεν έχει σταματήσει τις παρεμβάσεις (επισκευές, βαψίματα κλπ) ενώ το επόμενο διάστημα μέσω προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Ηπείρου θα πραγματοποιηθούν εργασίες διαμόρφωσης του αύλειου χώρου του Μουσικού κι ενός ακόμη Δημοτικού Σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου